Jump to content

Gălăţenii din Port au organizat un festival de cartier


dcp100168

Recommended Posts

Inițiativa inedită a cinci vecini de bloc, răsplătită cu achiziția și montarea gratuită de panouri fotovoltaice și organizarea primului festival de cartier din Galați

O acțiune civică inedită a fost organizată pe 2 iunie pe Faleza Dunării din Galați, în dreptul Palatului Navigației. Gălățenii care locuiesc în zona Portului din Galați, dar și din alte cartiere ale orașului au participat la primul festival de cartier organizat în orașul de la malul Dunării. La eveniment, aprobat de Primăria Galați și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, au participat 250 de persoane.

Pe lângă ateliere, jocuri, picturi pe față, ștafetă cu alergare, cursă cu oul și săritul în sac, a fost organizată și o tombolă, la care copiii au câștigat jucării și alte obiecte. Acțiunea a fost finanțată prin Acceleratorul de Comunitate, un program al Asociației ÎntreVecini, prin care, timp de un an, va fi susținută dezvoltarea comunității din zona Portului din Galați.

În spatele acestei inițative stau cinci vecini care locuiesc în același bloc din Galați și care au aplicat pentru programul Asociației ÎntreVecini. Printre ei se numără și Gabriel Bumbar, președintele asociației de proprietari 135 din Galați, care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

Asociația 135 din Galați se numără printre cele 10 asociații de proprietari ale căror proiecte au fost selectate la nivel național de Asociația ÎntreVecini pentru promovarea apropierii membrilor din comunitate, o mai bună cunoaștere între vecinii de bloc și socializare. „Fiecare dintre asociațiile de proprietare selectate a câștigat un premiu de 15.000 de euro, din care 8.000 de euro vor fi cheltuiți pe achiziția de panouri fotovoltaice pentru blocul nostru, iar diferența de 7.000 de euro vor fi folosiți pentru organizarea a 10 evenimente de genul celui organizat pe Faleza Dunării din Galați”, a explicat Gabriel Bumbar pentru G4Media.

Panourile fotovoltaice vor asigura energia electrică necesară pentru iluminatul pe casa scării și, pentru că este un consum mic, surplusul de curent electric se va duce în sistemul electric național, ceea ce înseamnă că gălățenii din blocul respectiv vor deveni prosumatori. Banii vor fi folosiți pentru finanțarea altor evenimente de genul festivalului de cartier organizat pe Faleza Dunării din Galați.

„O asociație de proprietari poată să facă și lucruri foarte bune dacă oamenii sunt implicați. Eu am preluat asociația de cinci ani și am vrut să le demonstrez oamenilor că se pot schimba anumite lucruri dacă și ei sunt dispuși la schimbare. Sunt și persoane care nu agreează sau sunt speriate de lucrurile noi. Le-am cerut să aibă încredere că putem organiza un astfel de eveniment. Încet, încet, au înțeles toți asta”, a adăugat președintele asociației de proprietari 135 din Galați.

Următoarea inițiativă a comunității gălățene din Port va fi amenajarea unui spațiu verde lângă bloc pentru relaxare și susținerea următoarelor evenimente. Tot acolo va fi creată de specialiști de la Grădina Botanică din Galați și o alee senzorială cu rol terapeutic, care va avea mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn.

g4media.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.