Jump to content

Dan Nica vrea să scoată banii din buzunarele PSD-iştilor


dcp100168

Recommended Posts

Dan Nica vrea să scoată banii din buzunarele PSD-iştilor

Ieri dimineaţă, în timpul şedinţei Biroului Permanent Naţional PSD, vicepreşedintele Dan Nica a venit cu o primă estimare a cheltuielilor electorale care le vor reveni candidaţilor în situaţia în care vor fi aleşi prin vot uninominal în Parlament şi la şefia consiliilor judeţene. Gălăţeanul a făcut o estimare în calitate de fost strateg electoral, arătând că o campanie pentru un colegiu uninominal „costă” 300.000 de euro, iar una pentru obţinerea preşedinţiei CJ „bate spre un milion de euro”. Nica a explicat că sumele avansate s-au calculat de către echipa de campanie, luându-se ca bază de referinţă cheltuielile electorale pentru obţinerea unui post de primar într-un oraş de sub 500.000 de locuitori, „care se cifrează la 500.000 de euro”.

Sumele uriaşe avansate de Dan Nica i-au înfuriat pe foarte mulţi dintre liderii PSD, care s-au declarat revoltaţi. Ion Iliescu a avut o răbufnire nervoasă: "E ruşinos ca într-un partid de stânga să vorbim despre bani, despre candidaţi care să vină cu bani". Iliescu a cerut partidului „să găsească resurse pentru cam­pania electorală” şi nu să le condiţioneze candidaţilor sus­ţine­rea în funcţie de puterea lor financiară.

Potrivit declaraţiilor de avere, cei mai mulţi dintre aleşii PSD au averi estimate la circa 10% din sumele avansate de Dan Nica. Să ştie gălăţeanul ceva mai mult decât ceea ce scrie în declaraţiile de avere?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.