Jump to content

Parcările cu plată

Recommended Posts

Posted

Am avut azi un pic de treabă la Romarta veche, la Impozite. Trag în parcare, apare agentul, "80 de bani". Mă scormonesc după mărunt prin buzunare, n-veam decât 15 bani. Scot 1 leu, îi dau omului, el "Da' n-aaam măruuunt". Dau din mână a lehamite, "Să-i iasă şi lui de-o apă", mă gândesc. La vreo doi paşi, mai era un tip solid, cu ecuson, se uita la noi, da' n-a zis nimic.

Ok, poate trebuia să insist să-mi dea restul, da' eram un pic pe fugă. Dar mă întreb, de ce nu fac peţurile astea în cifră rotundă, 1 leu sau 50 de bani. Nu sunt genul de om care aruncă mărunţii, dar sunt şi situaţii în care pur şi simplu nu mai ai.

Posted

O fi şi asta, nu zic ba, dar parcă prea îşi bate lumea joc de mărunţi. Care mai ţineţi minte ultimii ani din comunism, când scăpa câte unul un 15 sau un 25 de bani pe jos: "Aaa, dă-l în cenzurat... fug eu acuma după el..."

Poate n-ar strica să le dea primăria vreo 10 - 20 de lei mărunţis, să aibă de unde da rest, să facă circulaţie monetară. Da' ce pretenţie să am la aşa ceva câtă vreme individul ăla cu ecuson n-a zis nimic. Şi dacă erau vreo douăzeci de maşini parcate acolo şi fiecarea a făcut ca mine, vă daţi seama, la sfârşitul programului ăştia sunt ţâfoi de apă :d:d:d

Posted

Fenomenul lipsei maruntisului este aplicabil oricarei forme de comert: de la vanzatoarea din piata la cea din chiosc sau supermarket. Zilnic la orice fleac cumparat de la chiosc ti se da,pe post de rest, un alt fleac: gume, bomboane, etc. Toate acestea ,din lipsa monezii.

In ceea ce priveste supermarket-ul, situatia e oarecum aceeasi: la Kaufland se practica acelasi sistem pentru restul la casa. Casieria centrala nu mai primeste marunti suficienti de la banca si casierele se doteaza la intrarea in schimb cu pungute pline cu sare de lamaie, ness, piper si altele. Reactia clientilor fata de acest fenomen este de 3 tipuri : clientul care accepta ca aceasta fiind ok, clientul care refuza sa primesca altceva in loc de maruntis si pleaca si clientul care asteapta langa casiera pana cand aceasta are sa ii dea restul.

Posted

Oricum, în hipermarketuri situaţia la dat restul e mult mai bună decât în magazinele de cartier. De foarte puţine ori mi s-a întâmplat ca vânzătoarea să-mi ceară mărunţiş ca să poată să-mi dea restul. Şi pot spune şi că oamenii colaborează mult mai mult decât la magazinele de cartier unde se merge pe maniera "Mi-aduceţi data viitoare..." şi "Lăsaţi, că am o datorie la dv.".

Posted

Vazand topicul de baza, imi vin in minte 2 chestii legate de parcarile cu plata.

1. Problema legata de cei care incaseaza banii pe parcari, desi nu sunt autorizati. Cum? cu o vesta reflectorizanta, o borseta si niste bilete falsificate.

2. MI s-a intamplat de curand. Era parcarea cu plata pana la ora 21. era 20:50. Pustiul a venit, a incasat banii, si a plecat, desi rolul lui era sa pazeasca masinile de acolo. Dar avea program pana la 21. :))

Posted
Vazand topicul de baza, imi vin in minte 2 chestii legate de parcarile cu plata.

1. Problema legata de cei care incaseaza banii pe parcari, desi nu sunt autorizati. Cum? cu o vesta reflectorizanta, o borseta si niste bilete falsificate.

2. MI s-a intamplat de curand. Era parcarea cu plata pana la ora 21. era 20:50. Pustiul a venit, a incasat banii, si a plecat, desi rolul lui era sa pazeasca masinile de acolo. Dar avea program pana la 21. :))

Poate ca curand o sa intampinam urmatoarea problema: La parcare ne intampina un tuciuriu cu vesta reflectorizanta si o borseta (ca doar se dau oricui) s niste bite falsificate la imprimeria de mana improvizata acasa cu ajutorul unui pc, unei imprimante si a unui scaner. Platim, ne da bonul, il bagam in buzunar sau in parbriz, si el pleaca. Apoi cand ne intoarcem din piata sau de unde am avut treaba ne trezim cu o frumoasa amenda pentru neplata parcarii sau putem ajunge la dosar penal pentru falsificare bon de parcare pe numele nostru in loc de al tiganului. Apoi prinde orbul scoate-i ochii...

Posted

Nu înţeleg de ce nu bagă parcometre ... sunt mult mai simplu de folosit, mărunţiş să ai în buzunar...

Pe vremea împuşcatului chiar se instalaseră câteva, în parcarea de la biserica Mavromol, la Modern...

Posted

Parcări cu porţia

La aproape o lună după ce presa a solicitat public o informare privind numărul total al locurilor de parcare din oraş, amenajate de primărie, edilul şef Dumitru Nicolae a prezentat câteva date: "În 2007, primăria a amenajat 835 de locuri de parcare pe o suprafaţă totală de 17.233 de mp, iar în acest an, până acum, s‑au amenajat 432 de locuri de parcare, pe o suprafaţă de 11.319 mp". Totuşi, primarul nu a prezentat numărul total al locurilor de parcare din oraş, precizând că "inventarierea va fi făcută". Până atunci însă, şoferii trebuie să fie atenţi unde‑şi parchează maşinile.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26610

O parcare pe luna

In primele 8 luni ale acestui an a fost finalizata construirea unui numar de 9 parcari, amplasate in cartierul Micro 21, Micro 39, Micro 17 si Tiglina 1, care "adapostesc" 303 locuri de tras masina pe dreapta si care se intind pe 6.480 de metri patrati. Facand un simplu calcul matematic, reiese ca in fiecare luna de zile in municipiul Galati a mai aparut in medie o parcare, efortul municipalitatii reprezentand o picatura intr-un pahar cu apa daca tinem cont de numarul insuficient de locuri special amenajate pe care proprietarii de masini le au la dispozitie. Nu mai este o noutate pentru nimeni ca parcarea unei masini in anumite locatii din oras, cum ar fi zona bancilor de pe strada Brailei sau pe strada Siderurgistilor, poate fi considerata o adevarata aventura si o bataie de cap pentru soferi. Conform situatiei intocmite de serviciul reparatii strazi din cadrul primariei Galati, la data de 1 august se aflau in constructie inca un numar de 4 parcari cu un numar de 110 locuri, din care una pe strada Siderurgistilor, una in cartierul Tiglina 1 si doua in cartierul Tiglina 2. De asemenea, mai sunt propuse pentru licitatie proiectele pentru construirea a inca 4 parcari, din care nu mai putin de 3 in cartierul Micro 17. Desi primarul Dumitru Nicolae a declarat in mai multe randuri ca la Galati vor fi construite parcari supraetajate sau subterane, intentiile sale au ramas doar la stadiul de declaratii. Singurul lucru concret la acest capitol este intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei parcari supraetajate in Tiglina 1, in zona blocului A1. Conform situatiei intocmite de Primaria Galati, in cursul anului trecut au fost reparate sau amenajate 21 de parcari care au in total 835 de locuri si care se intind pe 17.223 metri patrati. Cele mai multe, in numar de 6, sunt amplasate in cartierul Micro 39. Demersurile muncipalitatii de a rezolva criza locurilor de parcare din Galati prin construirea unor parcari noi sau extinderea celor existente nu sunt suficiente in conditiile in care numarul parcarilor care se construiesc este inca mic. Desi motivul care a fost invocat de reprezentantii muncipalitatii pentru construirea unui numar mic de locuri de parcare l-a reprezentat lipsa fondurilor necesare, autoritatile locale nu au gasit o alta solutie pentru a rezolva problema. Astfel, o posibila varianta ar fi fost organizarea unor licitatii de catre Primaria Galati pentru construirea unor parcari din fonduri private, investitorii respectivi urmand sa beneficieze de o serie de facilitati.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Posted

Locuri de parcare, în timpul zilei, se mai găsesc şi prin spatele blocurilor. S-ar putea cheltui nişte bani pentru a confecţiona nişte indicatoare către aceste parcări...

Posted

Parcometre erau si pe vremea impuscatului? Eu credeam ca abia au aparut. La noi in oras sunt cateva in cee mai importante parcari: Centru (langa teatru Maria Filotti), tot in Centru dar pe strada Danubiu (langa posta), Piata Mare, Bd Independentei (langa CEC) eu pe astea le stiu dar mai sunt destule.

• 1 month later...
Posted

In Sighetul Marmatiei iti cumperi bilet de parcare pentru o ora, doua, trei, de la chioscurile de ziare, il pui in geam si gata. Vin cei de la parcari, verifica biletul si totul e OK. Similar si in Brasov...

• 2 months later...
Posted
In Sighetul Marmatiei iti cumperi bilet de parcare pentru o ora, doua, trei, de la chioscurile de ziare, il pui in geam si gata. Vin cei de la parcari, verifica biletul si totul e OK. Similar si in Brasov...
:o Nici chiar asa,desfiintam locuri de munca!?

:) Nu am mai fost de mul in parcarea de la BCR erau niste gropi pe acolo si culmea apare un agent si-mi cere taxarea Ofi fost autorizat ori un spagar a disparut la urgenta cind i-am spus sa niveleze gropile si dupa aia ii platesc. :lol:

Posted

E mai simplu sa parchezi masina in spatele blocurilor si sa mergi un pic pe jos pana unde ai treaba. Mersul pe jos nu a omorat pe nimeni. Face bine atat la sanatate cat si la buzunar :d

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.