Jump to content

Minoră anchetată pentru ucidere, după ce a născut acasă


Recommended Posts

O minoră din Galați este anchetată pentru ucidere după ce a născut acasă

Teribilul incident s-a petrecut în această după-amiază, într-un apartament de pe raza Secției 3 Poliție. Oamenii legii au fost alertați cu puțin înainte de orele 16,00 de un bărbat care s-a recomandat a fi tatăl adolescentei de 17 ani și care a susțint că fiica sa sângerează abundent.

La locuința indicată s-au deplasat echipaje de ambulanță și polițiștii. Medicii au stabilit că tânăra suferise o hemoragie puternică după ce născuse prematur. Se pare că ar fi ascuns sarcina și nu și-ar fi dat seama de pericolul în care se afla, așa că a expulzat fătul, o fetiță, înainte să poată cere ajutor. Din păcate, nou-născutul nu a putut fi salvat.

”La sosirea echipajului medical, nou-născutul se afla în stop cardio-respirator iar, în ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia. Minora a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați în cursul după-amiezei de luni, 3 iunie.

Polițiștii au deschis o anchetă, întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă. Urmează ca, în funcție de rezultatul necropsiei fătului, să stabilească cu exactitate cauza decesului, împrejurările în care s-a produs acest eveniment și să realizeze încadrarea juridică a faptei.

viata-libera.ro

UPDATE. Adolescenta de 17 ani care a născut acasă este elevă la un liceu din Galați și ar fi ascuns sarcina, de teamă și rușine.
Cazul a intrat în atenția asistenților sociali, care au deschis o anchetă paralelă cu cea a Poliției. ”Noi ne-am autosesizat în urma informaților apărute în spațiul public. Am luat legătura cu familia  și cu minora, în măsura în care s-a putut discuta cu ea în acest moment. Sutem în etapa de verificare a relațiilor din familie, să vedem exact despre ce este vorba acolo”, a precizat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați, în cursul dimineții de marți, 4 iunie.

Referitor la cauzele care duc cel mai frecvent la astfel de drame, psihologii fac trimitere la lipsa de educație și comunicare. Minorele, unele cu vârste chiar mai mici decât cea în cauză, nu au un minim de educație sexuală, nu comunică eficient cu părinții sau alți adulți apropiați și ajung să suporte consecințele unor experiențe pe care nu știu cum să le gestioneze. La acestea se adaugă teribilismul specific vârstei și dorința de a fi ”în trend”. Dacă la mijloc au fost doar acești factori ori a mai fost vorba și de alte probleme în familie, asta umează să fie stabilit de ancheta DGASPC.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.