Jump to content

Tiber candidează din nou la şefia Solidarităţii


dcp100168

Recommended Posts

Gheorghe Tiber candidează din nou

Şefia bate cuvântul dat!

Cu toate că anunţase că nu mai vrea bătaie de cap şi că va renunţa la conducerea Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal, Gheorghe Tiber se regăseşte pe lista candidaţilor la această funcţie. Acest aspect este confirmat printr‑un comunicat de presă ce arată că, la sfârşitul acestei săptămâni, va avea loc Adunarea Generală a Sindicatului Solidaritatea al Siderurgiştilor. Pe ordinea de zi a acestei acţiuni se regăseşte şi alegerea Biroului Operativ al Sindicatului.

Aşa cum spuneam, Tiber este singurul cu şanse reale să ocupe această funcţie "supremă" în sindicat, pentru că deocamdată nu s‑a anunţat niciun contracandidat competitiv, singurul său concurent fiind Georgeta Teodor, care s‑a autonominalizat pentru a participa la aceste alegeri.

Faptul că actualul lider de sindicat a fost propus să candideze la această funcţie şi a acceptat, contravine declaraţiei lacrimogene pe care o lansa la finalul grevei eşuate de anul acesta. "Nu sunt contestaţii la adresa mea, dar nu mai vreau să candidez. Vă spun însă că voi pleca doar când voi fi în stare să predau sindicatul la cheie", spunea Tiber, la vremea respectivă. Să înţelegem de aici că sindicatul nu poate fi predat la cheie sau că liderul de sindicat a uitat declaraţiile făcute nu cu multă vreme în urmă?

Până la 1 octombrie, când din punct de vedere teoretic ar trebui să înceapă noile negocieri pentru CCM de la ArcelorMittal, celor de la Solidaritatea le‑a rămas ceva timp pentru organizarea sindicatului. De fapt, mare lucru nici nu se poate schimba, atâta vreme cât cei propuşi pentru funcţii de conducere sunt, în mare parte, aceiaşi care au coordonat sindicatul şi până acum.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26309

Link to comment
Share on other sites

pai la ce mai candideaza daca a spus ca nu*i mai trebuie? Nu mai inteleg nimic. A facut greve peste greve, nu a castigat nimic iar acum, cand se apăropie alegerile, candideaza pentru un nou mandat. Sa fie exclus sa-l vedem ca vrea sa ajunga si in Parlament?

Link to comment
Share on other sites

Alegerile au fost câştigate de - cine credeţi? - Gheorghe Tiber.

Gheorghe Tiber si Ilinca Diaconu au fost reconfirmati in cele mai importante functii ale sindicatului Solidaritatea

Alegerile desfasurate ieri la Club Sidex pentru desemnarea structurii de conducere a Sindicatului Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS) au avut rezultate care erau anticipate, liderii de sindicat care au detinut cele mai importante functii fiind realesi. Astfel, Gheorghe Tiber a fost reconfirmat in functia de presedinte al sindicatului cu un numar zdrobitor de voturi, respectiv de 137, contracandidata lui la aceasta functie, Teodor Georgeta, fosta secretara a sindicatului si cea care s-a autopropus, nereusind sa obtina decat zece voturi din partea celor 147 de delegati prezenti in sala Clubului Sidex. Redesemnarea lui Gheorghe Tiber in fruntea SSS pentru al doilea mandat consecutiv nu este surprinzatoare, desi acesta declara dupa terminarea grevei generale care a avut loc in luna aprilie ca nu mai doreste sa candideze pentru sefia sindicatului deoarece are alte planuri pe care trebuie sa le puna in practica. La aflarea rezultatelor, Gheorghe Tiber le-a spus celor prezenti, dupa ce le-a multumit, ca nu intentioneaza sa-si duca mandatul pana la capat si ca, desi se bucura ca a castigat incrderea sindicalistilor, a fost “condamnat” si obligat de ei sa se afle in continuare intr-o situatie neplacuta fata de familia sa.

Ilinca Diaconu si Petrica Palamida au fost cei doi candidati pentru postul de prim-vicepresedinte coordonator al SSS, “castigator” fiind desemnat, cu 107 voturi, Ilinca Diaconu, cea care a detinut pana acum cea de-a doua pozitie importanta in conducerea sindicatului. In ceea ce priveste functia de secretar general – contabil, lupta s-a dus intre Berigic Ioan si Danaila Gheorghe, primul dintre cei doi fiind ales in aceasta functie cu 125 de voturi. Fiecare din aspirantii la o functie si-au prezentat o scurta carte de vizita precum si ceea ce au de gand sa faca daca vor fi alesi. In afara de alegerea biroului operativ, pe ordinea de zi a adunarii generale a SSS a mai figurat prezentarea raportului de activitate al SSS, discutarea si aprobarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2009, prezentarea raportului comisiei de cenzori, aprobarea modificarilor la statutul sindicatului, alegerea comisiei de cenzori si a membrilor supleanti, alegerea comisiei de statut, etica si litigii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... l=2#coment

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.