Jump to content

Căsătoria între homosexuali, exclusă din Codul Familiei


dcp100168

Recommended Posts

Căsătoria între homosexuali, exclusă din Codul Familiei

Senatorii juristi au amendat, marti, Codul familiei si au specificat clar ca familia se bazeaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, si nu pe uniunea intre soti, asa cum era pana acum in textul de lege. Initiativa apartine senatorilor PRM si a fost acceptata in unanimitate de catre membrii Comisiei Juridice. Modificarea a fost facuta la primul articol al Codului Familiei si, in opinia initiatorilor, nu lasa loc de interpretare: casatoria nu poate fi oficiata intre persoane de acelasi sex. Peremistii au tinut sa se specifice clar “ca familia are la baza uniunea oficiala dintre un barbat si o femeie pentru a nu se incalca Biblia”. Modificarea facuta la Codul Familiei urmeaza sa fie adoptata in plenul Senatului si apoi sa mearga la Camera spre dezbatere.

Link to comment
Share on other sites

Niciodată n-am putut să înţeleg cum de se pot gândi homosexualii la căsătorie. Ce rost are dacă ei nu se pot reproduce, nu pot avea urmaşi? Vi se pare demonetizată expresia "Familia, celula de bază a societăţii"?

Link to comment
Share on other sites

Profesorii din Marea Britanie nu vor mai avea voie sa foloseasca expresia ‘mama si tata’ si nu vor trebui sa presupuna ca elevii au parinti heterosexuali. Incepand cu varsta de patru ani, copiii vor fi familiarizati cu ideea ca exista si cupluri de acelasi sex, iar profesorii trebuie sa se asigure ca elimina atitudinile homofobe din comportamentul micutilor, precizeaza noile directive concepute de grupul Stonewall din Marea Britanie, care militeaza pentru drepturile homosexualilor, noteaza tabloidul britanic The Daily Mail.

‘Parinti’ este un termen mai potrivit decat ‘mama si tata’, mai ales atunci cand este folosit in scrisorile si e-mail-urile trimise la domiciliul copilului. Noile directive vor fi lansate oficial miercuri de catre ministrul britanic al invatamantului, Ed Balls. In momentul in care profesorii discuta cu copiii despre casatorie, trebuie sa le spuna micutilor despre drepturile civile ale partenerilor si despre drepturile de adoptie ale homosexualilor. Documentul precizeaza ca elevii care isi catalogheaza colegii ca fiind ‘gay’ trebuie sa fie tratati asemenea rasistilor, demonstrand astfel ‘toleranta zero’ fata de folosirea acestui cuvant care reprezinta o insulta.

Profesorii vor trebui sa evite sa le spuna baietilor ‘fii barbat’ sau sa ii acuze ca se comporta asemenea ‘unor fete’. Aceste mustrari ‘ducand la intimidarea acelora care nu se conformeaza ideilor fixe in ceea ce priveste genul’, se precizeaza in document. In acelasi timp, scolile ar trebui sa incurajeze si sa prezinte drept model persoanele gay din randul personalului din invatamant, parintilor sau guvernatorilor. Personalul gay din invatamant ar trebui sa fie capabil sa discute despre viata privata dupa o consultare in prealabil cu directorul.

Sfatul pe care directivele il dau profesorilor gay este: ‘Cultura scolara si etosul stabilesc gradul de deschidere al personalului in ceea ce priveste viata privata a fiecaruia, iar in acest sens este nevoie de sfatul si indicatiile directorului’. Departamentul pentru Copii, Scoli si Familii a insarcinat Stonewall cu intocmirea acestor directive in colaborare cu grupul de lobby Education Action Challenging Homophobia. Documentul prevede ca minorii cu varste intre patru si sapte ani ar trebui ’sa inteleaga ca nu toti copiii au o mama si un tata’ si sa invete despre structurile diferite pe care le poate avea o familie.

Referitor la copiii cu varste intre 11-14 ani, directivele sugereaza ca: ‘Scolile ar trebui sa faca eforturi pentru a discuta cu elevii inclusiv despre faptul ca exista parinti de acelasi sex, evitand sa afirme ca elevii au o ‘mama si un tata’ ‘.

Sursa: Kiss News

Vă rog frumos, daţi-mi un emoticon care-şi face cruce!

Link to comment
Share on other sites

Senatorii au decis, miercuri, că familia are la bază căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, adoptând astfel, cu amendamente o propunere legislativă de modificare a Codului familiei. În calitate de primă Cameră sesizată, Senatul a adoptat iniţiativa cu 38 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi 19 "abţineri". În prezent, Codul familiei prevede doar că "familia are la bază căsătoria liber consimţită între soţi", fără a preciza dacă soţii trebuie sau nu să fie de sexe diferite.

Urmează Camera Deputaţilor...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.