Jump to content

Acuzaţii grave făcute de părinţii unui elev de la Şcoala Nr. 7 din Galaţi


Recommended Posts

Anchete la Şcoala Nr. 7 din Galaţi, după acuzaţii grave făcute de părinţii unui elev

Acuzaţii grave făcute împotriva unor cadre didactice din Galaţi. Părinţii unui elev de clasa a 5-a de la Şcoală Nr. 7 au aflat iniţial de la un alt părinte al cărei fetiţă fusese abuzată că şi fiul lor e într-o situaţie poate şi mai rea. Aşa au aflat că băiatul a fost lovit cu un pix în faţă chiar de dirigintă... şi nu doar atât!

"Discutăm de cazuri de violenţă, în care doamna dirigintă neputându-şi stăpâni, şi nu e un caz singular, neputându-şi stăpâni frustările, a aruncat cu pixul în ochi, adică putea să aibă o infirmitate pentru toată viaţă, şi nu doar atât, în cursul acelei ore l-a şi umilit, nu şi-a cerut scuze, l-a umilit spunându-i că plânge degeaba. A mai fost agresat de către o doamnă profesor de tehnologie pentru că se jucau la un moment dat, nu ştiu ce făceau copiii între ei, aruncau cu biscuiţi, cu ce se jucau, şi dumneaei şi-a înfipt mâinile în părul copilului pentru că nu are voie să se joace cu mâncarea. Am discutat cu doamna director, i-am adus la cunoştinţă aceste acuzaţii, dumneaei a spus că va lua atitudine. În ultima zi de şcoală, această umilire a continuat, au organizat o şedinţă la care a participat şi dumneaei, şi cu doamna director, şi în această şedinţă, sub privirile părinţilor şi colegilor, a fost umilit public băiatul", a spus Costel Custuriu, părintele elevului.

Părinţii au făcut peste tot plângeri şi cer dreptate pentru băiatul lor.

Directoarea şcolii explică situaţia din celălalt punct de vedere. "Nu suntem şi nu sunt deloc de acord cu violenţa fizică sau verbală. În acest caz este vorba despre un elev care a creat probleme de când este în şcoala noastră. La clasa a 5-a lucrurile s-au agravat, dovadă stau sancţiunile date de doamna dirigintă, respectiv cele 47 de mustrări pe care le are în catalogul electronic. Faza cu păruitul s-a întâmplat demult, nici părinţii, nici copilul nu m-au atenţionat. În cazul cu pixul, doamna, pe fondul unor stări de stres şi de «burn out», în momentul în care i-a făcut de mai multe ori observaţie să nu mai vorbească, să nu îi mai deranjeze ora, a lovit cu pixul în catedră, de acolo, din greşeală, şi dintr-o întâmplare, a ajuns în băiat. Am încercat mereu şi vorbind cu părinţii să reglementăm situaţia, dar, din păcate, nu a fost aşa", spune Monalisa Nica, directorul Şcolii Nr. 7 Galaţi.

Reprezentanţii Parchetului gălăţean au început o anchetă în urma plângerii primite. "La acest moment se efectuează cercetări privind comiterea mai multor infracţiuni, încadrările fiind neglijenţă în serviciu şi purtare abuzivă, atât acte de violenţă fizică, cât şi acte de violenţă verbală. Sunt vizate mai multe persoane, toate persoanele care sunt vizate fac parte din personalul şcolii", a explicat Cătălin Constantinescu, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

În urma plângerii primite, reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi vor stabili ce se va cerceta în cazul directoarei, în timp ce celelalte cadre didactice trebuie cercetate de către o comisie din cadrul şcolii. "A fost depusă o sesizare de către un părinte al unui copil de clasa a 5-a, care aduce în discuţie mai multe aspect legate de 3 cadre didactice din şcoală, printre care şi doamna director. Inspectoratul Şcolar va constitui o comisie de analiză, această comisie de analiză şi cercetare va înainta un raport către Consiliul de Administraţie al IŞJ", a precizat Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi.

Părinţii au decis să îl mute pe băiatul de 12 ani, de la anul, la o altă şcoală din oraş.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.