Jump to content

Se desfiinţează bătătoarele de covoare din cartiere


dcp100168

Recommended Posts

Gospodărire Urbană desfiinţează bătătoarele de covoare din cartiere

„Tradiţia” gospodinelor de a scoate toate covoarele din casă, pentru a le scutura de praf şi peria în faţa blocului – la curăţenia generală dinaintea marilor sărbători – a cam devenit istorie. Desigur, pentru că există aspiratoare performante şi firme specializate care pot face covorul să arate ca nou-nouţ. În plus şi moda covoarelor s-a cam dus…

Societatea Gospodărire Urbană a anunţat pe pagina sa de Facebook că, printre activităţile desfăşurate în luna iunie se numără şi desfiinţarea vechilor bătătoare de covoare: „Cartierul Mazepa și zona ANL: am început desființarea bătătoarelor de covoare, pentru a crea un mediu urban mai plăcut. Aceste eforturi sunt parte din angajamentul nostru de a face Galațiul un loc mai frumos și mai confortabil pentru toți locuitorii”.

Pe de altă parte, trebuie să precizăm că una dintre obligaţiile cetăţeneşti prevăzute în Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi (Hotărârea Consiliului Local nr. 176/2024) este aceea de a nu curăţa, de a nu bate covoarele pe domeniul public. Fapta constituie contravenţie sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei.

De asemenea, pentru scuturatul diverselor obiecte – covoare, pături, feţe de masă – peste balcoane sau la ferestrele imobilelor colective riscaţi o amendă cuprinsă între 800 - 1.500 de lei.

Pentru nostalgicii curăţeniei tradiţionale nu rămâne decât amintirea freneziei şmotrului dinainte de Crăciun şi de Paşti, când se formau cozi, şi chiar se făcea programare la bara de bătut covoare dintre blocuri…

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.