Jump to content

Un nou centru pentru persoanele fără adăpost


Recommended Posts

La Galați, un nou centru pentru persoanele fără adăpost

Primăria municipiului Galați informează că au fost finalizate lucrările la noul centru pentru persoane fără adăpost, care va fi funcțional chiar din această vară.

„Avem datoria de a sprijini semenii aflați în situații de viață dificile, iar acest nou centru va asigura condiții civilizate de trai, fie și temporar, pentru cel puțin 64 de persoane. Pentru mulți dintre ei, acest centru poate fi o a doua șansă. Este încă un obiectiv îndeplinit și felicit echipa de implementare pentru determinarea cu care a lucrat la acest proiect”, spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați. 

Noua clădire din str. Traian nr. 256 are o capacitate de 64 de paturi, cu șase dormitoare (trei pentru femei și trei pentru bărbați), grupuri sanitare și dușuri separate. Persoanele care vor fi cazate aici vor beneficia de servicii de spălătorie, asistență medicală primară, servicii de consiliere socială, informare și orientare.

Clădirea respectă cele mai înalte standarde în domeniu, fiind dotată cu: sisteme de supraveghere video interior și exterior; panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și a apei calde menajere; centrală termică pe gaz de ultimă generație, pompă de căldură; sisteme de stingere a incendiului, hidranți, rezervor de apă subteran etc.

Valoarea totală a investiției este de 1,2 milioane de euro.

„Centrul de servicii sociale pentru persoane fără adăpost din comunitatea marginalizată” a reprezentat obiectivul major în cadrul proiectului  „Dezvoltare comunitară în zonele marginalizate ale municipiului Galați”, derulat de Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați, în parteneriat cu Asociația „Centrul de dezvoltare SMART” și Școala Gimnazială nr. 25, proiect co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul  Operațional Capital Uman.

Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galați

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.