Jump to content

Soț furios, pericol public. Conflict în familie, cu răniți și mașini incendiate


dcp100168

Recommended Posts

(25 ianuarie 2024)

Soț furios, pericol public. Conflict în familie, cu răniți și mașini incendiate

A fost alertă în județul Galați, din cauza unui bărbat de 36 de ani care a semănat teroare în două localități, după ce a pus la cale un plan de răzbunare împotriva propriei familii. Individul a avariat cinci mașini, dintre care două prin incendiere, în încercarea de a-i da o lecție soției. În cele din urmă, a fost luat cu forța de poliție și dus la spital, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența alcoolului și/sau a drogurilor.

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul prânzului, individul originar din comuna Barcea făcându-și apariția la volanul mașinii în fața grădiniței unde soția lui mersese să-și ia copiii. Din motive ce urmează să fie stabilite, bărbatul a intrat cu viteză în mașina femeii, parcată în fața unității de învățământ, neștiind cine se află în interior.

"În acel moment, în autoturismul lovit se afla o singură persoană pe locul din dreapta față, respectiv cumnata bărbatului, de 36 de ani, care a reușit să iasă din mașină, fiind rănită ușor. Aceasta a fost preluată și transportată la spital, pentru a primi îngrijiri medicale", a precizat cms. șef Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Bărbatul nu și-a oprit demersurile și și-a continuat drumul, până la casa primarului din Barcea, unde a intrat cu mașina în două autoturisme parcate în fața porții. A plecat apoi la Podoleni, la domiciliul surorii sale, unde a "încins" atmosfera, incendiindu-și propria mașină și pe a rudei sale, aflate în casă la acel moment.

Pompierii din Ivești și cei din Tecuci nu au reușit să mai salveze mare lucru din mașinile care au ars ca două torțe. "Pompierii au ajuns în scurt timp și au lichidat incendiul în limitele găsite. A ars un autoturism Volkswagen Passat în proporție de sută la sută, iar al doilea autoturism, marca Mercedes C220, a ars în zona compartimentului motor", a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Tot la Podoleni a fost reținut individul violent și piroman. Polițiștii l-au dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, existând suspiciunea că acesta s-ar fi aflat sub influența anumitor substanțe. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru distrugere și vătămare corporală, existând posibilitatea ca, în funcție de evoluția anchetei, să mai fie formulate și alte acuzații.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un soț violent și piroman a fost arestat și alungat din casă, după ce s-a răzbunat pe soţie

Bărbatul care acum câteva zile a semănat teroare în două localități din județul Galați, într-un act de răzbunare împotriva soției sale, a ajuns după gratii

Anchetatorii au stabilit că individul se afla în stare de ebrietate în momentul în care a avariat cinci mașini, dintre care două prin incendiere. Georgian Gabriel Mitrea (36 ani) a primit mandat de arestare pentru 30 de zile din partea Judecătoriei Liești, care a admis propunerea formulată de procurori pentru mai multe acuzații, respectiv lovire și alte violențe, distrugere, tulburarea liniștii și ordinii publice și conducere sub influența alcoolului.

Citește și Soț furios, pericol public. Conflict în familie, cu răniți și mașini incendiate

Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite "în lanț", în decurs de mai puțin de o oră, susțin polițiștii solicitați să intervină de urgență joi, 25 ianuarie, la Podoleni, unde Mitrea dăduse foc la două mașini. Anterior, bărbatul mersese la grădinița din Barcea, unde a lovit mașina soției sale, parcată în fața instituției. Cumnata bărbatului, aflată singură în mașină, a fost rănită și dusă la spital. Ulterior, Mitrea s-a dus la casa primarului din Barcea, unde a lovit alte două mașini parcate în fața porții, pentru ca mai apoi să ajungă la Podoleni, la sora lui. Acolo și-a incendiat propria mașină, dar și pe cea a surorii, care se afla în casă la acel moment.

A fost reținut în urma apelului la 112, prin care a fost cerut și ajutorul pompierilor. Dus inițial la spital pentru probe biologice, care să stabilească dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice, Mitrea s-a dovedit a fi beat, rezultatele alcoolemiei în sânge fiind de 0,98 g/l (proba 1), respectiv, 0,83 g/l (proba 2) alcool pur în sânge.

Arest și ordin de protecție

În ziua în care Judecătoria Liești a admis cererea procurorilor care au susținut că Mitrea trebuie să ajungă în arest, aceeași instanță a aprobat și solicitarea soției bărbatului de a emite un ordin de protecție împotriva acestuia. Conform documentului emis, Mitrea are interdicție să se apropie de soție și de casă timp de zece luni și să ia legătura cu femeia și cu anumite rude. Totodată, judecătorii au dispus evacuarea lui Mitrea din locuința comună, dispoziție care va putea fi efectiv pusă în aplicare dacă și când bărbatul va fi eliberat din arestul Poliției.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.