dcp100168 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Oţelul - Rapid 2-1 Echipa Oţelul Galaţi a învins, duminică, cu scorul de 2-1 (0-0), pe teren propriu, formaţia Rapid Bucureşti, în etapa a IV-a a Ligii I. Pentru Oţelul au marcat Paraschiv '50 şi Iorga '70, iar Rapid a punctat prin Djalovici '78. Oţelul a deschis scorul în minutul 50, prin Gabriel Paraschiv, care l-a învins pe portarul rapidist Andrade cu un şut de la 20 de metri. Iorga a ridicat scorul la 2-0 în minutul 70, când, după o pasă în adâncime de la Paraschiv, a înscris cu un şut de la 15 metri în dreapta lui Andrade, care se aruncase în stânga. Rapid a redus din diferenţă în minutul 78, prin Djalovici. Acesta a primit o pasă de la Claudio Mejolaro "Pitbull" şi a înscris cu un şut în diagonală de la 10 metri lateral dreapta, mingea fiind atinsă şi de Kolev înainte de a intra în poartă. Oţelul: 12. Kolev - 20. Cojoc, 18. Sg. Costin, 31. Jelev, 23. Sălăgean - 5. Bourceanu - 6. Iorga (19. Vitaici '81), 30. G. Paraschiv, 37. Viglianti, 14. S. Ilie (21. R. Stancu '46) - 27. Pena (9. Anca '75). Antrenor: Petre Grigoraş. Rapid: 99. Andrade - 24. Maftei, 23. M. Constantin, 3. Fernandes, 19. Bozovici - 15. C. Lazăr, 4. J. Andrade (87. Pitbull '66) - 30. Spadacio (21. Djalovici '75), 10. Julio Cesar, 7. Cesinha (16. Herea '46) - 11. Boya. Antrenor: Jose Peseiro. Cartonaşe galbene: Iorga '26, Vitaici '82 Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Sebastian Colţescu (central), Octavian Şovre, Aurel Oniţa (asistenţi) şi Andrei Ioniţă (rezervă). Observatorii întâlnirii au fost Romeo Paşcu şi Nicolae Grigorescu. Partida de la Galaţi s-a desfăşurat fără spectatori, dupã ce gruparea Oţelul a fost sancţionată cu organizarea a două meciuri cu porţile închise, în urma unor incidente provocate de suporteri la o întâlnire cu Poli Iaşi, din sezonul 2007/2008. Antrenorul rapidist Jose Peseiro, suspendat pentru meciul de la Galaţi, a luat loc, iniţial, la masa presei, însă cu puţin timp înainte de startul partidei el s-a mutat trei rânduri mai sus de banca de rezerve a oaspeţilor. Pentru Petre Grigoraş, victoria de duminică este prima obţinută în faţa Rapidului ca antrenor al echipei Oţelul. În cele cinci partide disputate până duminică împotriva Rapidului, Grigoraş a reuşit să obţină un singur punct, în returul sezonului 2006-2007, la Bucureşti, când cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 3-3. De asemenea, la meciul de duminică Rapid a primit primele goluri din acest sezon. Şi Oţelul este pe primul loc al clasamentului Ligii I
dcp100168 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Petre Grigoras: Trebuie sa ramanem modestiAntrenorul echipei Oţelul Galaţi, Petre Grigoraş, şi-a avertizat jucătorii să rămână modeşti şi serioşi în urma victoriei cu Rapid, scor 2-1, din etapa a IV-a a Ligii I, deoarece campionatul se află abia la început. "Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm în faţa unei formaţii despre care s-a spus că este cea mai în formă din campionat. Băieţii trebuie să rămână serioşi, modeşti pentru că până la urmă e doar o victorie, nu s-a terminat campionatul", a spus Grigoraş.Tehnicianul formaţiei gălăţene a comentat şi forma bună a lui Gabriel Paraschiv, golgheterul la zi al Ligii I, cu şapte reuşite în patru etape. "Nu pot eu să decid ce jucători merg la naţională, eu mă bucur că Paraschiv traversează o perioadă excelentă şi îmi pare rău că acest lucru nu i s-a întâmplat în urmă cu 2-3 ani", a punctat Grigoraş.Marius Stan: Pentru Rapid esecul este un dezastruDirectorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat că victoria obţinută, duminică, în faţa Rapidului, este una foarte importantă pentru echipa sa, însă a apreciat că pentru giuleşteni, care luptă pentru titlu, rezultatul este un "dezastru". "Pentru noi este o victorie foarte importantă, iar pentru Rapid este un dezastru având în vedere că ei luptă pentru titlu. Cu astfel de rezultate împotriva Rapidului putem uita acel 0-7 din urmă cu două sezoane. Cred că astăzi Oţelul a jucat bine, nu că Rapid a făcut-o prost. Jucătorii noştri au anihilat bine fotbaliştii de bază ai Rapidului. Nu ne-am gândit că după patru etape vom fi pe primul loc. E un început bun şi sper ca echipa să rămână cu picioarele pe pământ pentru că în continuare ne aşteaptă partide grele. Cât despre Rapid, timpul va demonstra dacă are valoare de campioană sau nu", a spus Marius Stan.Fathi Taher: Am jucat prost cu GalatiulAcţionarul FC Rapid, Fathi Taher, speră ca în derbiul cu Dinamo jucătorii săi să se mobilizeze mai bine şi să aibă o evoluţie mai bună."Ăsta este fotbalul, trebuia să vină şi o înfrângere, păcat că a venit aşa de devreme. Cu Dinamo sperăm să jucăm mai bine. Am jucat prost astăzi poate şi din cauză că au lipsit spectatorii. Prea era bine până acum, asta ne-a fost învăţătură de minte. Nu am explicaţii pentru acest eşec, se întâmplă în sport, în fotbal", a punctat Taher.
Recommended Posts