dcp100168 Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Un gălăţean stabilit în Londra, finalist la „Chefi la Cuţite” Măcelar şi bucătar, cu o poveste de viaţă demnă de filmele de acţiune, gălăţeanul Daniel Dumitrache – Tuki, stabilit în Londra, a reuşit performanţa uimitoare de a se califica primul în marea finală „Chefi la cuţite”. Tuki a depăşit trei „cuţite de aur”, câştigând cel mai mare punctaj al semifinalei, cu trei preparate spectaculoase şi delicioase. „Magistral!”, „Incredibil!” au exclamat chefii când au gustat din preparatele lui. De aceeaşi părere erau şi ceilalţi semifinalişti: „Om de nota zece şi un bucătar foarte bun!”, „Creativitate imensă”, „Evoluţie fantastică”. Pe scurt, „omul acesta e surpriza sezonului!”. „Daniel Dumitrache, 49 de ani, Londra, măcelar şi bucătar”, aşa este prezentat de fiecare dată când apare pe ecran Tuki, concurent la „Chefi la cuţite”, în echipa aurie a chefilor Orlando Zaharia și Alexandru Sautner. În semifinala competiţiei, difuzată de Antena 1 în prima seară de Crăciun, pe 25 decembrie 2024, am putut afla că Tuki este gălăţean. Tocăniţa cu piure - „Gustul copilăriei” „Ia să vedem, Tuki, ce mâncai tu când erai mic?”, l-a întrebat prezentatoarea emisiunii, Irina Fodor, la prima probă a semifinalei - „Gustul copilăriei”. „Tocăniță de vită cu piure de cartofi. Mama mea făcea tot timpul, la Galați, tocăniță de vită. Vita era cam scumpă pe vremea aia, vă dați seama! Dar mama mea, fiind asistentă la Spitalul Judeţean Galaţi, mai primea câte un pachet de cafea din străinătate, câte un pachet de țigări. Mi le dădea şi mă trimitea la abator. Noi aveam la Galaţi, la Şendreni, un abator. La două-trei zile, mă duceam la măcelari şi făceam schimb. Ei ne dădeau carne, că ne ştiau. Şi mama făcea tocăniţă cu piure şi salată!”, a dezvăluit Daniel Dumitrache. Emoţia primei probe din semifinală a fost triplată de mesajele primite de Tuki de la oameni foarte dragi: fiul lui, Darius, student, în vârstă de 21 de ani, soţia lui, cu care are o căsnicie de 27 de ani, şi asociatul său din Anglia. La următoarea probă, a gătit alături de fratele lui mai mic, un preparat tradițional de Crăciun. Iar la farfuria de poveste din ultima probă - scoici Saint Jacques cu pepene confiat și sos de grapefruit, un preparat cu care i-a cucerit pe cei patru chefi. Cine este Tuki „Sunt pregătit să mă bat de la egal la egal cu orice bucătar. Poate nu sunt eu capabil să fac molecule şi fluturaşi, dar la gust nu cred că mă întrece nimeni! Cred că am șansă să câștig această emisiune”, declara Daniel, în timp ce pregătea, pentru degustările pe nevăzute la „Chefi la cuţite”, o paella cu fructe de mare şi trei sosuri. Chefii au fost cuceriţi de preparat! A primit patru cuţite şi şi-a dorit să facă parte din echipa lui chef Orlando Zaharia. La concurenţă cu preparatul său a fost povestea de viaţă pe care a dezvăluit-o. Poveste ca în filme Gălăţeanul şi-a început periplul prin lume la 16 ani, când a plecat cu tatăl lui la Istanbul, de unde, prin anii ’90, se cumpărau blugi. În Turcia, i s-a promis un loc de muncă într-o fabrică de confecţii din piele, cu un salariu de 200 de dolari pe săptămână. A crezut, dar s-a ales cu o ţeapă: banii întârziau, paşaportul rămăsese la turc, iar după patru luni abia a primit 200 de dolari. L-a păcălit pe turc că se duce în România să mai aducă un prieten cu care să muncească, şi-a recuperat paşaportul şi s-a întors în ţară. Apoi a încercat să ajungă în Germania, călătorind din Cehia, ascuns sub tren, riscând să ajungă sub roţi. La Berlin, după doar patru zile, l-a prins poliţia şi l-a trimis în ţară. În România, a trecut şi prin experienţa de „valutist”, ocazie cu care şi-a cunoscut viitoarea soţie şi nu s-a lăsat până n-a cucerit-o. A plecat, apoi, în Franţa, iar de acolo în Spania, pe jos, apoi cu o maşină furată, pe urmă ascuns în WC-ul trenului: „La Madrid mai multe chestii ilegale, ca să fac un ban. Da, şi furat!”, a recunoscut bărbatul. Dragostea l-a readus în țară. Căsătoria şi venirea pe lume a fiului l-au cuminţit. A plecat cu toată familia în Spania, unde au locuit nouă ani: „Am muncit în construcţii, grădinărit, bucătar, de toate, ce se putea. Nu-mi mai trebuiau golănii, furăciuni”, a spus gălăţeanul. Din 2008, s-a stabilit cu familia în Londra, unde a lucrat 14 ani într-o măcelărie, apoi la o cantină. Iar soția a fost cea care a insistat să participe la „Chefi la cuțite”. „Să facem istorie în finală!” Când Tuki a fost anunţat primul finalist al sezonului, cu cel mai mare punctaj, surpriza şi bucuria au explodat în platou. Gălăţeanul a uimit cu toate cele trei preparate din semifinală, primind de fiecare dată punctaj maxim. „Magistral!”, „Incredibil!” au exclamat chefii, când au gustat din preparatele lui. De aceeaşi părere erau şi ceilalţi semifinalişti: „Om de nota zece şi un bucătar foarte bun!”, „Creativitate imensă”, „Evoluţie fantastică”. Pe scurt, „Omul acesta e surpriza sezonului!”. „Ce seară incredibilă! Tuki Măcelarul, finalistul nostru la ”Chefi la cuțite!” Drumul tău în această competiție a fost plin de provocări, dar ai demonstrat că talentul si pasiunea pot duce la rezultate incredibile. Suntem mândri de tine și de felul în care ai crescut pe parcursul competiției! Împreună cu Alexandru Sautner am crezut în tine de la început și acum ești cu un pas mai aproape de marele trofeu. Bucură-te de această reușită și dă tot ce ai mai bun în finală! Hai să facem istorie în finală, Tuki!”, a fost mesajul lui chef Orlando Zaharia. În finala din 30 decembrie, Tuki se va lupta cu Andreea Ignat - cuțitul de aur al lui chef Richard Abou Zaki, şi Michele Răduță, din aceeaşi echipă verde. viata-libera.ro
dcp100168 Posted January 2 Author Posted January 2 Andreea Ignat a câştigat „Chefi la Cuţite”. Gălăţeanul Tuki este campionul simpatiei Chef patiser, Andreea Ignat, „cuţitul de aur” al lui chef Richard Abou Zaki, este câştigătoarea sezonului 14 „Chefi la cuţite” de la Antena 1. Pe lângă premiul în valoare de 30.000 de euro, în premieră, Andreea Ignat va avea parte de un stagiu la Retroscena, restaurantul cu stea Michelin al lui Chef Richard Abou Zaki. Deşi a fost ferm convins până în ultima clipă că va câştiga trofeul, gălăţeanul Daniel Dumitrache - Tuki, măcelar şi bucătar stabilit în Londra, a devenit campionul simpatiei publicului, nu doar al chefilor şi al concurenţilor! Atmosferă incandescentă în finala „Chefi la cuţite”, difuzată în seara de 30 decembrie 2024, de Antena 1. Au luptat pentru trofeul emisiunii: Daniel Dumitrache - Tuki, finalistul din echipa aurie a chefilor Orlando Zaharia și Alexandru Sautner - primul calificat în finală, Andreea Ignat - "cuțitul de aur" al lui chef Richard Abou Zaki, şi Michele Răduță, din aceeaşi echipă verde. Cei trei finalişti şi-au ales, fiecare, câte o echipă formată din doar patru concurenţi, alături de care au avut de gătit un starter, un fel principal și un desert. Juriul finalei a fost alcătuit din nume sonore ale gastronomiei din țara noastră. După cum aveam să aflăm la final, Andreea Ignat a dominat toate cele trei probe. La doar 35 de ani, Andreea, originară din Reghin și pasionată de cofetărie și patiserie, are o poveste de viață impresionantă. Andreea a spus cum, în urmă cu mai mulți ani, a trăit o experiență dureroasă în Mexic: iubitul ei de atunci a părăsit-o, luând cu el atât actele, cât și bagajele ei. Această întâmplare a marcat-o, dar a motivat-o să își urmeze visul și să își construiască o carieră de succes. Potrivit Antena 1, pasiunea pentru cofetărie a dus-o la deschiderea unui bistro, care s-a bucurat de mare succes în orașul său natal. Andreea trăiește acum o perioadă frumoasă din viața ei, fiind o mămică împlinită şi bucurându-se de susţinerea unei familii iubitoare: „În afară de copiii mei, este cel mai important lucru pentru mine și pentru cariera mea”. „Am două variante: ori câștig ori câștig!”, acesta a fost sloganul lui Daniel Dumitrache, pe tot parcursul finalei. A oferit juriului şi chefilor trei preparate spectaculoase şi delicioase. „Ne-o impresionat omul acesta! Era măcelar şi a ajuns să facă farfurii de fine dining! Tuki, tu eşti un mare exemplu că dacă vrei, poţi face”, a spus chef Abou Zaki. „Băiatul de aur al echipei de aur”, aşa l-a numit chef Alexandru Sautner pe Daniel Dumitrache. În unanimitate, a fost declarat campion al simpatiei, dar şi revelaţia acestui sezon: „Nimeni nu credea că o să ajungă așa departe. Nici el! Dar uite-l între ultimii trei. Ăsta-i măcelarul!”. Cu lacrimi în ochi, după ce numele Andreei Ignat a fost anunţat, gălăţeanul a admis că a fost prea încrezător în victoria lui şi că verdictul l-a lovit foarte tare: „Şoc, şoc, şoc. Nu pot să realizez!”. Chefii lui direcţi aveau, însă, o cu totul altă părere: „Tuki ar trebui să realizeze că a ajuns undeva unde alţii nici măcar nu îşi permit să viseze!”. Cel mai inspirat a fost mesajul pe care Daniel Dumitrache l-a avut înainte de ultima probă: „Per total, a fost una dintre cele mai mișto experiențe din viața mea. De aia le spun oamenilor de acasă, care se uită acum la noi, să vină aici, să încerce, chiar dacă nu sunt bucătari. Dacă au pasiunea asta şi le place să gătească, să vină! Că nici eu nu sunt bucătar. Sunt doar un simplu măcelar, dar am devenit mare bucătar. Să vină aici, să se bucure de tot ce e în jurul lor, să muncească, să alerge mult şi cine știe…?!”. viata-libera.ro
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now