Jump to content

Comisar-șef bătut de două femei, în timp ce aresta un urmărit


dcp100168

Recommended Posts

Comisar-șef bătut de două femei în timp ce încătușa un urmărit general. Ce pedepse au primit agresoarele

Comisarul-șef Ionuț Surugiu, fostul șef al Serviciului Investigații Criminale Galați, a fost lovit de două femei în timp ce se pregătea să încătușeze un individ dat în urmărire. Până la urmă, cei trei au reușit să fugă, iar polițistul va primi acum daune morale pentru că i-a fost afectată imaginea.

Judecătoria Galați le-a condamnat în 29 ianuarie pe două femei, Lăcrămioara Spulber și Viorica Sava, la câte un an și șase luni de închisoare pentru ultraj. Marius Ionuț Grigore, urmărit general la data faptei, a primit 2 ani de închisoare pentru aceeași faptă, la care s-au adăugat alte șase luni prin contopire cu alte trei pedepse primite anterior de acesta pentru furt și tentativă de furt. Cei trei au fost obligați de instanță să îi plătească comisarului-șef Ionuț Surugiu daune morale de 15.000 de lei în urma celor întâmplate. Decizia instanței nu este definitivă.

Protagonistul principal al acestei povești este comisarul-șef Ionuț Surugiu, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați.  Incidentul violent a avut loc pe 23.05.2023 în Galați. Ionuț Surugiu a vrut să verifice o informație legată de Marius Ionuț Grigore și, îmbrăcat în civil, a intrat într-un bar din Galați, unde l-a identificat pe bărbatul de 30 de ani, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare în lipsă după ce fugise din arestul la domiciliu. După ce s-a legitimat, i-a pus în vedere fugarului că urmează să îl încătușeze, moment în care i-au sărit în apărare două femei. Una dintre acestea era chiar mama individului căutat de Poliție.

Pe numele fugarului fusese emis un mandat de arestare în lipsă, după ce fusese plasat în arest la domiciliu ca măsură preventivă impusă de instanța de judecată într-un caz de furt.

Situația a degenerat imediat după ce ofițerul de Poliție s-a legitimat și i-a adus la cunoștință fugarului că a fost dat în urmărire, urmând să fie reținut. În acel moment, cele două femei au sărit în apărarea urmăritului și au început să îl lovească. Bărbatul de 30 de ani a scăpat cu fuga, ca și cele două femei care l-au agresat pe polițist.

Comisarul-șef Ionuț Surugiu a condus Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați timp de câțiva ani, dar în 2022 a fost demis după ce a fost trimis în judecată pentru falsificarea pontajelor din IPJ Galați alături de comisarul-șef Daniel Miron, fostul adjunct al șefului IPJ Galați, destituit și el pentru același motiv. Instanța de judecată le impusese celor doi ofițeri interdicția de a mai exercita meseria de polițist, dar aceștia au contestat măsura și și-au redobândit dreptul de a profesa.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.