Jump to content

Arhivele Naționale - Serviciul Județean Galați


Recommended Posts

(21 mai)

Protest al angajaților gălățeni de la Arhivele Naționale

Angajații Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Galați au întrerupt lucrul, marți, timp de oră, și au ieșit în fața instituției, în semn de protest față de diferențele de salarizare existente între angajații din teritoriu și cei de la aparatul central.

„Acest protest este o continuare a manifestărilor de nemulțumire începute încă din 16 mai 2024 și subliniază necesitatea eliminării discrepanțelor salariale între structurile județene și aparatul central, în condițiile în care aceleași funcții publice de la nivelul structurilor județene exercită aceleași activități ca și în aparatul central. De asemenea, salariații din cadrul Arhivelor Naționale au rămas cu un nivel de salarizare redus, în urma multor altor categorii profesionale și nu au beneficiat de majorări salariale consistente, deși munca specialiștilor din sistem necesită activități complexe de control, eliberarea de copii și extrase de pe documentele deținute în depozitele proprii, cercetare, documentare și elaborare de studii științifice, traduceri ale documentelor vechi și evaluarea documentelor în vederea gestionării Fondului Arhivistic Național”, conform reprezentanților Serviciului Județean Galați al Arhivelor Naționale.

În ziua de 23 mai, aceștia vor lua parte la un miting organizat în fața sediului Guvernului, la care vor participa funcționari publici din cadrul serviciilor județene ale Arhivelor Naționale și al agențiilor județene pentru protecția mediului.

fluxnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.