Jump to content

Două clanuri rivale din Galaţi s-au răfuit în stradă


dcp100168

Recommended Posts

Două familii s-au răfuit în stradă din cauza copiilor. Jandarmii au intervenit în forță (VIDEO)

Intervenție în forță a poliției din Galați după ce două familii s-au luat la ceartă și s-au agresat fizic, în plină stradă. S-a întâmplat marți după-amiază, într-un cartier de la marginea orașului, apelul pe 112 indicându-le polițiștilor de la Secția 5 că patru persoane, doi bărbați și două femei se certau violent.

La fața locului, pe strada Pescărușului, echipajul de poliție, însoțit de jandarmi, a identificat într-adevăr patru persoane, pe care le cunoștea prea bine întrucât nu erau la primul conflict. Animozitățile între familiile respective durează de circa un an și în ciuda intervențiilor și amenzilor repetate pe care le-au aplicat forțele de ordine, spiritele nu s-au calmat. 

”Persoanele au fost identificate, fiind vorba despre membrii a două familii diferite, soți și soții, doi bărbați, cu vârstele de 39, respectiv 36 de ani și de două femei, de 37, respectiv 33 de ani. Fiecare dintre cele patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă de 1.000 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Starea conflictuală dintre cele două familii este cunoscută la nivelul unității de poliție de aproximativ un an și au fost luate toate măsurile legale care s-au impus atunci când au fost încălcări ale legii, fiind întreprinse și activități pentru aplanarea acesteia”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Conflictul de marți, care ar fi pornit de la o ceartă între copii, care s-ar fi amenințat, nu s-a limitat la amenzi, pe masa polițiștilor ajungând și o plângere penală depusă de una dintre familii. Totodată, oamenii legii au luat act de o serie ce imagini ajunse pe rețelele de socializare și au demarat din oficiu cercetări pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

”Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările care au condus la acest conflict, persoanele care au participat, precum și gradul de implicare a fiecăruia”, a adăugat reprezentantul Poliției Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Poliția, ținută în priză de războiul dintre două clanuri rivale. Noi acuzații și o reținere

Conflictul stradal în care au fost  implicate două familii din Galați capătă amploare de la o zi la alta. Deloc o noutate, rivalitatea dintre clanurile Cordel și Șerpaz din Cartierul Nou a atins o nouă cotă critică marți, 23 ianuarie, când s-au luat la ceartă și la bătaie în plină stradă, din cauza unor amenințări pornite de la copii. Și unii și alții au la activ nenumărate "afaceri judiciare", concretizate în dosare penale și sute de amenzi.

La 24 de ore de la intervenția în forță a poliției și jandarmilor, chemați prin 112 să aplaneze un conflict în care erau implicate mai multe persoane, membre a două familii "cunoscute" nu doar în Cartierul Nou, de dincolo de Bariera Traian, autoritățile au anunțat că cercul celor care a tulburat grav liniștea publică este mult mai mare decât cel anunţat inițial.

Două cupluri, Șerpaz (el - 39 ani, ea - 37 ani) și Cortel (el - 36 ani, ea - 33 ani) s-au luat la ceartă, după ce copiii lor s-au amenințat reciproc. Fiecare a primit inițial câte o amendă de 1.000 de lei, familia Cortel formulând ulterior plângere pentru amenințare.

În urma cercetărilor poliției, alte șapte persoane au fost identificate ca participante la scandal

Toți sunt membrii familiei față de care a fost depusă, la Secția 5, plângerea pentru amenințare și față de care se fac acum cercetări și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

"Au fost identificate și alte persoane care au fost implicate în conflict, fiind vorba despre alți șapte bărbați, cu vârstele de 22, 24, 27, 32, 45, 48 și 53 de ani, membri ai familiei față de care a fost depusă plângerea penală la unitatea de poliție și care apar în imaginile video. După administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și influențarea declarațiilor, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive", au anunțat joi, 25 ianuarie, reprezentanții IPJ Galați. Alți doi tineri din grupul celor șapte, respectiv cel de 22 și cel de 24 de ani, au fost puși oficial sub acuzare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scurt istoric al unor familii-problemă

Clanurile Cortel și Șerpaz le sunt cunoscute polițiștilor din Galați pentru nenumărate abateri pe care le-au bifat de-a lungul timpului. Încălcările legii, care au atins toate registrele, de la simple contravenții la infracțiuni violente sau de crimă organizată, s-au ținut lanț și nu o dată s-au concretizat cu procese și condamnări. De menționat ar fi o condamnare pe care mai mulți membri ai familiei Cortel au primit-o într-un dosar de contrabandă cu țigări, unul dintre cele mai "grele" bifate în Galați în ultimul deceniu. Aceștia au făcut obiectul unei anchete a DIICOT Galați, după trei ani de trafic cu tutun, în care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 de lei.

De cealaltă parte, membrii clanului Șerpaz sunt campioni la amenzi, aceștia contabilizând sute de sancțiuni, pentru cele mai diverse încălcări ale legii, pe care nu le-au plătit.

Până în prezent, "culmea" conflictului dintre cele două familii vecine o constituie un dosar penal de tentativă de omor, aflat pe rolul Tribunalului de un an de zile, în care șapte inculpați, dintre care cinci membri ai clanului Cortel, sunt acuzați că ar fi pus în primejdie viața a doi bărbați din familia Șerpaz.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • dcp100168 changed the title to Două clanuri rivale din Galaţi s-au răfuit în stradă

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.