Jump to content

O dronă militară a căzut în Insula Mare, la 8 km de Brăila


Recommended Posts

O dronă militară a căzut în Insula Mare, la 8 km de Brăila

O dronă militară a căzut, joi seara, în jurul orei 21.45, în Insula Mare a Brăilei, la 8 kilometri de orașul vecin și la 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc, scrie presa locală din Brăila.

Publicația debraila.ro a difuzat imagini de la locul prăbușirii. Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind vizibil din aer.

Publicația "Comunitatea" îl citează pe colonelul Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila, care a spus că se aștepta ca sătenii să sune la 112 în cazul unui astfel de eveniment, dar nu au făcut-o. "Am auzit bubuitura, dar nu știu unde a căzut", a declarat un martor ocular, angajat la bacul care face trecerea spre Insula Mare, pentru debraila.ro.

Acesta este cel mai grav incident din România, de la începutul războiului pornit de Rusia contra Ucrainei, susțin surse din cadrul forțelor de ordine. "Până la analizarea de către MApN, nu speculăm în privința originii dronei", au spus aceleași surse.

Alerta că o dronă de proveniență militară a căzut între municipiul Brăila și comuna Frecăței a venit joi seara în instituțiile de forță din județul Brăila, conform unor surse confidențiale. Prefectul județului Brăila, Iulian Timoftei, nu a comentat evenimentul, susținând că toate eventualele informații militare sunt apanajul MApN.

O operațiune de amploare are loc vineri în Insula Mare, zona fiind izolaă. ”Un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp”, mai scrie presa brăileană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.