Jump to content

CSM Galaţi - rugby (2024)


dcp100168

Recommended Posts

CSM Galați va lua startul în ediția 2024 din Divizia Națională de seniori

Echipa de rugby de la CSM Galați va lua startul în Divizia Națională de seniori, al doilea eșalon valoric al sportului cu balonul oval. În ediția din 2024 a DNS, alături de CSM Galați vor mai lua startul alte nouă echipe: CSM Suceava, RC Gura Humorului, RC Bârlad, Poli Iași, RC Grivița București, Sportul Studențesc București, Știința Petroșani, CSU Alba Iulia.

Cele 10 echipe se vor duela pentru supremație pe parcursul a 18 etape. Prima etapă este programată duminică, 7 aprilie. CSM Galați va juca, de la ora 11:00, pe stadionul ”Gloria”, cu RC Gura Humorului.

Programul formației gălățene în turul DNS 2024 continuă astfel:

etapa a II-a: 13 aprilie, CSM Suceava – CSM Galați;

etapa a III-a, 20 aprilie, CSM Galați – Sportul Studențesc;

etapa a IV-a, 27 aprilie, Poli Iași – CSM Galați;

etapa a V-a: 11 mai, CSM Galați – RC Bârlad;

etapa a VI-a: 18 mai, CSM Constanța – CSM Galați;

etapa a VII-a: 25 mai, CSM Galați – CSU Alba Iulia;

etapa a VIII-a: 1 iunie, Știința Petroșani – CSM Galați;

etapa a IX-a: 8 iunie, CSM Galați – RC Grivița București.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

CSM Galați - RC Gura Humorului 31-24

Duminică s-a dat startul unei noi ediţii a Diviziei Naţionale de rugby pentru seniori.

Stadionul Municipal Gloria a găzduit confruntarea dintre CSM Galaţi şi RC Gura Humorului. După o pauză lungă, cele două echipe au făcut multă risipă de energie şi au oferit celor prezenţi un spectacol sportiv atractiv. S-a jucat ofensiv de ambele părţi, meciul a avut un total de opt încercări, raportul fiind 5-3. Echipa gălăţeană condusă de Marius Secuianu şi Eugen Popa a avut iniţiativa în cea mai mare parte a timpului, iar în final a obţinut o victorie importantă.

Rezultat final: CSM Galaţi - RC Gura Humorului 31-24 (26-7). Au marcat pentru învingători: Dănăilă - 2 încercări, Partenie - 2 încercări, Donosă - o încercare, Onofrei - 3 transformări.

CSM Galaţi va juca în etapa următoare în deplasare cu CSM Bucovina Suceava.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

CSM Galați zdrobește Sportul Studențesc cu 61-0

Echipa de rugby de la CSM Galați a obținut a doua victorie din acest sezon, din două meciuri. Trupa lui Marius Secuianu a trecut cu scorul de 61-0 de Sportul Studențesc, formație recent admisă în al doilea eșalon al rugbyului de la noi.

A fost un festival de eseuri pentru CSM Galați, gruparea gălățeană culcând de nouă ori balonul în terenul de țintă al ”studenților” bucureșteni. Neozeelandezul Johny Sola, Partenie, Dănăilă, Ștefan, Burlacu (de două ori), Cucu și Budileanu au fost marcatorii grupării gălățene. Uvertura Cristian Onofrei a fost în picior în jocul de la ”Gloria”, marcând un eseu și transformând opt dintre încercări. De altfel, mijlocașul la deschidere al CSM a fost desemnat omul meciului, pentru cele 21 de puncte marcate.

Pentru CSM Galați urmează meciul de pe terenul celor de la CS Poli Iași. Cele două echipe sunt neînvinse în actuala ediție a DNS. Pe teren propriu, CSM Galați va reveni în jurul datei de 11 mai, pentru jocul cu RC Bârlad.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.