Jump to content

Doi dealeri de canabis și cristale, ”retrași” de pe piața gălățeană


dcp100168

Recommended Posts

Doi dealeri de canabis și cristale, ”retrași” de pe piața gălățeană

Andrei și George Alexandru Tacea își vor petrece următoarea lună în arestul poliției după ce au fost călcați de trupele speciale și polițiștii Antidrog care îi aveau în vedere de mai bine de jumătate de an.

Cei doi tineri, dintre care unul abia trecut de pragul majoratului, s-ar fi apucat de vândut stupefiante copiilor și tinerilor din Galați din toamna anului trecut, reușind ca în câteva luni să plaseze pe piață aproape trei kilograme de droguri. Pentru a-și asigura succesul afacerii, cei doi s-ar fi axat pe substanțe cu mare popularitate printre consumatorii de vârste fragede, respectiv canabis și cristale un drog extrem de periculos, care creează rapid dependență și are efecte devastatoare și ireversibile asupra sistemului nervos.

”Din cercetările efectuate a rezultat  că, în perioada septembrie 2023 – februarie 2024, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpații, dintre care un minor care avea 17 ani la data începerii comiterii faptelor, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut  către consumatori din județul Galați peste 500 grame canabis și aproximativ două kilograme de cristal - 3-CMC și 4-CMC”, au precizat anchetatorii. Perchezițiile domiciliare au confirmat faptul că afacerile celor doi Tacea erau în floare, aceștia având cereri multe din partea consumatorilor și fiind în fața unor perspective reale de a-și lărgi piața de desfacere.

Polițiștii au găsit peste 180 de plicuri conținând canabis, ambalat în scopul comercializării, mai multe pungi și recipiente conținând aceeași substanță, care urma să fie ambalată, precum și mai multe punguţe cu cristal. Alături de acestea, ustensile necesare prelucrării drogurilor și sume de bani. În fața probelor evidente, Andrei și George Tacea au fost reținuți de DIICOT Galați și duși în fața Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc. Instanța a admis cererea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.