Jump to content

Cum a fost examenul pentru obţinerea permisului?


Relu
 Share

Recommended Posts

Am dat de patru ori examenul. Sala n-a fost nici o problemă, de fiecare dată. Când mă puneam să învăţ, nici musca nu mai mişca în casă! :d Mi-am tras la imprimantă, nişte foi cu tabele a câte 26 de rânduri, acolo notam răspunsurile testelor. Pe urmă verificam. Dacă greşeam sau consideram că a greşit autorul, luam legea la purecat.

Prima oară, la traseu, m-a luat de la statuia lui Cuza. după ce mi-a încercat atenţia, punându-mă să opresc unde nu trebuia, am cotit la stânga, pe la căminele studenţeşti; strada cam nasoală şi într-o intersecţie, ..strada blocată pe un sens, de lucrări. În momentul ăla m-am pierdut, nu mai ştiam nimic, ... negru totul. Am ocolit, cu chiu cu vai, obstacolul când, îmi apare în faţă un ţigan cu puradelul. N-aveam viteză deloc. "Mă, ăsta chiar nu vede că vin cu maşina spre el?", mă gândeam. Şi tot gândindu-mă aşa, îmi calcă poliţistul frâna: "Ce facem dom'le, accident în timpul examenului?". După ce l-a făcut ca la uşa cortului pe "vinovat", mi-a scris în fişă RT (respins traseu), mi-a dat dosarul şi m-a lăsat în mijlocul drumului.

A doua oară, am plecat din parcarea de la Modern. Iarăşi, la semafor, poliţistul mi-a cerut s-o iau la stânga, pe Domnească. I-am arătat deasupra semaforului, semnul "Obligatoriu înainte sau la dreapta". "Mergem înainte şi ne încadrăm pe Bălcescu", s-a arătat el mulţumit. De acolo, mi-a spus ca de la semafor să fac la stânga, pe Brăilei. Ei, şi în aglomeraţia aia m-am pierdut, nu m-am asigurat, n-am semnalizat... "Dom'le n-am mai fost niciodată pe porţiunea asta", am încercat să mă justific. "Şi ce, când o să ai permis, ai să circuli numai pe unde ştii drumurile?", mi-a dat replica.

De ciudă, câteva luni nici nu m-am mai gândit la examen. Apoi m-am decis să reîncerc. Aveam dreptul un an de zile să tot dau examene.

A treia oară, m-a luat de la capătul lui 102. Am aşteptat mai mult de o oră până să vină poliţistul. Apoi am luat-o încet spre statuie. Iarăşi, m-a pus să-i fac o parcare, acolo unde era "Oprirea interzisă". N-a ţinut aşa că m-a băgat pe un drum lateral şi de manevră tot n-am scăpat!. Apoi, înapoi pe Domnească. Eram un pic mai degajat, trafic nu prea era, am acordat prioritate unei gagici la trecerea de pietoni... "Te uiţi după gagici, nu? Ia fă matale la stânga, pe lângă Grădina Publică... opreşte acolo, la poarta aia". Pe urmă mi-a deschis dosarul şi a zis: "Dacă îmi spui ce e ilegal în faptul că ai oprit aici, îţi dau permisul! Fără nici un alt comentariu!". Mă uit în faţă, mă uit în spate, la stânga, la dreapta... "Păi... e poarta asta, ce să fie altceva?". "Nu intră în discuţie poarta asta, în Grădina Publică nu circulă maşini". Mă uit din nou, faţă, spate stânga, dreapta... A oftat, mi-a notat iar în fisă RT şi mi-a dat dosarul. Apoi mi- a spus: "Uită-te bine la stânga... pe partea stângă...". Atunci am văzut că acolo era un STOP, chiar dacă era cu spatele. Am înţeles, oprisem în intersecţie! :cry:

De ciudă, i-am zis instructorului: "Cât e dom'le şpaga pentru un examen?". S-a uitat la mine, cam "de sus", aşa... "Tu ai faţă de dat şpagă? Tu ştii să conduci, ce eşti ca alţii? N-ai avut noroc de unu' mai tolerant... Şi gândeşte-te că toate situaţiile pentru care ai picat examenul, îţi puteau apărea mai târziu. Aşa că, ...tot ai mai prins ceva!".

A patra oară, m-a luat de la Parcul Rizer, prin spate, am ieşit pe Ştiinţei, apoi pe Basarabiei. Maşini, tramvaie, oprire la semaforul de la Baia Comunală... Cu puţin înainte de semaforul de la intersecţia cu Coşbuc, "Ia-o la dreapta, pe aici. Vreau să mă duci în parcarea de la cimitir". M-am făcut una cu maşina. Semnalizare, asigurare, încadrare pe Coşbuc, asigurare, semnalizare, schimbat banda, semnalizare, oprire la linia discontinuă, asigurare din faţă, întoarcere pe celălalt sens ... "Bag-o acolo, între daciile alea... perfect, opreşte motorul!". A scris ceva în fişă şi a coborât fără să-mi mai dea dosarul. Surprins, am strigat după el: "Dom'le, ... da' chiar am luat?" :d:d:d

Seara, am făcut cinste, la toată familia, ce venise să mă felicite. "Cred că e ultima oară când mai duc paharul la gură fără nici o grijă..." :d:d:d

Link to comment
Share on other sites

Am avut nevoie de 5 zile sa invat pt permis , mi s-a parut floare la ureche si la traseu am dat 100 euro aveam bacul in 2 luni nu imi permiteam sa-l pic asta daca era cazul . L-am luat din prima si am incheiat orice socoteala cu sistemul .

Link to comment
Share on other sites

Soulripper, de ce n-ai procedat invers? Adică să dai şpagă pentru bac şi să te pregăteşti temeinic pentru permis.

Un eşec la şcoală te costă umilinţa. Dar preţul unui eşec pe şosele care e?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hmm prima data.. am dat sala de 2 ori. prima data am luat sala cu 23 si am picat la traseu..exact atunci cand faceam intoarcerea in 3 timpi si eram gata sa plec.. din dreapta venea o ambulanta, situata pe la vreo 30 m.. si era o dacia break fara semnale fara nimic. politistu mi-a pus piciorul pe frana si asta a fost.

a doua oara am luat cu 24 de puncte.. si am luat traseul ca tot omul. :)

Link to comment
Share on other sites

Eu tot din a 2-a incercare am luat. Prima oara am picat sala, cu 20 de puncte. Am fost foarte dezamagit, nici nu ma asteptam sa iau a doua oara. Dar am ajuns la traseu, unde am condus foarte...stresat (am condus penultimul pe ziua aia, dupa 4 ore de stat in picioare, iar politistul mai avea si chef de glume (tragea frana de mana, mai punea cate o frana la misto etc). Cred ca am condus cel mai prost din toata viata mea in ziua aia. Dar l-am luat pana la urma :d

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.