dcp100168 Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 „Acasă la tata”, o nouă premieră la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îi invită pe gălățeni la premiera spectacolului "Acasă la tată", ale cărui reprezentaţii sunt programate sâmbătă şi duminică, 7 și 8 decembrie, de la ora 19.00 Regia şi textul spectacolului poartă semnătura lui Mimi Brănescu, unul dintre cei mai populari dramaturgi români contemporani, apreciat pentru textele sale, remarcate prin umorul acid și prin capacitatea de a surprinde autentic viața de zi cu zi a românilor, cu toate nuanțele și conflictele ei. Piesa se bucură de succes în toată țara și a fost montată de regizori ca Alexandru Dabija (la Teatrul "Act" din București), Vlad Massaci (la Teatrul de Comedie din București), Radu Nichifor (la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila) sau Claudiu Goga (la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași). Prima montare a textului a fost realizată în 2009, la "Act", în regia lui Vlad Massaci. Piesa se găsește în volumul "Șase piese, un autor", apărut la Editura "Humanitas", care a fost lansat și la Festivalul Național de Comedie Galați, 2024. Produsă în perioada octombrie - decembrie 2024, varianta gălăţeană a piesei "Acasă la tata" este un spectacol dureros și comic, despre dificultățile de zi cu zi, despre dramele și marile speranțe ale oamenilor, aflați neîncetat în goana după fericire, în care mulți spectatori se vor regăsi. "Robert, personajul pe care îl joc eu, e poet și poate asta mă influențează acum când scriu. Mimi zice că e o comedie dramatică sau o dramă comică, unde se plânge când e de râs și invers. Ce știu sigur e că am trăit una dintre cele mai frumoase întâlniri artistice alături de el și de colegii mei. Ne-am descoperit și redescoperit - uman și artistic - lucrând împreună pentru a da viață unei povești fără morală, plină de confuzii, paradoxuri, regrete, dar și de umor, candoare și inocență", spune Radu-Andrei Horghidan, actorul care joacă rolul principal în "Acasă la tata", cel al unui scriitor care decide să se întoarcă acasă. În distribuţia piesei vor putea fi urmăriţi actorii: Radu Horghidan, Răzvan Clopoţel, Oana Mogoş, Florin Toma, Cristina Uja Neagu, Elena Anghel şi Vlad Ajder. "Acasă la tată" este cea de-a doua premieră a Dramaticului în această stagiune, după "Regina nopţii". Spectacolul, care se va juca la Casa de Cultură a Studenţilor, nu este recomandat copiilor sub 12 ani. Biletele pot fi cumpărate online de pe site-ul bilete.fanitardini.ro sau fizic de la Agenția Teatrală din str. Științei nr. 115. viata-libera.ro
Recommended Posts