Jump to content

Studenți gălățeni premiați la un concurs de pregătire pentru piața muncii


dcp100168

Recommended Posts

Studenți gălățeni premiați de TikTok și de Școala de Valori

TikTok și Școala de Valori au anunțat câștigătorii concursului "Future Jobs Cup", o inițiativă CSR concepută să ajute studenții români să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru piața locurilor de muncă aflată în rapidă evoluție. Concursul a reunit la start aproape 2.400 de studenți din principalele universități din România și tineri care demonstrează ambiția noii generații. 1.016 dintre aceștia au avansat în a doua etapă a competiției.

Conform organizatorilor, "80% dintre participanții Future Jobs Cup care au răspuns unui chestionar intern sunt optimiști cu privire la locurile de muncă viitoare, în contextul unei piețe a muncii digitalizate. Participanții au menționat că au dobândit o gamă largă de abilități esențiale, printre care se numără analiza datelor, securitatea cibernetică, recunoașterea știrilor false, utilizarea instrumentelor digitale și editarea video. În plus, peste 80% dintre respondenți au menționat că acum, odată cu încheierea proiectului, se simt mai pregătiți pentru piața muncii viitoare, iar peste 75% dintre ei consideră că proiectul i-a ajutat în acest sens".

Studenți gălățeni s-au regăsit în echipa câștigătoare a marelui premiu, un grant în valoare de 15.000 de dolari. Echipa "Oportune" a fost alcătuită din Alexandru-Emilian Crăciun, Angela-Mihaela Ciuraru, Mihai-Cosmin Ciuhureanu, David Stancu-Filipescu, Larisa Prelucan - din București și Galați.

De asemenea, la categoria proiectelor prezentate de ONG-uri de tineret, locul doi și un premiu de 3.000 de dolari au fost câștigate de Liga Studenților din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, reprezentată de Alexandru-Cosmin Vlad.

Din juriu au făcut parte Silvia Bogdan - președinte Școala de Valori; Alina Hinescu - manager de parteneriate pentru Europa Centrală al TikTok; Monica Zara - partener & Head of Conference, How to Web; Oana Maria Călin - profesor de jurnalism și comunicare la Universitatea București; Tudor Mureșanu - Trainer de Nimic, potrivit comunicatului remis de organizatori.

Prin proiectul "Future Jobs Cup", TikTok și Școala de Valori au reafirmat angajamentul lor de a stimula creativitatea, bucuria și autenticitatea în timp ce au oferit studenților o serie de informații și instrumente tangibile, menite să-i ajute în viitor. Această inițiativă nu doar că este utilă în procesul de angajare, ci pune bazele unei noi generații de antreprenori și specialiști în inovație, mai spun organizatorii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.