Jump to content

Un proxenet se joacă de-a baba oarba cu poliția din două state


dcp100168

Recommended Posts

Un proxenet se joacă de-a baba oarba cu poliția din două state

Un tânăr de 22 de ani, din Republica Moldova, urmărit internațional după ce împotriva lui au fost  formulate acuzații de trafic de carne vie, a fost pentru a doua oară capturat pe raza județului Galați în încercarea autorităților de a pune în executare un mandat de arestare.

Dmitri Topciu fusese depistat inițial în Galați la mijlocul lunii februarie, când poliția a cerut Curții de Apel confirmarea mandatului european de arestare emis de autoritățile din Austria. Instanța a decis arestarea preventivă a moldoveanului pentru 15 zile, numai că acesta nu a poposit în arestul IPJ Galați, cum ar fi cerut procedurile până la predarea către autoritățile austriece. A contestat decizia Curții, ceea ce i-a mai dat un răgaz de două săptămâni, până pe 28 februarie, când instanța gălățeană a decis, de data aceasta definitiv, arestarea provizorie pentru 30 de zile. Mandatul nu a mai putut fi pus în aplicare pentru că basarabeanul acuzat de proxenetism dispăruse.

Asta până joi, 21 martie, cu o săptămână înainte de expirarea mandatului, când a încercat să intre în țară pe la Oancea. Polițiștii l-au identificat și i-au stabilit problemele care nu i-au mai permis să își continue călătoria decât sub escorta poliției.

El urma să fie din nou prezentat Curții de Apel, care va trebui să emită un nou mandat pentru a permite desfășurarea procedurilor de predare către statul solicitant, Austria.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.