Jump to content

Stația de pompare "Turnul de Apă", în modernizare cu bani europeni


dcp100168

Recommended Posts

Stația de pompare "Turnul de Apă", în modernizare cu bani europeni

Primăria municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal informează că au început lucrările pentru modernizarea stației de pompare "Turnul de Apă", grație unui proiect care se derulează cu fonduri europene. Se vor reabilita integral conductele magistrale de aspirație și refulare, nodurile hidraulice și armăturile aferente.

Întrucât investiția la acest obiectiv strategic în alimentarea cu apă a municipiului Galați este de mare anvergură și presupune lucrări foarte complexe, acestea se desfășoară în etape. În acest an sunt prevăzute și au fost demarate lucrările la conducta de provizorat pentru alimentarea cu apă a stației, astfel încât înlocuirea instalațiilor hidraulice să se realizeze cu stația în funcțiune şi fără întreruperea alimentării cu apă a consumatorilor din zonele arondate, precum şi la conducta de refulare, de circa 1,02 kilometri, din str. Crizantemelor - str. M. Kogălniceanu - bd. Coșbuc - str. Brăilei (Păpădie), astfel încât să se poată derula şi proiectul ce vizează modernizarea bulevardului George Coșbuc pe cel de-al doilea tronson.

Stația de pompare "Turnul de Apă" alimentează cu apă potabilă cartierele Țiglina I, Țiglina II, Mazepa I, Mazepa II, zonele Centru - Domnească, Centru - Port, Piața Centrală, Valea Orașului şi arealul străzilor Coșbuc - Kogălniceanu - Traian - Carnabel - Alecsandri - Coșbuc (până în str. Al. Măcelaru).

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 15,23 milioane de lei.

Stația de pompare "Turnul de Apă" a fost pusă în funcțiune în 1894 și a mai beneficiat de lucrări de investiții în cadrul Programului ISPA, în anul 2012.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.