Jump to content

Accident de muncă pe un șantier gălățean, cu victime străine


Recommended Posts

Accident de muncă pe un șantier gălățean, cu victime străine. Muncitori prinși sub un mal de pământ

Un incident soldat cu moartea unei persoane și rănirea gravă a altor două a avut loc luni dimineață, în comuna Tudor Vladimirescu.

Trei persoane, angajate ale unei firme de construcții din București, care lucrau într-un șanț situat la ieșirea din localitate către Hanu Conachi, au fost surprinse și îngropate, pentru salvarea lor fiind alertați pompierii.

Accidentul s-a petrecut cu puțin după ora 9.00, pe șantierul organizat în extravilanul localității Tudor Vladimirescu. O echipă de muncitori de la societatea Hidroconstrucția din București lucra la montarea unei conducte de canalizare când un mal de pământ i-a surprins pe trei dintre ei. Bărbații au fost îngropați de malul neasigurat corespunzător și nu au mai putut ieși nici singuri, nici cu ajutorul colegilor, care au sunat la 112.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galați a mobilizat la fața locului multiple forțe de salvare, cu două autospeciale de la Garda Ivești, un container multirisc și două echipaje SMURD, unul de la Tecuci și unul de la Galați.

Două persoane au supraviețuit sub malul prăbușit, fiind scoase în viață, un muncitor cetățean român și un vietnamez. Cea de-a treia victimă, un tânăr din Sri Lanka, a fost găsită inconștientă și fără respirație, nemaiputând fi salvată. Din păcate, și muncitorul din Vietnam a fost extras de sub malul de pământ în stare critică, medicii făcând eforturi susținute să îl resusciteze pentru a-l transporta, în cele din urmă, la Spitalul de Urgență din Galați. Cetățeanul român s-ar fi ales cu leziuni ușoare și ar fi refuzat, potrivit salvatorilor, să fie dus la spital.

Poliția a demarat o anchetă, deschizând un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească, sub coordonarea Parchetului, circumstanțele în care s-a produs tragedia.

O anchetă paralelă este efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, ce va verifica atât modul în care s-a organizat șantierul, cât și legalitatea angajării străinilor și felul în care au fost instruiți muncitorii pentru această operațiune.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.