Jump to content

Cimitir pentru animale de companie, la marginea Galațiului


dcp100168

Recommended Posts

Cimitir pentru animale de companie, la marginea Galațiului

Galațiul ar putea avea, până la sfârșitul anului viitor, un cimitir pentru animale de companie, în care locuitori din tot județul vor putea veni să-și îngroape prietenii necuvântători. Acest proiect, aflat acum la stadiul de concept, a primit „undă verde” din partea consilierilor județeni, care l-au „prins” în bugetul Consiliului Județean Galați pentru anul 2024.

„Proiectul cimitirului pentru animale de companie este încă la stadiul de concept, urmează să alocăm bani pentru studiul de fezabilitate. Știm unde va fi: vom lua un teren de la Primăria Vânători, în spatele unității militare, la ieșirea din oraș. În alte orașe sunt astfel de cimitire pe suprafețe cam de jumătate de hectar, noi vrem să îl amenajăm pe o suprafață de 1-1,5 hectare, astfel încât să poată veni oameni din tot județul, dar numai cu animale de companie”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pentru „Viața liberă”.

Bugetul estimat pentru amenajarea cimitirului pentru animale de companie de la marginea Galațiului este de două milioane de lei, din bugetul propriu al CJ.

În principiu, cimitirul va fi gata până în a doua jumătate a anului viitor, după ce vor fi obținute toate autorizațiile și avizele necesare, inclusiv cele de mediu. În proporție de peste 90%, administrarea cimitirului va fi dată Serviciului Public Județean de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Județului Galați, ne-a mai spus președintele Costel Fotea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.