Jump to content

Un gălăţean consumă lunar 3,6 mc de apă

Recommended Posts

Posted

21,6 metri cubi de apa pentru fiecare galatean

* Aceasta este cantitatea medie de apa pe care un galatean a consumat-o in prima jumatate a acestui an

In primele 6 luni ale acestui an galatenii au consumat o cantitate de apa ce se ridica la 6.906.842 metri cubi, mai mica in comparatie cu cea consumata in aceeasi perioada a anului trecut, conform situatiei intocmite de catre conducerea Apa Canal. Cea mai mare cantitate de apa facturata populatiei in cursul unei luni de catre societatea locala a fost in luna iunie cand, la robinetele din locuintele galatenilor, au curs 1.207.102 metri cubi de apa. Conform situatiei intocmite de catre Apa Canal, in luna ianuarie consumul a fost de 1.198.102 metri cubi, in cursul lunii februarie au fost facturati 1.119.783 metri cubi de apa, in cursul lunii martie nota de plata a fost intocmita pentru 1.097.631 metri cubi, in luna aprilie populatia a consumat 1.136.289 metri cubi, in timp ce in luna mai cantitatea a fost de 1.147.935 de metricubi.

Cantitatea de apa care a curs in primele 6 luni la robinetele din locuintele galatenilor a fost mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand cantitatea de apa facturata de Apa Canal catre populatie a fost de 7.419.403 metri cubi, ceea ce inseamna o medie de 23 metri cubi de apa de persoana. Ca si in acest an, cea mai mare cantitate a fost consumata tot in luna iunie, respectiv 1.367.404 metri cubi, in timp ce in aprilie s-au facturat 1.248.644 metri cubi, in luna mai o cantitate de 1.217.621 metri cubi, in luna martie o cantitate de 1.118.925 metri cubi, in luna februarie o cantitate de 1.196.421 metri cubi iar in prima luna a anului trecut o cantitate de 1.270.388 metri cubi. Suma pe care trebuie sa o plateasca populatia pentru un metru cub de apa consumata este una modica, fiind echivalentul mediu a 2 litri de apa minerala, fiind vorba de 2,37 RON, in care este inclusa Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA).

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Posted

"Un gălăţean consumă lunar 3,6 mc de apă" ... restul vorbelor si cifrelor nu stiu daca au prea mare importanta! (Oricum pretul apei este "umflat" daca ne gandim la salariile personalului si mai ales la sporurile si primele de vacanta, de nastere, concedii de studii platite, etc.etc.etc.....din banii nostri, ai consumatorilor :X )

Imi permit sa ma intreb ca si consumator ce spune conducerea societatii Apa Canal despre calitatea apei care este "detaliul" cel mai important. Cand vor veni salariatele de la societatea Apa Canal sa citeasca apometrul, am sa le invit sa bea un pahar cu apa sa vad daca au curaj. (Citind articolul, mi-am amintit cum acum vreo doi-trei ani, directorul general de la acea vreme - numit de un partid, desigur! - facea demonstratii la TV legate de calitatea fara cusur a apei band - apa de la robinet ???? - dintr-un pahar de unica folosinta alb, mat. Pai apa potabila consumata de mii de oameni trebuie sa fie exceptionala din punct de vedere calitativ, prin urmare nu trebuie sa demonstrezi nimic: nici macar ca ai curajul sa o bei!!!)

Posted

Cred ca mai mult de jumatate din acea apa se duce pe apa sambetei prin subsoluri si canalizari, spatiu verde sau institutii locale. Un sfert este prima directorilor si daca inca un sfert din acel sfert ajunge si la etajele superioare ar fi bine.

Colegii celor de la apa canal, adica Ecosal , raporta candva un volum excesiv de gunoi pe cap de locuitor care era transportat, insa in realitate banii mergeau pentru realegerea PSD ului in fruntea comunitatii galatene asa cum merg si fondurile umflate de la ADP. Cifrele erau umflate pentru a putea obtine fonduri de sus, fondurile veneau si se si cheltuiau asa cum se cheltuiesc si cele de la apa canal

Posted

Ce oras frumos, pacat ca-i locuit. In urma unui calcul statistic rezulta ca daca un galatean nu bea si nu gateste cu apa de la robinet si nu exista pierderi pe conducte un galatean se spala de 18 ori pe luna. Nu ca este foarte trist?

Posted
Ce oras frumos, pacat ca-i locuit. In urma unui calcul statistic rezulta ca daca un galatean nu bea si nu gateste cu apa de la robinet si nu exista pierderi pe conducte un galatean se spala de 18 ori pe luna. Nu ca este foarte trist?

Din două în două zile ne spălăm în Dunăre ;)

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.