Jump to content

Un palestinian-suedez - în probe la Oţelul

Recommended Posts

Posted

Un suedez din Orientul Mijlociu la Oţelul

Din Palestina în Ţiglina

* Formaţia gălăţeană de fotbal testează, de câteva zile, un mijlocaş ofensiv cu tată palestinian şi mamă suedeză * Antrenorul Petre Grigoraş evită să-şi dea cu părerea despre calităţile sale, însă este de părere că jucătorul nu este străin de fenomen * La începutul verii, Oţelul a fost aproape de a transfera trei israelieni

Este născut la Ramallah

Am văzut până acum congolezi, nigerieni şi chiar sud-coreeni la formaţia gălăţeană de fotbal, semn că sportul-rege suportă de ceva vreme amprenta globalizării. În vestiarul "oţelarilor" se află în continuare oameni de pe alte meridiane: Nogo din Burkina Faso, argentinianul Viglianti, doi bulgari, un bosniac şi un croat. Niciodată n-am visat însă combinaţia suedezo-palestiniană, ceva mai exotic nu cred că există! Ei bine, Imad Zatara, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a venit la Oţelul să-şi etaleze calităţile şi speră să nu rămână numai cu viza de pe paşaport. Născut la Ramallah din tată palestinian şi mamă suedeză, Imad este mijlocaş ofensiv şi a jucat în ultimii ani la Brommapojkarna (prima ligă a Suediei) şi în Ungaria, la Zalaegerszegi.

A fost în probe şi pe la Constanţa

După două antrenamente făcute cu jucătorii lui Petre Grigoraş, Zatara nu pare aterizat de pe vreo planetă care să urască fotbalul. Loveşte bine mingea, are fizic de fotbalist, dar rămâne să şi demonstreze că merită să rămână în Liga I. Ciudat este faptul că el a trecut vreo două săptămâni şi pe la Farul Constanţa - suedezul de împrumut spune că n-a vrut să rămână la formaţia de pe litoral! Tehnicianul Oţelului este curios să-l urmărească la treabă şi săptămâna viitoare, şi spune că, la prima vedere, individul nu este chiar "frizer" (n.r. - aşa li se spune celor care n-au nicio tangenţă cu chişca). "Este greu să-mi dau cu părerea despre el după o zi, dar nu pare chiar rău", apreciază Grigoraş.

"Nu vin israelienii? Aducem din Fâşia Gaza!"

Oţelul a vrut să transfere în această vară trei fotbalişti israelieni, dar s-a chinuit foarte mult până să obţină măcar refuzul definitiv al acestora. Se pare totuşi că a fost mai mare tam-tam-ul decât dorinţa sportivilor de pe Tărâmul Sfânt de a-şi schimba locul de muncă. Rămâne în schimb de mare efect gluma făcută de antrenorul grupării dunărene în acea perioadă în care trioul izraelit ba venea, ba se făcea că nu ştie unde-s Balcanii. "Dacă n-or să mai vină cei trei israelieni, asta este! Ne vom răzbuna pe ei şi vom aduce nişte palestinieni din Fâşia Gaza!", afirma Petre Grigoraş şi, iată, dorinţa i s-a îndeplinit. Zatara, fă-te că munceşti!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26343

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.