Jump to content

Unde (nu) mâncăm / bem în Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Inspirat de un topic deschis ieri, care a suscitat multe discuţii într-un timp foarte scurt (viewtopic.php?f=58&t=2670), vă propun ca subiect al acestei săptămâni o discuţie despre restaurantele/barurile unde putem să mâncăm/bem în Galaţi şi care ar fi localurile pe care ar trebui să le evităm atunci când ieşim în oraş. S-auzim!

Link to comment
Share on other sites

Raspunzand totodata si la topicul de baza, si fara intentia de a face reclama, pot sa spun ca sunt 3 localuri in Galati (pe care le schimb intre ele la fiecare iesire) pe care le frecventez: Marco Polo, Corso si Amadeus. Sunt mici diferente intre ele, insa de obicei, servirea, comportamentul chelnerilor si atmosfera sunt exemplare fata de celelalte carciumi din oras. Totodata, Mancarea e foarte buna si la sfarsit imi primesc si bonuletul in nota de plata, asa cum astept de la toate localurile care se respecta si isi respecta si clientii. Prefer sa merg in aceleasi locuri de fiecare data, unde nu am avut surprize neplacute. Insa cum spunea cineva, e imposibil sa manance si sa bea toti locuitorii in 4-5 localuri bune din Galati, in special in zilele gen 28-30 noiembrie sau 15 august. Patronii sunt nesimtiti si profita de faptul ca nu gasesti sa arunci un ac in oras in perioadele de genul asta, iar deocamdata, pentru ca nu exista nicio lege care sa ii oblige sa nu faca magarii de genul cu mancarea la pachet cu bautura, sau eventual sa-ti scuipe in ce servesti fara sa ii poti trage la raspundere, nu ramane decat sa stai sa savurezi o bere acasa, sau sa facem toti userii de pe forumul asta un lant de restaurante de tip S.A., iar in final sa ne imbogatim :)

Link to comment
Share on other sites

Se potriveste manusa topicul. Chiar aveam de gand sa va povestesc experienta oribila petrecuta la "super" restaurantul Europa (Malnas-ul de pe Dunare).

Deci, de la inceput: NU MERGETI LA ACEST NENOROCIT DE RESTAURANT!!!

Am fost duminica si am asteptat 75 minute pentru a ni se aduce comanda (un banal fel de mancare, nicidecum vreo minunatie). Nu am plecat de rusine, fiind invitat de niste oameni care la randul lor se jenau de situatie.

Berea (numai la 33cl) era CALDA. Si-ti era servita dupa vreo 20-30 de minute de la comanda.

Chelnerii habar nu au de produsele disponibile (daca se poate vorbi asa). A trebuit sa dam vreo 3 comenzi, deoarece, invariabil, flacaul care " muncea" revenea spunandu-ne: "stiti (?!), nu mai avem ...".

La toate astea s-a adaugat muzica (o tzurlaneasca pur-sange) "mixata" de un individ burtos, imbracat musai in tricou negru mulat si purtator de pistol la brau. Probabil, agent de paza. Bun prieten cu niste indivizi la fel de burtosi, imbracati (?) numai in sort, cu care purta convorbiri indelungi din care razbateau "sa moara mama", "ba, sa mor io" si alte chestii. De altfel, aceste persoane (nu am nimic persoanal cu ei!), erau serviti mult mai prompt decat restul fraierilor si de catre un alt chelner decat cel "responsabil" de masa aceea in mod normal.

Mi-a fost dat sa aud (dinsre bucatarie catre chelneri) ceva de genul: "haideti mai mai repede, ca se racesc portiile oamenilor!" :o

Inca o chestie: trecere de pe ponton pe vaporul propriu-zis se facea cu ajutorul unei - sa zicem - traverse de tabla. ABSOLUT toti chelnerii, dar si burtosul pistolar, calcau cu putere pe bucata aia de tabla de-ti sarea inghitura din gura.

Dupa vreo doua ore am plecat la Pescarul sa bem o bere intr-un restautant. :twisted:

Poate in interior (noi stand pe terasa) asteptarea era mai usoara datorita aerului conditionat. Desi ma indoiesc.

Am promis ca nu voi mai calca in asa zisul restaurant si ca voi spune tuturor cele intamplate.

La plusuri: cu mana pe inima, Trattoria Alfredo, vis-a-vis de Mecanica (pe langa Politia de pe Domneasca) si Q-ba (Tiglina, la A-uri). Mi se pare ca au si acelasi patron, dar s-ar putea sa ma insel.

Link to comment
Share on other sites

Si eu am fost sambata seara. Am patit-o si eu cu asteptarea prea mult a comenzii. Dupa 30 de minute de la comanda a venit sucu, apoi mai asteapta inca 20 sa vina comanda celorlalti ( a mamei si a celor 2 vecine) ele comandase saramura cu mamaliga, si eu mai am mai avut de asteptat inca 30 minute pana sa vina Pizza mea. Ce pot sa zic de Pizza? Nu a avut un gust prea bun. Am comandat pizza A la Romana. Aveam impresia ca in loc de Pizza, mananc paine. In plus cand am intrebat ce sucuri au, doar Pepsi la 0.33. Oare cum de e posibil asa? Sa nu ai de unde alege?

Link to comment
Share on other sites

parca ar fi cofetaria Stef(care de fapt cred ca nici nu mai exista)acolo asteptai o gramada pana venea cineva sa-ti ia comanda,nu ca ar fi fost prea aglomerat...am fost o data in Hazard si a fost prima si ultima oara cand am calcat acolo,nu mi-a placut nici servirea,dar nici pizza pe care am comandat-o atunci...

in schimb imi place sa ma duc la Amadeus,cofetaria de la Full House din tiglina,iar ieri am fost in "Dune",e pe langa Marco Polo,e aranjat foarte frumos,iar cei care servesc stiu sa se poarte cum trebuie cu clientii

Link to comment
Share on other sites

vreau sa-l felicit pe cel care a avut ideea acestui topic... am cam mult de povestit insa am sa ma rezum cat pot... pana acum cativa ani, impreuna cu vreo 4 prieteni am decis sa luam la rand in fiecare weekend toate pizzeriile din Galati... si in mare parte am reusit... sincer nu tin minte sa fi avut vreo problema cu servitul sau cu asteptatul, ce e drept nu mergeam deloc in preajma unor evenimente cand stiam ca nu avem loc nici macar pe jos... cel mai mult mi-a placut pizza de la Panoramic, de la Daisi si de la Full House, insa de vreo 2 saptamani am descoperit una chiar in cartier la mine, in 39B,vis-a-vis de fostul cinema Flacara, la parterul blocului... e excelenta, sincer va recomand sa incercati de cate ori aveti drum pe acolo, nu retin numele acum insa am sa va informez... blatul e excelent, compozitia ca la carte, gust delicios, servirea f. buna... asta referindu-ma la Pizza... v-as mai recomanda restaurantul chinezesc de la telefoane (incercati orice supa, e delicioasa si satioasa... pui cu ananas (cui ii plac mancarurile dulci), sau pui cu nuci caju si cu sos iute (cui ii plac mancarurile picante cu adevarat)... eu cu sotia am zis sa incercam toate restaurantele cu specific strain din Galati. Pana acum am fost la chinezesc si la mexican... urmeaza cel indian... in rest ce sa va zic... evitati Cozy in cazul in care sunteti nefumator (la parter sunt fumatorii iar la etaj NEfumatorii... imaginati-va unde se duce fumul ala de la parter? exact, la etaj... asa ca o sa va puta hainele a bodega 3 zile continuu :d... un barulet intim, cochet se afla vis-a-vis de tribunal, pe Regiment 12 siret... Essence... mi-a placut, plus ca are si net Wireless moca :o iar preturile sunt superacceptabile... o sa revin si cu alte aspecte

p.s. uitasem sa va zic ca stiu o faza nasoala referitoare la bucataria de la Amadeus... am fost o singura data si mi-a ajuns... pe langa faptul ca mi-a adus aia un pahar cu urme de ruj pe el... am mai gasit si par in pizza... binenteles ca am plecat cu totii in urmatoarea secunda si am promis sa facem o reclama proasta restaurantului respectiv... o vecina de-a mea a lucrat in Amadeus la bucatarie... si-mi povestea ca fetele isi curatau unghiile pe masa unde se afla compozitia pt pizza... asa ca n-am sa mai intru in viata mea acolo

Link to comment
Share on other sites

Un topic excelent!

Unde am mancat? Si va recomand cu mare caldura: Restaurantul indian: servire foarte buna, mancare:EXCELENTA! Pret: cam piperat. Quba...acum nu mai stiu daca s-a redeschis. Dar pe cand mancam acolo imi venea sa iau bucatarul acasa! Un restaurant de suflet? All Time (fostul Oldtimmer), langa Mall. Personal ador bucatarul, cu toate ca am auzit si pareri contra. Gusturile nu se discuta! Servirea, totusi, obisnuita!Altul, e Restaurantul American (Dakota). Sa va zic ce am patit acolo: m-am dus cu gandul ca o sa mananc ceva prost. Complexele mele! Am ajuns, iar sotul purta pantaloni trei sferturi, camasa si sandale. Ni s-a zis ca nu putem intra asa inuntru. Noi, am ramas socati, dar am constientizat faptul ca fiecare are dreptul sa-si aleaga clientela. Asa ca nu ne-am suparat si am incercat sa intrebam de asa zisa "terasa"(2 mese afara, in strada, lipite de cladire). Acolo se putea. Am ramas si am comandat. Chelnerita groaznica! Nu stia sa aseze tacamurile la masa, nu ne-a adus servetele, nu a adus sarea/ulei... a trebuit sa cerem noi, am murdarit din greseala masa si tot eu am sters-o! sa nu mai zic ca ne privea de parca ea ne-ar fi platit comanda! Singurul lucru bun acolo?....de fapt foarte bun( va zice asta o gurmanda) este mancarea! Am plecat de acolo fara complexe! Si americanii stiu sa manance! Un alt restaurant este cel japonez, cred, langa fostul Steff. Servire foarte buna! Mancare delicioasa, pt. cei care nu au limite de gust! As mai prefera: Corso, Zeba, Cajou (fostul Miorita), restaurantul Chinezesc, Parc Eminescu, Gradinita, Takis (restaurant grecesc, in tiglina) si nu mai stiu cum se numeste, e in statie la Parfumul Teilor, langa tronsonul ce duce spre gara si unde mancarea e ca la mama acasa! Ai senzatia ca nu mananci la restaurant, ci acasa. Il recomand doar daca va e foame, nu aveti timp si vreti ceva gustos, dar gatit, nu fast!

Pizza: All Time, Parc Eminescu, La Tavolla, Bella Italia, mai e una vizavi de Gradina Publica, Serafin, nu numai ca pizza e cat roata carului, dar e si foarte buna. Acolo numai pizza imi place, ca atmosfera lasa mult de dorit!

Nimeni nu a zis nimc de cofetarii: Dragos Rosu! The best of the best! si Full house( tiglina), unde are niste torturi(cu accent pe turi) dulci, delicioase!

Ar mai fi o Ceainarie-Salina: Casa cu Sare ( http://www.lagalati.ro/pages/klients/ca ... are113.php), unde am nimerit din intamplare, si unde mi-a ramas sufletul!

Unde nu as manca: cu siguranta Daisi! e imputit!, Hazard, Amadeus, Isharo,King (servire groaznica), Libertatea, Mc Donalds si in general fast-foudurile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Se potriveste manusa topicul. Chiar aveam de gand sa va povestesc experienta oribila petrecuta la "super" restaurantul Europa (Malnas-ul de pe Dunare).

Deci, de la inceput: NU MERGETI LA ACEST NENOROCIT DE RESTAURANT!!!

ASA E !!!! Mai bine in padure pe patura decat la astia... Oare cati au mai patit-o? Probabil toti care intra acolo. O data si atat.

Link to comment
Share on other sites

Pizzeria din Micro13b. Locul mai exact: Langa statia Complex Ionescu parca, e o alee care duce la un loc de joaca pentru copii. Langa locul de joaca e un fel de bazar care pe o parte are o shaormerie si pe cealata o Pizzerie si + alte multe lucruri. Pizzeria nu are nume. Pe o tablita portocalie scrie Rotiserie Pizzerie. Pizza e foarte gustoasa numai ca servirea e una la care nu ma asteptam. Pizza ti-o face repede in mxoim 5 min. Nu stiu cum de e posibil asa repede cand la noi in Braila chiar daca au blatul facut o tin pe foc cel putin 5 min. Cred ca avea Pizza facuta de cateva zile si numai au incalzit-o si alt lucru ce m-a mirat. Nu iti dau furculita si cutit. Din partea lor sa manaci cu mana ca si cum ai fi primitiv.

Link to comment
Share on other sites

Pizza facuta de cateva zile si numai au incalzit-o si alt lucru ce m-a mirat. Nu iti dau furculita si cutit. Din partea lor sa manaci cu mana ca si cum ai fi primitiv.

:d fara suparare, insa pizza se mananca de obicei cu mana ...

Link to comment
Share on other sites

@ dcp Cartofii prajiti de la Mc donalds intotdeauna ii manac cu mana. Asta accept. De ce? Pt ca sunt uscati. La bunica cand mananc cartofi prajiti ii mananc cu furculita ca sa nu ma murdaresc pe maini de ulei.

@tomcat In Braila toate Pizzeriile iti dau cutit si furculita. Vino in Braila si ia Pizzerile la rand sa vezi ca nici una nu te lasa sa mananci cu mana.

Link to comment
Share on other sites

Am fost aseara in Alltime si m-am bucurat din nou de o delicioasa tochitura moldoveneasca (a caror reteta le-am "furat-o cu mult timp in urma) si de papanasii pentru care as fi in stare de orice sacrificiu, de atmosfera linistita a locului, de lumanarea care ardea pe masa... :)

Link to comment
Share on other sites

Pizza facuta de cateva zile si numai au incalzit-o si alt lucru ce m-a mirat. Nu iti dau furculita si cutit. Din partea lor sa manaci cu mana ca si cum ai fi primitiv.

:d fara suparare, insa pizza se mananca de obicei cu mana ...

daca te duci la o pizzerie da acolo se mananca cu mana,dar de obicei la restaurante se da cutit si furculita

Link to comment
Share on other sites

@tomcat In Braila toate Pizzeriile iti dau cutit si furculita. Vino in Braila si ia Pizzerile la rand sa vezi ca nici una nu te lasa sa mananci cu mana.

ok, sunt de acord cu ce zici, insa in mod normal pizza se mananca cu mana... poate aia de la restaurantul de unde ai luat tu habar nu aveau de lucrul asta si pur si simplu uitasera sa va dea cutit si furculita :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mie personal, imi place servirea din Corso si Cajou. La Cajou ospataritele sunt foooarte prompte, bine instruite si amabile, mancarea este buna si atmosfera placuta. Intr-un timp, mergeam prin Marco Polo pt ca imi placea foarte mult pizza de acolo. Numai ca ultima data cand am calcat pragul acestei pizzerii, stand de vorba cu cineva la masa, am observat cum un gandac mare si negru (nu dintr-ala comod), se plimba lejer pe podea si am zis ca daca au asa ceva la vedere, in bucatarie surpriza trebuie sa fie si mai mare. Amadeus-ul era pe placul meu acum cativa ani, dar tot acolo am aflat ca....pupaceala e interzisa :oops: (deoarece deranjam clientii, eventual copiii...si in seara cu pricina, culmea, nu era nici un copil prin preajma).

O locatie "deosebita" pentru a lua masa alaturi de prieteni este fara doar si poate restaurantul Malnas (vasul Europa) de pe faleza Dunarii. In viata mea nu am vazut atata bataie de joc. Am mers acolo cu o foarte buna prietena de-a mea, la o inghetata. Am asteptat aprox. 40 de minute pana cand ne-a remarcat chelnerita si ne-a adus un meniu si alte 30 pana cand a venit sa ne ia comanda (asta desigur, dupa ce am fost nevoite sa o strigam). Dupa alte 20 de minute, a venit si ne-a spus ca inghetata de care comandasem nu mai au, au doar menta, vanilie si ciocolata (nu pricep de ce nu ne-a spus de prima data, de cand am comandat). Un fresh de portocale nu am putut sa bem, deoarece nu mai aveau portocale ! Sa mai precizez cat a trebuit sa asteptam nota de plata ? Deloc ! Asta pt ca am avut inspiratia sa platim cand ni s-a servit inghetata (d-aia de care mai aveau), altfel cine stie ce se mai intampla. Cred ca ne apuca dimineata asteptand nota de plata. In consecinta, ne-am facut zeci de draci. Situatia creata ne-a stricat toata dupa-amiaza si am ramas cu un gust amar despre vestitul Malnas (care de altfel, arata frumos seara pe dinafara, dar ATAT !).

La capitolul cofetarii, mizez pe Dragos Rosu. Ce-i drept, au preturile cam piperate (35 RON kg de prajituri), dar eu consider ca se merita.

La final, un mic sfat. Nu va apucati sa refuzati mancarea cerand alta mai calda sau mai proaspata. Refuzati-o si plecati de acolo. Ospatarii se preteaza la tot soiul de lucruri (gen scuipat in mancare) cand vine vorba de asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

recomand un fast-food din 39B, Bon Apetit, e aproape de mine si il frecventez des... e la parterul blocului J5, langa banca Transilvania... produse excelente, servire super... saptamana trecuta am luat un pui la rotisor... ex-ce-lent... sandwichurile la fel... sa nu mai zic de pizza...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

in multe baruri umblu

insa mai mult club t si geenie cafe

in legatura cu malnas, pe timp de vara mai ales dupa ora 6 nu as manca sau ceva bea acolo!

stiu ce este vara acolo doar am lucrat!!!

iar in legatura ca nu avea portocale pt fresh nu era adevarat!! nu se servea pt ca dura prea mult sa il faca!!! asa si cu cokteilurile!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hm, nu am reusesc sa citesc toate postarile de pana acum, asa incat sper sa nu ma repet. Weekendul acesta am ajuns prin Galati, voturi, alea-alea si am avut surpriza placuta de a descoperi un restaurant excelent, Biffi's (unde au fost Irish Pub si Dublin pana acum). Bottom line - servire in sfarsit cum trebuie (nu ca in Serafim 2, Allah damn it :evil: ), mancare delicioasa si atent pregatita, muzica buna si ""ordine si disciplina"". ;)

Un alt loc foarte drag mie ramane Retro, cel din spate de la Stirex; insa preferam mobilierul de acum 2 ani :roll: ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.