Jump to content

O pădure din Frumușița a ars ca o torță


Recommended Posts

Pericol la câțiva kilometri de Galați. O pădure întreagă a ars ca o torță

Un incendiu extrem de violent a mistuit marți seară cel puțin zece hectare de pădure la Frumușița. Pompierii au fost alertați de focul care se extindea cu viteză în zona Lunca Prutului, în jurul orei 20,00.

ISU Galați a trimis la fața locului, inițial, patru autospeciale de stingere care s-au alăturat echipajului de pompieri voluntari de la Frumușița, dar din cauză că focul cuprinsese o zonă extinsă, dar greu accesibilă, militarii nu au reușit decât să localizeze incendiul.

Flăcările violente au mistuit cel puțin zece hectare de pădure, conform primei estimări ale celor de la ISU, făcută în, momentul localizării, dar este foarte posibil ca dimensiunea dezastrului să fie mult mai mare.

Conform salvatorilor, cauza cea mai probabilă a  incendiului ar fi foc deschis în spații deschise, ceea ce înseamnă că pădurea ar fi putut arde fie de la un foc nesupravegheat, fie pus cu intenție sau de la o banală țigară aprinsă, aruncată neglijent!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.