Jump to content

Un gălăţean de 33 de ani şi-a înjunghiat ambii părinţi


dcp100168

Recommended Posts

(13 februarie)

Un bărbat de 33 de ani şi-a înjunghiat cei doi părinţi, după un conflict spontan

Un bărbat şi o femeie din Galaţi au fost înjunghiaţi, marţi, de fiul lor, în vârstă de 33 de ani, în urma unui conflict izbucnit spontan, într-un apartament, cei doi soţi fiind transportaţi la spital. Fiul lor a fost prins de poliţişti în scara unui alt bloc, însă în timpul imobilizării acestuia el l-a înjunghiat pe unul dintre poliţişti în zona claviculei, acesta fiind dus la spital. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ultraj şi violenţă în familie.

Potrivit IPJ Gajaţi, poliţiştii au fost sesizaţi, marţi, în jurul orei 14.00, printr-un apel la 112, despre faptul că într-un apartament situat într-un bloc de locuinţe de pe strada Alexandru Lăpuşneanu, din municipiul Galaţi, ar fi avut loc o agresiune fizică asupra a două persoane. Poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Galaţi care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că sesizarea se confirmă, iar din primele verificări a reieşit că, în urma unor discuţii în contradictoriu între un bărbat de 33 de ani şi părinţii săi, un bărbat de 56 de ani şi o femeie de 52 de ani, ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia cei doi soţi ar fi fost înjunghiaţi de fiu. Persoanele rănite au primit îngrijiri de la echipajele medicale de la Ambulanţă, după care au fost transportate la spital.

Conform sursei citate, agresorul nu a fost găsit la adresă, însă la scurt timp poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi l-au depistat în scara unui bloc de locuinţe situat pe strada Roşiori, din municipiul Galaţi. ”În timpul imobilizării acestuia, unul dintre poliţişti, de 39 de ani, care purta vestă de protecţie şi avea asupra sa toate elementele din dotare, ar fi fost înjunghiat în zona claviculei, din partea stângă. Poliţistul a fost preluat şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat sursa citată.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru violenţă în familie şi ultraj, iar, în funcţie de rezultatul cercetărilor care sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, se va putea extinde urmărirea penală şi pentru alte fapte.

news.ro

În urma prezentării în faţa instanţei, a fost aprobată cererea procurorului ca atacatorul, Andrei Pătrăşcoiu, să primească mandat de arestare pentru 30 de zile, acesta urmând să aştepte procesul după gratii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Autorul triplului atac din Mazepa, la un pas să fie pus în libertate. Și-a înjunghiat părinții și un polițist

La trei săptămâni după ce a fost arestat pentru că și-a tăiat părinții într-un acces de furie și a înjunghiat un polițist, Andrei Pătrășcoiu a fost la un pas să fie pus în libertate. Procurorii au cerut internarea lui în spital după ce o comisie medico-legală a stabilit că nu are discernământ. Pe cale de consecință, tânărul cunoscut și drept consumator de droguri nu va fi tras la răspundere pentru faptele sale și nu va face nicio zi de pușcărie.

Este doar o chestiune de timp pentru ca Andrei Pătrășcoiu, gălățeanul reținut cu greu pe 14 februarie, în Mazepa, după ce, într-un acces de furie și-a înjunghiat grav ambii părinți și l-a atacat, la fel de furibund, pe un polițist care încerca să îl încătușeze, să fie pus în libertate.

Acuzat de tentativă de omor calificat și ultraj în forma tentativei de omor calificat, bărbatul în vârstă de 34 de ani se află în arestul IPJ Galați, după ce Tribunalul Galați a admis cererea procurorilor de a-l închide pentru 30 de zile. Între timp, a fost supus unei expertize medico-legale prin care să îi fie stabilit discernământul, mai ales că era cunoscut drept consumator de substanțe interzise și exista suspiciunea rezonabilă că ar fi săvârșit atacurile sub influența drogurilor. Verdictul comisiei a fost unul care, din punct de vedere legal, îl scoate pe individ de sub incidența răspunderii penale. 

”Inculpatul a fost expertizat de o comisie din care au făcut parte și reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală Galați și a rezultat că nu are și nu a avut discernământ la momentul comiterii faptelor. Pe cale de consecință, nu răspunde penal și nu mai poate fi menținut în arest preventiv, motiv pentru care am solicitat internarea medicală provizorie a inculpatului și revocarea măsurii arestului preventiv”, ne-a declarat procurorul Ovidiu Zaharia, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Vineri, 8 martie, instanța a respins solicitarea procurorilor și a dispus menținerea stării de arest a lui Andrei Pătrășcoiu. Parchetul a precizat că va ataca soluția Tribunalului, insistând ca inculpatul să fie internat într-un spital pentru tratament. Pe cale de consecință în lipsa discernământului, Pătrășcoiu nu va fi tras la răspundere penală pentru că a încercat să își ucidă părinții și pe polițist. În cel mai fericit caz, va ajunge într-un ospiciu, iar în cel mai rău, înapoi, acasă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tânărul care și-a înjunghiat părinții și a rănit un polițist, lăsat în libertate

Andrei Pătrășcoiu a ieșit din arestul Poliției după ce, pe 14 februarie, și-a înjunghiat grav ambii părinți și pe un polițist. Gălățeanul de 34 de ani a fost eliberat deoarece Curtea de Apel Galați a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunal, procurorii solicitând revocarea măsurii arestului întrucât inculpatul nu are discernământ.

Lipsa capacității, care îl exonerează astfel de răspundere penală, a fost stabilită de o comisie de medicină legală, care a apreciat că individul, cunoscut consumator de droguri, nu este stăpân pe faptele sale. Inițial, pe 8 martie, Tribunalul Galați a respins cererea Parchetului, care a solicitat revocarea arestării preventive și internarea într-un spital a lui Pătrășcoiu, dar, pentru că, potrivit legii, măsura nu se mai impune față de o persoană lipsită de discernământ, procurorii au făcut apel. Curtea a considerat just temeiul solicitării și a aprobat-o, printr-o sentință care este definitivă și care îl face, teoretic, pe cel acuzat de trei tentative de omor și ultraj, un om liber.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați şi dispune luarea față de inculpatul Pătrăşcoiu Andrei a măsurii de siguranță a internării medicale provizorii nevoluntare într-o unitate specializată de asistenţă medicală până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, se precizează în decizia Curții de Apel Galați.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.