Jump to content

O rubrică interesantă!


Recommended Posts

Posted

Imi amintesc ca in trecut existau pe anumite ziare din urmatoarele orase: Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Sibiu si Medias o rubrica numita in diferite feluri, depindea de ziar ("Ne calca pe nervi", "ne streseaza" , "Ce ne enerveaza", "Din cartier" etc ) Erau prezentate situatii care enervau omul de rand" Cateva exemple, din marea carte facuta de mine din aceasta rubrica saptamanala"

SIBIU 2007

CASIERELE DE LA ELECTRICA

...pentru că refuză să încaseze banii celor care nu au facturile la ei. Păi dacă poştasul nu le aduce, cu ce sunt de vină oamenii? Un simplu click pe calculator ar putea rezolva problema, dar asta nu se întâmplă decât atunci când casierele au chef.

SCANDALURILE CONJUGALE

...care se desfăşoară în mijlocul străzii. De parcă nu e de ajuns că se ceartă între ei, soţii isterici îi dau de veste întregului cartier ce nu merge în căsnicia lor.

DESZĂPEZIREA INEXISTENTĂ

...pe străzile Sibiului. De când ninge pe lumea asta iernile nu au fost niciodată uşoare pentru bieţii sibieni. Zăpada a fost întotdeauna pe trotuare sau pe marginea şoselelor îngreunând parcarea maşinilor. Străzile secundare sunt şi azi, ca întotdeauna îngropate în troiene. Ce să mai spunem despre ţurţurii de pe acoperişurile instituţiilor care abia aşteaptă câteva raze de soare ca să mai facă câteva victime!

MUNŢII DE NISIP DIN FAŢA MAGAZINULUI DUMBRAVA

...care oferă o privelişte încântătoare pentru centrul unui oraş european. Depozitat cu grijă dar uitat parcă într-un loc atât de vizibil, nisipul îţi arată de fapt adevărata faţă a Sibiului care nu e foarte departe de imaginea ţării lui Papură-Vodă.

AGLOMERAŢIA DE LA CONDOR

...la ora la care acestea îşi fac aprovizionarea. S-a răspândit destul de bine zvonul potrivit căruia aici găseşti cele mai ieftine produse din târg dar totuşi, disperarea clienţilor nu poate ajuta cu nimic.

NOROIUL

...pe care îl lasă în urmă pe trotuare orice intervenţie la gaz, apă sau diferite cabluri şi pe care de multe ori nici nu ai pe unde să-l ocoleşti.

BANCOMATELE

...unor bănci care nu îţi dau cardul înapoi înainte de a-ţi elibera banii şi te întreabă dacă mai vrei ceva. Când eşti grăbit, uiţi să-ţi mai scoţi cardul şi nu mai ai de ales. Ori eşti cu picioarele pe pământ şi concentrat pe ecranul bancomatului, ori faci din când în când un drum la bancă să-ţi recuperezi bucata magică de plastic pentru scos bani din perete.

ARAD 2005

... lipsa de reacţie a agenţilor de circulaţie arădeni, care miercurea trecută nu s-au obosit să intervină pentru a debloca traficul rutier în urma defectării semaforului de la intersecţia dintre bulevardul Revoluţiei şi strada Lucian Blaga. Pentru că semaforul a rămas blocat pe culoarea roşie, şoferii nu au mai putut avansa în direcţia Teatrului de Stat. Fiecare şofer care ajungea în faţa semaforului a aşteptat câteva minute până să realizeze defecţiunea, astfel că şirul de maşini a ajuns până la două staţii de tramvai în urmă, în faţa Poştei.

... că la numai câteva luni de la realizarea reparaţiilor pe drumul care duce către zona de agrement "Trei Insule", gropile din asfalt au început să reapară. Deşi arădenii care frecventează zona de agrement sperau că drumul va fi practicabil câţiva ani de acum înainte, se pare că plombele vor sări din asfalt înainte de încheierea sezonului estival. Din câte se pare, la această situaţie contribuie substanţial şi utilajele care lucrează în zonă la ridicarea unei construcţii în care se va muta Direcţia Silvică.

... că a trecut mai bine de jumătate de an de la distrugerea cutiei poştale din Piaţa Romanilor din Arad, fără ca aceasta să fie înlocuită. Capacul cutiei a fost luat de cineva, astfel că acolo nu mai este alt loc de depunere a corespondenţei. A doua cutie poştală care exista în zonă, în faţa Liceului Pedagogic, a dispărut cu tot, tot cu jumătate de an în urmă.

... autovehiculele de tonaj greu care tranzitează zilnic strada Căpitan Ignat din Arad. Din cauză că şoferii trec în mare viteză prin zonă, vibraţiile produc crăpături în zidurile caselor. Cu toate că locatarii au făcut mai multe sesizări la primărie, situaţia a rămas neschimbată iar cursele bolizilor continuă să facă pagube.

... gunoaiele care se adună în fântânile arteziene din Arad. Se pare că reabilitarea acestora este prea costisitoare pentru oraş, din moment ce nu pot fi întreţinute. Noroc cu cei care se distrează aruncând câte o cutie cu detergent în ele, deoarece spuma care se formează îi obligă pe cei de la întreţinere să facă apoi curăţenie.

... haosul tot mai mare care se creează zilnic în parcările din centrul Aradului. După ce şi-a făcut un titlu de glorie din distrugerea sistemului de parcare particular, noua administraţie nu a găsit nimic să pună în loc. Se pare că distinşii consilieri nu au trecut de mult timp pe strada Unirii, unde maşinile parcate sunt de multe ori la câţiva centimetri de zidurile clădirilor, pietonii fiind obligaţi să circule pe mijlocul şoselei, în plin trafic.

TIMISOARA 2004

Puradeii care circulă cu tramvaiul pe ruta Piaţa Maria - Centru şi retur, respectiv Piaţa Libertăţii - Continental şi retur, făcând urări de "sânătate şi noroc la famelie" în fiecare zi între orele 10 şi 14 (sâmbătă şi duminică - închis).

Tărăboiul care se face zi de zi la ora 14 în incinta sediului Cărţii Funciare, când zeci de persoane se înghesuie să scoată extrasele de care au nevoie. Nu contează ordinea în care oamenii se pun la coadă să aştepte pentru că, oricum, de la ghişeu se strigă numele celui care trebuie să ridice extrasul într-o ordine absolut aleatorie. Ca urmare, în faţa ghişeului se formează o grămadă organizată, prin care răzbate cine are coatele mai ascuţite. Şi asta fără a mai pune la socoteală şi faptul că o parte dintre extrase sunt date din mână în mână şi pot ajunge accidental, la o cu totul altă persoană. Poate că un număr de ordine ar rezolva toată această aiureală, din care nimeni nu mai înţelege nimic...

Lipsa asfaltului pe strada Armoniei din Timişoara. Miercuri, 4 februarie, în prezenţa şefului delegaţiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, pe strada respectivă s-a inaugurat Centrul pentru solicitanţii de azil. Autorităţile au investit în amenajarea centrului 900.000 de euro. Din păcate, a fost uitată chiar asfaltarea. Pe ultima sută de metri, cu numai o zi înainte de inaugurare, câteva basculante cu pietriş au "rezolvat" problema, însă numai până la poarta instituţiei. Cealaltă jumătate de stradă a rămas ca de la mama natură, cu noroi până la glezne.

Terasele de vară care, în plin sezon hibernal, continuă să ocupe mai multe trotuare din centrul oraşului, deşi sunt autorizate numai pentru sezonul estival. Trecătorii sunt obligaţi să facă un adevărat slalom printre maşini, pe carosabil. Şi e al naibii de primejdios, pentru că, pe gheţuş şi printre hârtoape, atât maşinile, cât şi pietonii, fac echilibristică.

Ineficienţa controalelor din piaţa "Badea Cârţan", care se lasă cu amenzi şi confiscări, în timp ce "negustori" ambulanţi circulă nestingheriţi de-a lungul şi de-a latul pieţelor, agresând cumpărătorii de zarzavaturi. Iar manelele vuiesc de mama focului, la concurenţă cu liturghia din biserică.

Trecerea de pietoni din piaţa Virgil Economu, de lângă staţia de tramvai a liniilor 2 şi 5, unde, atunci când plouă vârtos, trebuie să traversezi pe carosabil, din cauza bălţilor uriaşe.

Că şoferii RATT de pe linia de autobuze 40 cred că programul afişat în staţii este o glumă şi, din acest motiv, fraierii de călători care aşteaptă să se urce în mijlocul de transport în comun întârzie la lucru.

Lipsa maşinilor de poliţie noaptea, moment în care, chiar dacă vrei să traversezi regulamentar, la semafor, rişti să fi călcat de câte un automobil de mare putere, cu un şofer mult prea grăbit să ajungă cine ştie unde.

Că în baruri cu pretenţii (a se citi "El Torero") halba de bere are 400 de ml dar atunci când o primeşti este doar pe jumătate plină restul fiind spumă. În schimb, nota de plată nu este şi ea înjumătăţită corespunzător.

Tupeul unor şoferi care au nesimţirea de a circula chiar pe linia tramvaielor care se perindă prin faţa magazinului Bega. Pentru că, la ora prânzului, aglomeraţia pe mica străduţă este infernală, unii conducători auto intră cu maşinile pe linia de tramvai în speranţa că depăşesc mai repede coloana de maşini care aşteaptă cuminte la stop...

Autobuzele care circulă pe linia "Expres 2" şi nu respectă programul afişat în staţie. Sâmbătă, autobuzul care trebuia să fie în staţia din Calea Soarelui la ora 14,33 a trecut printr-o asemenea staţie, ca un fulger, cu zece minute mai devreme. Persoanele care vroiau să ajungă tocmai în cealaltă parte a oraşului au fost nevoite să aştepte mai bine de o jumătate de oră pentru că următorul autobuz a venit de-abia la ora 15,03.

Frigul din sala de cinematograf "Timiş". După ce dai o groază de bani ca să te relaxezi, după două ore de film faci cuie şi ieşi din sală ca din gheţărie. Nu mulţi sunt cei care s-au pricopsit şi cu o gripă după o asemenea reprezentaţie. Măcar să se pună un afiş la intrare: luaţi-vă şi o pătură de acasă...

Cinismul cu care poliţia afişează pe toate maşinile numărul destinat apelurilor de urgenţă, 955. În caz că aveţi o problemă şi vreţi să apelaţi poliţia, este bine nu sunaţi la acest număr, fiindcă, de cele mai multe ori, nu vă va răspunde nimeni.

Grămezile de moloz şi alte materiale de construcţie rezultate în urma demolărilor apărute peste iarnă pe terenul viran din spatele fabricii AEM, din Zona Soarelui. Ceea ce până anul trecut putea fi considerat un loc de joacă pentru copii, a devenit acum groapă de gunoi pentru cei care şi-au făcut modificări în apartamente.

Avand in vedere ca ziarele respective au facut un REMBRANDING, si rubrica a disparut subit din paginile lor, ma gandeam ca e posibil ca Viata Libera si Ziarul de Braila sa preia aceasta idee si sa prezinte situatii asemanatoare din Galati si respectiv Braila. La sfarsitul fiecarei saptamani, se adunau peste 1000 vizualizari pe net, la aceasta rubrica, fiecarui ziar in parte!!!

Posted

Am vrut doar sa arat inca un gen de rubrica care ar trebui sa fie in ziarul Viata Libera ca este legat tot de nemultumirile omului de rand. Iar la acele ziare, din vest omul dadea telefon la redactie si spunea of-ul si aparea in numarul urmator. Ziarele erau saptamanale. La Viata Libera, ar putea fi rubrica saptamanala. Cred ca ar avea de castigat o audienta mai mare si implicit un tiraj un pic mai mare.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.