Jump to content

Povestea gălăţencei care a ajuns bucătar-şef în Islanda


dcp100168

Recommended Posts

Emoţionanta poveste a gălăţencei de la „Chefi la cuţite”

Alexandra Gabriela Veber are 34 de ani, este din Cuca, judeţul Galaţi, şi face parte din echipa lui chef Orlando Zaharia la "Chefi la cuţite".

Pasionată de gătit, sensibilă, emotivă şi implicată, Alexandra are o poveste de viaţă uimitoare, marcată de lipsa de încredere în ea şi de bullyingul suferit în copilărie, până când a ajuns în Islanda. Acolo s-a simţit acceptată. După cum a povestit, a fost plecată nouă ani din ţară, dintre care şase a muncit în bucătărie.

"Sincer, trăiesc prin bucătărie şi aş putea să stau oricâte ore acolo, să dau tot ce am mai bun", a mărturisit concurenta.

Şi-a descoperit pasiunea pentru bucătărie în Suedia, unde a plecat pentru a i se alătura soţului. Făcea de toate, de la spălat de vase până la curăţenie, dar se simţea fericită când era lăsată să cureţe şi să taie ceapa. Şi-a dorit să fie angajată ca bucătar şi a primit această şansă în Islanda. După un an de la angajare, a ajuns chef de tură. Muncea în bucătărie alături de soţul ei şi fiecare dintre ei îşi dorea să fie cel mai bun, iar acest lucru le-a afectat relaţia. Bărbatul a decis că nu mai e fericit alături de ea.

După despărţire, soţul a rămas în Islanda, chef de tură, iar Alexandra a revenit în ţară. În prezent, ajută un make-up artist în organizarea evenimentelor, dar simte că e vital să revină în bucătărie. A primit această şansă de la chef Orlando şi a îmbrăcat cu bucurie tunica turcoaz a echipei lui. Îi ţinem pumnii şi ne dorim să ajungă în competiţie cât mai departe!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gălățeanca de la „Chefi la cuțite”, acuzată de sabotaj

Alexandra Gabriela Veber, originară din Cuca, județul Galați, a intrat în semifinala „Chefi la cuțite”, la capătul unei ultime probe pe echipe în care a reușit să-l scoată din sărite pe chef Orlando Zaharia. De colegii ei nu mai vorbim! Ritmul ei lent de lucru, stângăciile, dar mai ales faptul că a susținut că știe să pregătească anumite alimente când, în realitate, voia doar să învețe, i-a isterizat pe colegii ei, dar mai ales pe chef. „Fii atentă, iubita mea, zâna mea! Fata mea, ce pot să-ți zic să te grăbești? Trebuia să-mi spui că nu ești în stare. Nu avem nimic gata! De ce n-ai spus că nu știi! Aici nu-i școală să înveți tu!”, i-a reproșat, în repetate rânduri, chef Orlando Zaharia. Starea de iritare a ajuns la un asemenea nivel încât acesta a lovit cu piciorul în coșul de gunoi și a început să țipe nervos la ea. „Eu, ca bucătar, fac câte cinci elemente pe farfurie într-o oră, singură, dar aici n-am mai avut timp. Cu cât țipă mai tare la mine, cu atât mă pierd mai tare”, explica, plângând, gălățeanca. Echipa a fost la limită să nu aibă preparat la jurizare. „Vrea să ne bage la duel, ca să fim toți eliminați și să ajungă ea în finală”, erau convinși colegii ei de echipă. „Tu nu m-ai sabotat pe mine! Atâta timp cât lași nivelul jos, nu mă face decât să mă gândesc că tu vrei să intri la individual, unde te simți mai bună și crezi că o să ieși tu învingătoare!”, i-a spus chef Orlando. Cu sufletul sfâșiat, gălățeanca a promis că în semifinală va fi total schimbată!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doi „Chefi la cuțite” și-au dorit-o pe gălățeanca Alexandra în finală

„De ce n-o iau pe Alexandra?! E o competiție și trebuie să-ți alegi cei mai puternici oameni”, se întrebau chefii Orlando Zaharia și Alexandru Sautner, în vreme ce finaliștii își formau echipele cu care să gătească în marea finală „Chefi la cuțite”. Și unul, și celălalt recunoșteau deschis valoarea gălățencei Alexandra Veber: „Nu mai înțeleg absolut nimic! De ce n-o iei pe Alexandra, dacă tot ai nevoie de cineva care să gătească?! Mario – Alexandra sunt apropiați din punctul meu de vedere! Dacă eram eu în poziția asta, o luam pe Alexandra. Sincer!”, spunea chef Orlando Zaharia, Mario fiind unul dintre „cuțitele de aur” ale competiției. „Dacă mă întrebi pe mine, eu aș lua-o și pe Alexandra! Foc ar ieși din ochii Alexandrei și, crede-mă, ar fi acolo! Ar face ca și cum ar fi ea în finală!”, susținea și chef Alexandru Sautner.

Până la urmă, gălățeanca a gătit în finala competiției într-una dintre echipe. Și, indiferent de criticile și animozitățile colegilor ei, faptul că doi chefi și-au dorit-o pentru echipele lor finaliste spune multe! Așa cum a declarat și fostul ei șef din Islanda, cel care i-a dat Alexandrei prima șansă în bucătărie. Și care, timp de șase ani, i-a fost mentor, prieten și familie: „Știu că uneori oamenii te subestimează, dar cred că ți-ai demonstrat ție și le-ai demonstrat și celorlalți ce bună ești!”. Indiferent de sensibilitatea concurentei, talentul la gătit și la dat gust mâncării nu poate fi pus la îndoială. Și nici performanța de a fi semifinalistă la „Chefi la cuțite”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Interviu cu gălățeanca semifinalistă la „Chefi la cuțite”: „Sunt o mamă dedicată, un bucătar foarte pasionat, un om loial”

Pasionată de gătit, gălățeanca Alexandra Gabriela Veber, în vârstă de 34 de ani, a făcut parte din echipa lui chef Orlando Zaharia la "Chefi la cuţite" și a fost semifinalistă a acestui sezon. O performanță incontestabilă! Nu mai puțin adevărat este că sensibilitatea și emotivitatea Alexandrei au stârnit numeroase reacții și comentarii - unele critice, altele de-a dreptul jignitoare - din partea fanilor emisiunii. Tocmai pentru a afla ce fel de om este cu adevărat și cum a schimbat-o experiența acestui show tv, i-am propus un interviu. Vă invităm să o cunoașteți pe Alexandra de dincolo de camerele de luat vederi!

- Dincolo de ceea ce s-a prezentat ori s-a lăsat să se înţeleagă în emisiunea "Chefi la cuţite", ce fel de om este Alexandra şi cât de gustos, de spectaculos şi de repede ştie să gătească?
- Nu este ușor să vorbesc despre mine în felul acesta… Alexandra din emisiune a fost poate interpretată greșit. Sunt o persoană sensibilă, da. Ba chiar hipersensibilă. Nu a fost niciodată un secret, am declarat și înainte, trăiesc destul de mult la extreme, ba tristă, ba veselă. În emisiune au fost foarte multe lucruri în joc și am trăit foarte multe momente de la agonie la extaz, am trăit totul cu o disperare dusă la extrem, iar asta nu știu dacă a putut fi înțeles foarte bine, privind din exterior.
Dar, pe lângă această sensibilitate, sunt și o persoană foarte puternică, o persoană care a trecut prin multe, o luptătoare chiar. Sunt o mamă dedicată, un bucătar foarte pasionat. Simt cum îmi curge bucătăria prin vene, iar cine mă cunoaște și a gustat din cele gătite de mine poate să confirme.
Sunt un om dedicat și loial. M-a durut foarte tare ca mi-au fost puse la îndoială calitățile de om. Poate nu am foarte multe calități, dar loialitatea nu poate fi pusă la îndoială. Și, din nou, cine mă cunoaște știe asta.
Cât de gustos, de spectaculos și de repede gătesc? Gustos, vă invit să gustați ca să vă convingeți, nu să mă credeți pe cuvânt. Spectaculos: încerc sa mă autodepășesc cu fiecare farfurie pe care o fac, să creez mereu combinații noi, să fac lucrurile din ce în ce mai bine. Sunt perfecționistă și parcă mereu e loc de mai bine. Și dacă spun că sunt și rapidă, iar dau naștere la discuții. Dar eu am o vorbă: "nu da calitatea pe viteză și nici viteza pe calitate. Găsește o cale de mijloc astfel încât să le îmbini ideal".

- Ce v-a determinat să participaţi la "Chefi la cuţite" şi ce aşteptări aveaţi când v-aţi dus la degustările pe nevăzute?
- Când am fost înscrisă la emisiune, treceam printr-o perioadă în care mă rugam lui Dumnezeu să facă lumină și ordine în viața mea, să îmi arate încotro să mă îndrept. Îi ceream asta, dar nu știam cum s-ar putea rezolva lucrurile. Încă sufeream după despărțirea de soțul meu, mă străduiam în fiecare zi să rămân la suprafață. Nu munceam în bucătărie, deși mă durea absența ei, dar credeam ca renunțarea la bucătărie este un sacrificiu necesar pentru a-mi putea crește copilul.
Până când Marian și Beatrice, prietenii cu care am muncit și în Islanda și care îmi cunosc pasiunea și iubirea pentru bucătărie, mi-au dat vestea ca m-au înscris la concurs și m-au rugat să nu refuz.
Am fost șocată, speriată… nu îmi place să mă expun, mai ales la nivelul acesta, iar teama de eșec aproape că mă paraliza.
Puțină lume știe că înainte de "bootcamp" cu doar două zile, abia ieșisem din spital cu copilul, după o spitalizare de şapte zile foarte, foarte grele, în care am zăcut amândoi. Cu rugăciunile și cu binecuvântarea părinților și a duhovnicului meu, am plecat la drum.
La preselecții am prins așa o putere și, deși a fost o zi foarte, foarte lungă și încărcată emoțional, după ce am luat cuțitul și am auzit cuvintele chefilor, am știut ca trebuie să mă întorc în bucătărie. Nu am avut așteptări până am intrat în echipe. Da, am luptat cu toată ființa mea, dar nu m-am așteptat să intru în echipe. Apoi… am luptat cu disperare și cu toată puterea să ajung cât mai departe.

- Care vă sunt cele mai dragi trei momente din emisiune?
- Mmmm, destul de greu să aleg doar trei momente. În top totusi, pe locul 1, este "battle"-ul în care am fost legată de mână cu chef Orlando și am câștigat. Chef mi-a fost un mentor extraordinar pe tot parcursul emisiunii și m-a ajutat mult și după. Îl respect foarte mult și bineînțeles că a fost o onoare pentru mine să muncesc o oră întreagă alături de dumnealui.
Pe locul doi, dar de fapt tot pe locul 1, pentru că nu pot să fac diferența între ele, a fost momentul când am gătit cu sora mea în semifinală. Am simțit și prezența fratelui meu și am știut ca a fost cu noi, iar asta mi-a dat multă putere și încredere. A fost extraordinar să pot crea o astfel de amintire cu sora mea.
Pe locul trei, a fost momentul în care am aflat că am luat 19 puncte, al doilea cel mai mare punctaj al serii, în primul duel. Fiind primul duel, nu prea știam ce așteaptă chefii, ce fel gătesc colegii mei, am fost tare stresată și speriată. Când a anunțat Irina că am luat 19 puncte, am fost foarte, foarte fericită și mândră de mine.

- Dacă ar fi să o luaţi de la capăt, ce aţi schimba din tot parcursul avut în emisiune?
- Dacă aș putea să o iau de la capăt, sincer, nu m-aș schimba pe mine, pentru că abia atunci înseamnă că aș fi prefăcută, falsă. Dar aș trăi totul cu mai puțină disperare. Pentru ca sunt momente extraordinare și UNICE în viață și mi-ar fi plăcut să mă pot bucura de ele mai mult.

- Cum v-a schimbat, ca om şi ca bucătar, această experienţă?
- Cum m-a schimbat experiența aceasta? Păi… am plecat de acolo cu o doză mare de încredere în mine. Am devenit un bucătar mai bun, un șofer mai bun, un om mai bun și mai încrezător în forțele proprii.
Am avut toată viața o lipsă acută de încredere în mine. Niciodată nu m-am considerat suficient de bună, suficient de talentată, suficient de frumoasă, suficient de... orice. Am întâlnit acolo persoane care au fost mai ceva decât cei mai buni psihologi pentru mine și, pe această cale, țin să le mulțumesc lui Chef Orlando, lui Ionuț, Adrianei și tuturor celorlalți care au luptat să îmi dea încredere în mine și să îmi deschidă ochii asupra calităților pe care le am.
Acum simt că mi-am găsit locul la restaurantul "Teatris", care m-a primit cu multă căldură și unde am șansa de a mă dezvolta atât pe partea de cofetărie, dar și ca bucătar. Sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile bune care au venit în viața mea în urma emisiunii.
Sunt o persoană care simte nevoia să se exprime mult, în multe cuvinte și am greșit prin a-mi arăta sensibilitățile și vulnerabilitatea. Așa că acum mă exprim fără cuvinte prea multe, dar prin creațiile mele, prin fiecare farfurie pe care o fac, spun tot ceea ce mi-aş dori să exprim prin vorbe. Și cred că acesta este echilibrul perfect.

- Ce le-aţi transmite celor care v-au urmărit la televizor şi care ar vrea să guste din preparatele cu care aţi impresionat de-a lungul ediţiilor, până în semifinală?
- În primul rând, le mulțumesc tuturor celor care m-au urmărit, m-au susținut și au văzut dincolo de aparențe.
Cine vrea să guste din ceea ce fac mă găsește la "Teatris", locul care mi-a devenit o a doua casă. Cine dorește să guste din preparatele gătite în concurs să mă contacteze și vedem cum putem aranja acest lucru.
Vă mulțumesc pentru întrebările gândite foarte bine și atent! A fost o adevărată plăcere să răspund la ele, m-au trecut prin multe emoții și amintiri.
Multă sănătate și bucurie tuturor!

Cine este Alexandra Veber

Pasionată de gătit, sensibilă, emotivă şi implicată, Alexandra are o poveste de viaţă uimitoare, marcată de lipsa de încredere în ea şi de bullyingul suferit în copilărie, până când a ajuns în Islanda. Acolo s-a simţit acceptată. După cum a povestit, a fost plecată nouă ani din ţară, dintre care şase a muncit în bucătărie. Şi-a descoperit pasiunea pentru bucătărie în Suedia, unde a plecat pentru a i se alătura soţului. Făcea de toate, de la spălat vase până la curăţenie, dar se simţea fericită când era lăsată să cureţe şi să taie ceapa. Şi-a dorit să fie angajată ca bucătar şi a primit această şansă în Islanda.

După un an de la angajare, a ajuns chef de tură. Muncea în bucătărie alături de soţul ei şi fiecare dintre ei îşi dorea să fie cel mai bun, iar acest lucru le-a afectat relaţia. Bărbatul a decis că nu mai e fericit alături de ea. După despărţire, soţul a rămas în Islanda, chef de tură, iar Alexandra a revenit în ţară. În prezent, și-a găsit locul într-una dintre cele mai apreciate bucătării de restaurant din oraș.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.