Jump to content

Șef din IPJ Galaţi acuzat de corupție și dat jos din funcție


Recommended Posts

Scandal la IPJ Galați. Șef acuzat de corupție și dat jos din funcție

Acuzații de corupție planează asupra unei secții de poliție rurală din cadrul IPJ  Galați, cea care are în aria de competență una dintre cele mai ”grele” zone ale județului. Este vorba, mai exact, despre șeful Secției 3 Rurale, comisarul șef Ionel Gurguiatu Benescu, pus sub acuzare de DNA  Galați pentru trafic de influență și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conform deciziei anchetatorilor, Gurguiatu (47 ani) nu va avea voie să mai poarte armă, să efectueze activități de poliție judiciară și va trebui să se prezinte la Poliție sau la DNA ori de câte ori i se solicită. Deoarce acuzațiile, măsura și stadiul anchetei nu sunt compatibile cu exercitarea fucției, cms. șef Ionel Gurguiatu a fost destituit și pus la dispoziția șefului IPJ  Galați, urmând, cel mai probabil, să execute anumite atribuții stabilite de comanda instituției. DNA nu a precizat în ce anume a constat fapta de trafic de influență comisă de cms. șef Gurguiatu, dar este de presupus să-și fi folosit statutul a pentru a interveni în rezolvarea vreunui dosar.

Secția 3 de Poliție Rurală de la Liești este cea mai mare din județ și acoperă zona central-vestică a Galațiului, cuprinzând comunele Lieşti, Barcea, Umbrăreşti, Iveşti, Costache Negri, Griviţa, Nămoloasa, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu și Independenţa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.