Jump to content

Traficant de migranți, prins când vindea droguri


Recommended Posts

Traficant de migranți, prins când vindea droguri la Hanu Conachi

Un gălățean, un ieșean și un pumn de cristale au făcut obiectul unui flagrant al polițiștilor de la Crimă Organizată, care zilele trecute au descins în forță la Hanu Conachi

Cei doi bărbaţi vindeau substanțe de mare risc, susțin anchetatorii. Gălățeanul reținut, fost urmărit internațional, ar fi trebuit să meargă la muncă în folosul comunității și să nu calce strâmb în niciun fel, fiind proaspăt condamnat cu suspendare pentru trafic de migranți.

O afacere cu droguri de mare risc, abia pusă pe picioare de doi tineri, unul din județul Galați și celălalt din Iași, a fost destructurată de polițiști după ce aceștia au adunat suficiente dovezi pentru a proba un trafic de stupefiante cu mare priză la public. Dosarul, deschis de către procurorii DIICOT Iași, care au avut primele indicii că un anume Neculai Roman (zis Alin) se apucase să cumpere și să vândă în diverse locuri cantități de 3-CMC în cursul lunii iunie, a luat o turnură accelerată spre finele intervalului, în momentul în care anchetatorii au aflat că ieșeanul urma să își extindă piața în județul Galați. Mai exact, la Hanu Conachi, cu ajutorul unui anume Marian Eugen Colța, un individ din Tudor Vladimirescu, cunoscut ca având multiple probleme cu legea.

"În ziua de 27 iunie 2024, aceștia au fost prinși în flagrant pe raza localității Hanu Conachi, județul Galați, în timp ce tranzacționau cantitatea de aproximativ 40 grame cristal (3-CMC, drog de mare risc) pentru suma de 2.800 lei", a anunțat DIICOT, după ce traficanții au fost duși în fața Tribunalului Iași, care a emis pe numele lor un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Colța, urmărit și condamnat cu suspendare

Nu este pentru prima dată când unu din cei doi inculpați, Marian Eugen Colța, ajunge față în față cu justiția. Recent, el a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, după ce în decembrie a fost condamnat de Tribunalul Arad la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de migranți. Până să își primească sentința, a fost dat în urmărire internațională, sustrăgându-se cercetărilor inițiate de poliția din Ungaria. Conform deciziei magistraților arădeni, Colța ar fi trebuit să aibă o conduită ireproșabilă și să muncească 80 de zile în folosul comunității, la Primăria din Tudor Vladimirescu sau la Spitalul de Pediatrie din Galați. În plus, trebuia să se prezinte la Serviciul de Probațiune Galați și să comunice toate datele referitoare la deplasări, mijloace de câștigare a existenței și sursele de venit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.