Jump to content

A primit primarul mită de la operatorii de maxi-taxi?


dcp100168

Recommended Posts

Primarul Galaţiului este cercetat de DNA pentru mită primită de la operatorii maxi taxi

Dumitru Nicolae, primarul PSD al Galaţiului, s-a ales cu al doilea dosar la DNA, după ce un operator maxi-taxi a făcut un autodenunţ pentru dare de mită. Denunţătorul, a reclamat faptul că a fost nevoit să ofere mită unor angajaţi ai primăriei, fără a specifica nume, pentru a primi un anumit traseu pe care să efectueze transport de persoane în interiorul oraşului Galaţi. La scurt timp după ce a dat mita, în urma unui control efectuat de angajaţii primăriei în numele edilului-şef, operatorul maxi-taxi a fost forţat să îşi schimbe cursele pe alt traseu, unul mai puţin rentabil. La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Dumitru Nicolae a fost surprins în timp ce ieşea de la DNA Galaţi, acolo unde a fost audiat în legătură cu acest caz, dar a refuzat să comenteze acest nou dosar.

Primarul Dumitru Nicolae mai este cercetat de DNA Galaţi şi în alt dosar de dare de mită şi şantaj. Pentru a-şi proteja subordonaţii care făceau presiuni asupra firmei de construcţii Simetex, care nu „cotizase” pentru obţinerea unor autorizaţii de construcţii, primarul Nicolae a intervenit şi a amendat constructorul. În urma unui flagrant organizat de procurori de la DNA Bucureşti, în biroul unui angajat al primăriei a fost descoperit procesul verbal prin care firma Simetex a fost amendată cu un miliard de lei vechi. Documentul purta doar semnătura primarului Nicolae, fără să fie avizat de compartimentul juridic al primăriei. În baza acestui proces verbal, Silviu Vlase – şeful Serviciului Urbanism, a încercat să-l determine pe administratorul firmei de construcţii să retragă mai multe plângeri penale depuse împotriva şefei Biroului Autorizări din cadrul Serviciului Urbanism, Gabriela Mirea. Procurorii care anchetează acest caz au ajuns la concluzia că Dumitru Nicolae a încercat să şantajeze firma de construcţii cu amenda semnată de el, dar neînregistrată la compartimentul juridic al primăriei.

http://www.gandul.info/actualitatea/pri ... 27;2936210

Link to comment
Share on other sites

Primarul neagă că ar fi cercetat la DNA

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a respins zvonurile potrivit cărora ar fi fost audiat de DNA Galaţi. Acesta a confirmat, însă, că în cursul săptămânii trecute, a făcut o "vizită" la sediul filialei locale a DNA, însă a precizat că nu a fost vorba despre o audiere, ci despre "o altă problemă". La insistenţele presei, Dumitru Nicolae a declarat că a purtat discuţii cu procurorii în vederea identificării unui sediu pentru DNA, solicitare care, de altfel, i‑a fost adusă şi la primărie, cu ceva timp înainte. "Eram întâmplător acolo... n‑am niciun fel de probleme... M‑am dus cu o problemă a comunităţii locale. Vor un sediu. Prima vizită au făcut‑o ei, a doua am făcut‑o eu, că eram în zonă, ce nu am voie?", a spus Dumitru Nicolae, vizibil deranjat de întrebări.

Informaţii neoficiale apărute în presa naţională susţin că primarul Dumitru Nicolae a fost audiat de procurorii DNA Galaţi într‑un caz de corupţie. Mai exact, că ar fi vorba despre un operator de maxi‑taxi care ar fi făcut un autodenunţ pentru dare de mită. Denunţătorul, ar fi reclamat faptul că a fost nevoit să ofere mită unor angajaţi ai primăriei, pentru a primi un anumit traseu din oraş, pe care să efectueze transport de persoane. Am încercat să obţinem date de la DNA Bucureşti, întrebând dacă Dumitru Nicolae este sau nu cercetat în vreun dosar de corupţie. Biroul de Informare şi Relaţii Publice DNA ne‑a comunicat: "La Serviciul Teritorial Galaţi nu există niciun dosar în care persoana menţionată de dvs. să aibă calitatea de inculpat sau învinuit. Despre eventuale plângeri împotriva persoanei menţionate sau eventuale dosare în care aceasta ar putea să fie cercetată, nu vă putem oferi detalii, în conformitate cu art. 12 alin.1 lit. e şi f din Legea 544/2001".

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26288

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.