Jump to content

Recommended Posts

Posted

Organizarea probelor A-D din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie 2025, în judeţul Galaţi

În perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025 va avea loc susținerea probelor A, B, C, D din cadrul examenului național de bacalaureat – sesiunea iunie 2025.

Probele se vor desfăşura după următorul calendar:

27-29 ianuarie 2025 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

29-31 ianuarie 2025 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;

3-5 februarie 2025 –  Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;

5-7 februarie 2025 – Evaluarea competențelor digitale – proba D.

Pentru susţinerea acestora, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 2.931 candidați pentru proba A, 2.386 pentru proba C și 2.473 pentru proba D, care vor fi evaluați în 33 de centre de examen.

expressdedunare.ro

  • 1 month later...
Posted

278 de viitori absolvenți, absenți de la simularea bacalaureatului la Limba română

Elevii din clasele terminale ale liceului au susținut, luni, 24 martie, prima probă din seria simulărilor examenului de bacalaureat, cea la Limba și literatura română.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, profesorul Adrian Silivestru, ne-a spus că 278 de candidați din cei 3.001 înscriși au lipsit de la simularea probei scrise la Limba și literatura română. Menționăm că absenţa la una dintre probe nu îi îngrădeşte elevului dreptul de a participa la următoarele două.

Imediat după finalizarea examenului și predarea subiectelor către centrele de evaluare, profesorii evaluatori de Limba și literatura română au intrat în ședință online cu reprezentanții Ministerului Educaţiei şi Cercetării, într-o instruire privind corectarea tezelor.

Din sursele noastre, am aflat de la profesori de Limba română că formularea cerinței de la subiectul III i-a pus în dificultate pe elevi, derutându-i. Vom reveni cu opinia oficială a unui cadru didactic de această specialitate, imediat ce se va finaliza ședința de instruire și profesorii vor avea acces la subiecte.

viata-libera.ro

Posted

Sute de elevi gălăţeni, absenți de la simularea la Bacalaureat

Elevii din clasele terminale au susținut miercuri, 26 martie, simularea la ultima probă a examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării.

Reamintim faptul că luni, 24 martie, a avut loc proba la Limba și literatura română, iar marți, 25 martie, a fost susținută proba obligatorie a profilului, examene la care viitorii absolvenți de liceu au trăit pe viu simularea examenului maturității.

Inspectoratul Școlar Județean Galați ne-a comunicat că la proba de marți au fost absenți 314 elevi, miercuri nu au răspuns prezent 359 de elevi, iar luni au lipsit 278, din cei 3.001 înscriși inițial la simulare. Cei care au susţinut examenele vor primi rezultatele finale pe 8 aprilie, iar notele vor fi trecute în catalog doar la cererea elevului.

Joi, 27 martie, elevii din minoritățile naționale vor susține simularea la proba de Limba și literatura maternă.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

O treime din viitorii absolvenți de liceu, note sub 5 la simularea la Bacalaureat

La solicitarea „Vieţii libere”, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Galați a transmis rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat din județul Galați.

La nivelul țării, situația este alarmantă, iar la Galați stăm după cum urmează: la proba scrisă de la Limba și literatura română (Ea), procentajul elevilor care au obținut minim nota 5 este 66,65%, la proba obligatorie a profilului (Ec), 67,87% dintre candidați au reușit să convingă profesorii corectori că merită cel puțin nota 5, iar la ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării - proba (Ed), 69.87% dintre viitorii absolvenți au obținut nota 5.

Așadar, dacă ar fi dat examenul real de bacalaureat în ziua simulării, doar două treimi dintre absolvenți ar fi obținut note peste 5. Pentru a promova examenul de bacalaureat, însă, un elev trebuie să aibă cel puțin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe scrise, dar media minimă de promovare este 6. În condiţiile date, informarea ISJ nu este foarte lămuritoare, deoarece nu ştim câţi dintre candidaţi ar fi promovat examenul în acest moment.

Menționăm faptul că absolventul care nu promovează în prima sesiune toate cele trei examenele scrise are dreptul să reia doar examenul la disciplinele la care nu a obținut nota minimă, celelalte fiindu-i echivalate. Cum, până la susținerea examenului de Bacalaureat 2025 mai sunt două luni, sperăm că elevii se vor mobiliza în timpul rămas, astfel încât la afișarea rezultatelor, notele și procentajul celor ce se vor putea înscrie la facultate să fie mult mai mare.

viata-libera.ro

Posted

Rezultate gălăţene remarcabile la Olimpiada Națională de Matematică

Matematica fără secrete! Acesta poate fi sloganul care stă la baza pregătirii elevilor gălățeni care au participat la faza națională a olimpiadei de matematică și care s-au întors cu premii acasă, spre mândria profesorilor coordonatori și a părinților lor.

Elevii lotului gălățean, care în perioada 1-6 aprilie 2025 s-au aflat la Botoșani, la etapa națională a Olimpiadei  de Matematică pentru clasele IX-XII, au obținut următoarele rezultate: Diana Georgiana Ciapă, clasa a XII-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați, coordonată de profesoara Veronica Grigore, a obținut Medalie de Bronz SSMR, o distincţie similară revenindu-i lui Cristian Bivol, clasa a XI-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați, coordonat de profesorul Romeo Zamfir.

Menționăm și participarea onorantă a elevilor: Edvin-Alexandru Halil, clasa a IX-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați, profesor coordonator Radu-Marius Tătaru, și Cătălina-Daniela Gheorghe, clasa a X-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați, profesor coordonator Mihai-Dragoș Totolici.

viata-libera.ro

Posted

Gălăţence pe podiumul național la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”

Mijlocul lunii aprilie aduce cu sine și finalul unor competiții școlare desfășurate la nivel național. Galațiul se mândrește cu elevi de top care și în acest an au urcat pe podiumuri, obținând rezultate remarcabile la olimpiade.

Astfel, în weekendul trecut, pe 12 aprilie, a avut loc la Piatra Neamț Olimpiada Naţională „Lectura ca abilitate de viață”, la care au participat două eleve de la prestigioase colegii gălățene și care au reușit calificarea pentru proba B a competiției, după ce, în urma primei probe, s-au clasat pe primele locuri în clasamentul național.

Elevele au fost răsplătite de juriu cu premii speciale. Ramona Alecsandra Ignat, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați, prof. coordonator Laura Marilena Dănăilă, a obținut Premiul special pentru stilul și expresivitatea discursului. Ștefania Bianca Ghenea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” din Galați, coordonată de prof. Vasilica Crăciun, a obținut Premiul special pentru conținut pertinent al argumentării și valorificarea consistentă a textului.

viata-libera.ro

Posted

Şapte premii pentru Galaţi la Olimpiada Naţională de Limba germană

Bucurie mare în rândul elevilor iubitori de limba germană, după ce lotul gălățean care a participat, la Alba Iulia, la Olimpiada Națională de Limba germană, s-a întors acasă cu şapte premii.

Şase dintre acestea au fost obținute de patru eleve de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați. Daria Onişor, clasa a IX-a, a obținut Premiul I la nivel A2 liceu, Teodora Homner, clasa a X-a, nivel B1 liceu, profesor coordonator Roxana Oprea, a obținut câte un Premiu II la fiecare din cele două probe ale olimpiadei, Bianca Stoica, clasa a X-a, nivel B1 liceu, a obținut Premiul III și Menţiune, iar Cosmina Durac, clasa a VIII-a, nivel A2 gimnaziu, a primit din partea comisiei de examinare Premiul III. Lor li s-a alăturat Livia Alexandra Enachi, clasa a X-a, la Colegiul Național „Al. I. Cuza", coordonată de prof. Ştefania Laura Ristei, care a obţínut Menţiune la nivelul B2 liceu, fetele formând împreună lotul calificat la Naţională.

Prof. Lucica Cojocaru de la CNVA, coordonatoarea celor mai multe dintre premiante, era extrem de fericită, pe bună dreptate, de reuşită: „Este o performanţă-record pentru Galaţi! În fiecare an, Galaţiul are rezultate foarte bune la olimpiadă, dar nu atât de multe premii. Fiecare copil din lot să ia un premiu şi unii chiar două este o minune!".

Menționăm că elevii au avut de susținut în cadrul concursului de la Alba Iulia o testare la proba scrisă și un proiect.

viata-libera.ro

Posted

Rareş Andrei Neculau - medaliat cu argint la un concurs internațional de informatică

O medalie de aur și șapte medalii de argint au fost obținute de elevii români participanți la cea de-a 16-a ediție a Turneului Internațional Avansat de Informatică (International Advanced Tournament in Informatics - IATI), desfășurată la Şumen, Bulgaria, în perioada 9-13 aprilie 2025, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Printre medaliaţi se află şi un elev extraordinar din oraşul nostru.

Pe lista celor mai buni elevi la seniori se află și un elev gălățean de excepţie de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri", care a obținut medalia de argint la competiţia din Bulgaria. Rareş Andrei Neculau s-a calificat în faza următoare a competiţiei, după ce, în Bulgaria, a obținut medalia de argint.

Despre rezultatele deosebite ale tânărului gălățean, „Viața liberă" a relatat în numeroase rânduri. Astfel, în ediţia din 29 mai 2024, în care scriam că Rareș Andrei Neculau era liderul lotului național de informatică, aflam despre acesta că, pe lângă școală și rezultatele deosebite la învățătură, iubește pianul și chitara și face sport ori de câte ori are ocazia, fiind pasionat de tenis de masă, pe care îl joacă în familie sau cu colegii de clasă. "Am făcut pian la Centrul Cultural, timp de cinci ani, cu doamna profesoara Viorica State. Acum cânt acasă și mă relaxez. Îmi place și chitara, însă aici sunt începător", ni s-a destăinuit Rareș.

Tânărul ne-a spus că încă din clasa a V-a este obișnuit cu olimpiadele, participând la cele de matematică, informatică, fizică și, mai târziu, robotică. "Este o atmosferă foarte frumoasă la CNVA. Dacă ar fi să fiu acum iar în clasa a V-a, aș alege fără îndoială tot CNVA. Mai mult, la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, am știut sigur că vreau să fiu în continuare elev la acest colegiu", ne-a mai spus Rareș, în 2024.

În aceste zile, Rareș se află la Ploiești, unde susține proba pentru calificarea la Olimpiada Internațională de informatică, urmând ca în zilele următoare să evolueze la baraj. Menționăm că, de la concursul din Bulgaria, Rareș a venit direct la Ploiești, nemaiavând timp să ajungă şi acasă. Pasiunea cere sacrificii.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.