Jump to content

Obligaţi să fure în Italia


dcp100168

Recommended Posts

Pacaliti ca vor avea loc de munca si obligati sa fie infractori in Italia

Sub pretextul ca vor avea locuri de munca bine platite in Italia, in domeniul constructiilor, mai multe persoane au fost racolate de o retea care i-a obligat sa comita infractiuni. Reteaua a fost anihilata de catre politistii din Galati si din Neamt. "Cand cei pacaliti ajungeau in Italia, erau obligati sa comita diferite infractiuni", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din Galati, comisarul Vasile Nastasa. Potrivit aceleiasi surse, sapte persoane au fost racolate astfel in perioada 2006-2007. Membrii retelei au fost prinsi joi, in timpul unor descinderi efectuate in judetele Galati si Neamt. "Numitii D.D. si D.N. au fost prezentati instantei de judecata, luandu-se impotriva lor masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Numitul I.N. este cercetat in stare de libertate", a declarat Nastasa. Tot in timpul raziilor de joi, oamenii legii au gasit 2 pistoale , 9.500 de lei si 4.960 de euro, o salupa marca cu motor si peridoc, un autoturism marca "Opel Zafira", o arbaleta si alte bunuri. Toate acestea valoreaza 358.535,0676 de lei si au fost confiscate.

Reţea de presupuşi traficanţi de persoane, anihilată de poliţişti

O reţea de presupuşi traficanţi acuzaţi că racolau diverse persoane cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia, dar care apoi erau forţate să comită diverse infracţiuni a fost anihilată de poliţişti, a anunţat, vineri, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi. "Poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma unor acţiuni specifice ce s-au desfăşurat în perioada iulie - august 2008, trei indivizi ce puseseră bazele unui grup infracţional organizat, a cărui ţintă era traficul de persoane. Cei trei racolau anumite persoane şi le făceau promisiuni că le pot facilita accesul la locuri de muncă bine plătite în construcţii, în Italia. Când cei păcăliţi ajungeau în Italia, erau obligaţi să comită diferite infracţiuni. Membrii acestei grupări au transportat, transferat şi cazat în Itala, în perioada 2006 - 2007, un numar de şapte victime", a declarat agent Oana Galu, purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi. Potrivit aceleiaşi surse, joi, la ora 6:00, poliţiştii de frontieră gălăţeni, în colaborare cu luptătorii din cadrul Departamentului de Poliţie pentru Intervenţii Rapide Neamţ, au descins în trei locaţii de pe raza judeţului Galaţi şi o locaţie din Neamţ pentru a pune în executare şase mandate de aducere în faţa anchetatorilor. În urma acestor acţiuni, în locuinţele celor în cauză au fost descoperite şi confiscate diferite bunuri materiale, dar şi arme. "Au fost găsite, la locuinţele celor implicaţi, un pistol cu gaze marca Bruni Mod 85 şi 24 de cartuşe, o şalupă marca Rio cu motor Mercury, un autoturism marca Opel Zafira, o arbaletă şi alte bunuri. Valoarea totală a acestora este de peste 350.000 de lei", a declarat Oana Galu. "Doi dintre cei pe numele cărora fuseseră emise mandate de aducere au fost prezentaţi, vineri, instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Unul dintre cei trei va fi judecat în stare de libertate", a mai spus sursa citată.

Link to comment
Share on other sites

Sute de galateni dusi in Italia si Spania pentru jaf si prostitutie

» Mirajul muncii in strainatate i-a adus pe sute de galateni saraci in plasa retelelor de trafic de carne vie » O astfel de retea a castigat 1,5 milioane euro din exploatarea a 60 de prostituate, alta sute de mii din exploatarea a zeci de "hoti de ocazie".

Infractiunile care au determinat reactiile dure ale opiniei publice din Italia impotriva rezidentilor romani au fost transformate in "industrie" de o grupare infractionala care a exportat zeci de galateni saraci in Peninsula, obligandu-i sa fure si sa talhareasca. Cei sase membri ai retelei, cinci din Galati si unul din Neamt, speculau atractia romanilor pentru munca in strainatate si faptul ca multi erau atat de saraci incat nu aveau bani ca sa poata pleca, le promiteau locuri de munca in constructii si bani de drum, dar in Italia schimbau termenii intelegerii, punandu-i sa jefuiasca. "Cei cinci galateni racolau barbati din familiile sarace din satele judetului si le promiteau o slujba buna in Italia. Odata ajunsi acolo, ii obligau sa fure pentru a le plati banii cheltuiti cu scoaterea lor din tara. Barbatul din Neamt asigura transportul victimelor si al bunurilor pe care acestea erau obligate sa le fure", a declarat comisarul-sef Didel Badarau, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati. In iulie, cei sase au intrat in atentia politistilor de frontiera galateni care, impreuna cu luptatorii DPIR Neamt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au realizat patru descinderi concomitente, fiind puse in executare sase mandate de aducere.

Un adevarat arsenal

De la domiciliile celor sase a fost ridicat un depozit de arme si lucruri furate si nevalorificate inca: un pistol Bruni Mod 85, 24 de cartuse 8 mm, o salupa cu motor, un Opel Zafira, o arbaleta, 15 satare, sabii, toporisti si cutite, cinci motoscutere, zeci de drujbe si flexuri, toate in valoare de peste 100.000 euro. Toti 6 au fost prezentati Tribunalului Galati, dar instanta a dispus arestarea preventiva numai pentru doi dintre ei. Deocamdata sunt in evidentele politistilor sapte galateni care au devenit "hoti de ocazie", dar numarul victimelor este cu mult mai mare, de cateva zeci. Exploatarea barbatilor dornici de munca in strainatate este o noutate, pentru ca in ultimii ani politistii de la "Crima Organizata" din cadrul IPJ Galati s-au confruntat cu activitatea unor puternice retele de prostitutie, care "exportau" tinere carora li se promiteau slujbe de menajere sau barmanite.

Dupa ce in septembrie 2002 a fost anihilata reteaua de prostitutie a lui Marcel Nicolau, zis "Chiaburu", iar in octombrie 2003 reteaua condusa de transexuala Lenuta Mihai, zisa "Marius", marea captura a politistilor de la CZCCOA a fost reteaua lui Stefan Lazar, zis "Bidica". Reteaua formata din sapte membri a reusit ca din exploatarea sexuala in Italia si Spania a peste 60 de fete recrutate din Galati, Braila, Vaslui si Bucuresti, dintre care 15 minore, sa obtina 1,5 milioane de euro, bani investiti in imobile, masini de lux, bijuterii si SRL-uri. In ancheta au fost puse sub sechestru 20 de apartamente si au fost confiscate 2 kg de bijuterii din aur.

In Spania, fetele lucrau in cluburi, Clubul "Mirador" din Madrid, Clubul "Rosu" din San Fernando de Henares, Clubul "Afrodita" din Vigo, Clubul "La Fuente" din La Coruna si Clubul "Riviera" din Barcelona. Cele trimise in Italia lucrau "la strada", la Torino, Verona si Genova. Tariful era de 30 de euro pentru sexul in masina si 100 euro pentru partida de sex la camera. Asa au adunat proxenetii 1,5 milioane de euro. Pentru capturarea retelei, politistii galateni care au lucrat in Spania, sub acoperire, au colaborat cu politisti spanioli si un procuror, care au efectuat o ancheta paralela.

http://www.romanialibera.ro/a132781/sut ... tutie.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.