Jump to content

Recommended Posts

Posted

Din start sunt convinsa ca acest topik va strani controverse. De fapt, acesta este si scopul. Ce fel de controverse, ramane de vazut.

Barbatii. Dispusi mereu sa fie dualisti. Poate ca prin excelenta barbatii sunt dualisti. Antireclama? Deloc.

Barbatii, mereu dispusi sa profite de ocaziile pe care le ofera viata. Dispusi sa isi riste o relatie pentru o aventura. Dar foarte putini dispusi sa isi asume responsabilitatea unei relatii. Domnilor, contraargumente? Astept.

Femeile, mereu dispuse sa aceepte copromisul. De orice natura.

Femeile, mereu dispuse sa renunte, sa se sacrifice. Pentru idealuri care nici macar nu le apartin.

Exceptiile, bineinteles nu fac parte din context.

Posted

Bre, am învăţat de la viaţă o lecţie: ce fac, ce nu fac, femeile până la urmă au dreptate.

Şi totuşi, mereu, bărbaţii se contrează cu femeile :lol:

Posted

Barbatii. Dispusi mereu sa fie dualisti. Poate ca prin excelenta barbatii sunt dualisti. Barbatii, mereu dispusi sa profite de ocaziile pe care le ofera viata.

Femeile, mereu dispuse sa renunte, sa se sacrifice. Pentru idealuri care nici macar nu le apartin.

Este o simplă chestiune de percepţie. Aşa se vede dinspre voi. :d

Am cunoscut o mulţime de femei care se topesc de dorul unui june prim văzut prin filmele de la televizor. Noi suntem pur şi simplu mai realişti. De ce să visăm toata viaţa la vreo Angelină, când tocmai trece pe lângă noi o blondă numa' bună? S-ar putea spune că avem idealuri prea modeste, dar nu cumva idealurile femeilor sunt prea înalte, iar de-aici apare problema din topic? Tare am impresia că nu numai femeile sunt dispuse să se sacrifice. În realitate însă se întâmplă adesea aşa tocmai din cauza diferenţelor de aşteptare. Şi-atâta timp cât pe lume vor fi mai multe blonde decât "Brazi Piţi", aşa va fi mereu...

Posted

"Domnilor, contraargumente? Astept."

Vorbe, vorbe, bascalie a la Mitica. Adica, hai sa ne distram oleaca.

Totusi sper ca nu ati uitat povestea lui Socrate despre jumatatile de mar, barbat si femeie, care se cauta reciproc. Cind se gasesc, daca se gasesc jumatatile cele adevarate, formeaza un mar perfect, adica o familie. Societatea este formata din familii si nu din jumatati separate, din indivizi. Un individ poate fi bogat, genial, adorat, dar rar, f. rar va fi fericit si numai daca e nebun.

In familie sotii se completeaza si intrebarea "cine e mai bun?" nu are sens.

"Stimata Doamna, contraargumente!"

Cu tot respectul,

Valeriu.

Posted

nu exista barbat versus femei. pentru ca dintr-un barbat si o femei se naste un copil ... se naste o viata. si acolo unde se naste viata nu poate fi vorba de rivalitate, nu poate fi vorba de "versus" ...

Posted

Hai să ne ducem în urmă, în istorie, la începuturile civilizaţiei omeneşti...

Bărbaţii plecau după hrană, vânau, pescuiau sau construiau adăposturi. Femeile se ocupau de casă, de copii. Copilul, dacă avea un necaz, prima dată fugea la mamă, ea era cea mai aproape.

Unde e momentul în care femeia a început să fie considerată inferioară bărbatului?

Posted

Poate nu m-am exprimat corect. Ce anume a determinat înjosirea femeii? Brutalitatea bărbatului sau acel episod al păcatului biblic?

Posted

Da, din pacate, "datorita" masculilor din viata femeilor, acestea sunt inca, in numar foarte mare, tratate ca acum cateva zeci de ani. De aici si procentul mare de femei care se simt inferioare barbatului. Si cu cat creste procentul lor, in mod direct proportional va creste si procentul masculilor cu o parere excesiv de buna despre dumnealor. Caci deriva una din cealalta.

Emanciparea femeilor s-a facut brusc si fara a avea criterii solide. Majoritatea femeilor care se cred emancipate au o notiune deformata despre acest fenomen. Emanciparea acestora consta in multimea de telenovele urmarite pe posturile de televiziune cu audienta la gospodine si intr-o vizita in supermarket, prilej de intalnire cu prietenele. si gata, suntem femei moderne. Dincolo de aceste aspecte, viata domestica si-o petrec sub dominatia barbatului de acasa.

Posted

Păi şi ce-am putea face noi? Tocmai se spune la televizor că partidul X a decis să acorde femeilor 25% din locurile pentru alegeri. Iar femeile respective tare se mai bucurau. Mi se pare o imbecilitate să te bucuri că eşti tratat ca "defavorizat", pentru că numai în cazurile astea se oferă poziţii de genul ăasta fără concurenţă. Şi-atunci, dacă femeile îşi acceptă condiţia...

E corectă aprecierea cu emanciparea realizată fără criterii solide, doar din elan. Dar oare bărbaţii trebuie să facă asta? Nu cred! Ar semăna tot a toleranţă. Femeile ar trebui să-şi găsească modalităţile de a se impune. Unele chiar o fac, însă sunt prea puţine ca să fie considerate reprezentative. Şi tot marea masă decide.

Posted

Nu,nu barbatii trebuie sa le invete pe femei cum sa fie emancipate. Acest aspect tine de educatie si scara de valori. Si , domnilor, sa fim realisti, oare scara voastra de valori are principii mai inalte ? Oare nu sunteti majoritatea care decide din forta obisnuintei? Femeile, deopotriva barbatii sunt oamenii cu un sistem de valori diferit in functie de personalitate, nu de sex!!!

Eu cunosc o femeie care e mai puternica decat 10 reprezentanti ai sexului tare :) Si cu siguranta nu e singura.

Posted

Eu nu as suporta sa am langa mine o femeie supusa, care se simte inferioara. Cred ca lucrul asta deriva din educatia primita. Faptul ca suntem diferiti permite sa fim si complementari, si de aici se impart si sarcinile si obligatiile intr-un raport.

Ca ne mai uitam dupa cate "un fund de femeie, pe strada", nici pe departe nu se poate spune ca tradam. Una e sa apreciezi ce e frumos si alta e sa tradezi increderea partenerei/partenerului. Sunt convins ca majoritatea barbatilor mai trag cate un ochi pe strada la "trecatoare", dar 1-2% ar merge mai departe.

Cat despre titlul "barbat versus femeie" consider ca intr-un raport sanatos acest lucru ar trebui vazut doar cu scopul de a clarifica si implicit de a optimiza raportul, nicideum de a crea o concurenta daunatoare.

Posted

Daca va mai uitati dupa un "fund de femeie" inseamna ca mai puteti aprecia frumosul si estetul, nicidecum ca tradati ceva.

Nu, scopul topik-ului nu a fost niciodata de a crea o concurenta. Nu exista niciun premiu. :)

Posted

"Barbatii, mereu dispusi sa profite de ocaziile pe care le ofera viata. Dispusi sa isi riste o relatie pentru o aventura. Dar foarte putini dispusi sa isi asume responsabilitatea unei relatii. Domnilor, contraargumente? Astept."

Pai... nu mereu, asa cum ai incuviintat mai devreme si cum spunea si Vicentiu. Cred ca tocmai aici apar problemele: cand fie barbatii, fie femeile se ghideaza in gandire si in actiuni preconcepute despre sexul opus. Greu de crezut ca astazi mai exista caracteristici exclusiv barbatesti sau feminine, cu atat mai mult cu cat numarul lesbienelor si a gaylor e in continua crestere. E clar, ideea de razboi a sexelor e pe sfarsite :d

Posted
"Barbatii, mereu dispusi sa profite de ocaziile pe care le ofera viata. Dispusi sa isi riste o relatie pentru o aventura. Dar foarte putini dispusi sa isi asume responsabilitatea unei relatii. Domnilor, contraargumente? Astept."

Pai... nu mereu, asa cum ai incuviintat mai devreme si cum spunea si Vicentiu. Cred ca tocmai aici apar problemele: cand fie barbatii, fie femeile se ghideaza in gandire si in actiuni preconcepute despre sexul opus. Greu de crezut ca astazi mai exista caracteristici exclusiv barbatesti sau feminine, cu atat mai mult cu cat numarul lesbienelor si a gaylor e in continua crestere. E clar, ideea de razboi a sexelor e pe sfarsite :d

Cred ca actiunilor preconcepute le putem cadea prada doar la inceput. Din acest motiv este recomandat ca un cuplu, inainte de a se casatori, sa locuiasa impreuna pentru 6-12 luni pentru a verifica "marfa" si a imparti sarcinile :lol:

Posted
Din acest motiv este recomandat ca un cuplu, inainte de a se casatori, sa locuiasa impreuna pentru 6-12 luni pentru a verifica "marfa" si a imparti sarcinile :lol:

Doar atât? :lol: Eu propun 6-12 ani :d