Jump to content

Festivalul de Muzică Uşoară "Ceata lui Piţigoi"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Preselecţie pentru "Ceata lui Piţigoi"

În perioada 12-14 septembrie, la Galaţi, va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi". Concurenţii sunt copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani, împărţiţi pe trei categorii: 4-7 ani, 8-12 ani şi 13-18 ani. Preselecţia pentru reprezentanţii judeţului Galaţi care doresc să se înscrie la acest eveniment cu participare internaţională va avea loc joi, 28 august, începând cu ora 10,00, la sediul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", din strada Domnească nr.61.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26374

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi"

În perioada 12-14 septembrie 2008, oraşul de la Dunăre va găzdui cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoara pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, transmite corespondentul AMOS News. La evenimentul din acest an participă 82 de concurenţi, dintre care 9 din Republica Moldova. Concurenţii vor intra în concurs în zilele de 12 si 13 septembrie pe categorii de vârstă, 4 – 7 ani, 8 - 12 ani şi 13 - 18 ani. „După şase ediţii de succes ale festivalului, organizate de regretabilul profesor Ion Şerban, şi anul acesta, interpreţii din întreaga ţara au raspuns favorabil invitaţiei noastre, având în vedere calitatea festivalului. Pe categorii de vârsta concurenţii vor intra pe rând în scenă într-un spectacol concurs sub forma de varietăţi. Alături de participanţii la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoara pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, vor mai evolua în recital laureaţii de la Mamaia Copiilor, câştigătoarea trofeului „Ceata lui Piţigoi” 2007, Silvia Dumitrescu, corala „Allegria”, Teodor Munteanu, dar şi baletul Şcolii de Artă”, a declarat Petrica Şovaiala, directorul festivalului. Festivalul „Ceata lui Piţigoi” va avea loc pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”, iar spectacolele vor începe la orele 17.00, urmând ca Gala Laureaţilor să aiba loc duminica, 14 septembrie 2008, de la ora 11.00. Din juriu vor face parte nume sonore, precum preşedintele Aurel Manolache, Titus Andrei ( Radio România Actualităţi ), Silvia Dumitrescu, Sofia Şerban, Dumitru Cucu ( TVRM ), Valentin Dânga ( Republica Moldova ) şi Petrica Şovăială.

Link to comment
Share on other sites

Trofeul Festivalului "Ceata lui Piţigoi" pleacă în Republica Moldova

Câştigătorul trofeului Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” a fost câştigat de Victoria Evtodienco din Republica Moldova, transmite corespondentul AMOS News. La evenimentul din acest an au participat 82 de concurenţi, dintre care 9 din Republica Moldova. Concurenţii au intrat în concurs în zilele de 12 si 13 septembrie pe categorii de vârstă, 4 – 7 ani, 8 - 12 ani şi 13 - 18 ani. Concursul s-a desfăşurat pe categorii de vârstă şi a avut următorii câştigători: grupa 4-7 ani, locul I - Tănase Raluca din Brăila, locul II - Constantinescu Ioana Mădălina din Constanţa, locul III - Koc Yasmin Maria din Bucureşti; grupa 8-12 ani, locul I - Crăciun Maria Cristina din Galaţi, locul II - Ciupitu Robert din Brăila şi Luncanu Iulia Carina din Bacău, locul III - Radu şi Răzvan Fortzu din Galaţi; grupa 13-18 ani, locul I - Anghelache Adina din Bacău, locul II - Briceanu Cristian din Tecuci, locul III - Bacilo Ludmila din Dubăsari şi Dunaf Felicia din Chişinău, ambele Republica Moldova. De asemenea, alături de participanţii la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoara pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, au evoluat în recital laureaţii de la Mamaia Copiilor, câştigătoarea trofeului „Ceata lui Piţigoi” 2007, Silvia Dumitrescu, corala „Allegria”, Teodor Munteanu, dar şi baletul Şcolii de Artă. Din juriu au făcut parte nume sonore, precum preşedintele Aurel Manolache, Titus Andrei ( Radio România Actualităţi ), Silvia Dumitrescu, Sofia Şerban, Dumitru Cucu ( TVRM ), Valentin Dânga ( Republica Moldova ) şi Petrica Şovăială.

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul de Muzică Uşoară „Ceata lui Piţigoi”

Concurenţii din acest an de la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Ceata lui Piţigoi” se vor bate pentru premii mai consistente decât în 2008. 1.000 de lei, atât îl aşteaptă pe câştigătorul Marelui Trofeu din 2009, în timp ce anul trecut acest premiu era recompensat cu doar 600 de lei. 700 de lei vor reveni deţinătorului premiului I, 600 de lei celui de pe locul al doilea, iar 500 de lei – locul al treilea. Ca revers, şi taxa de participare la concurs a crescut, de la 50 de lei anul trecut, la 75 de lei în 2009.

Desfăşurată în perioada 11-13 septembrie, a opta ediţie a festivalului organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” va avea loc pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Preşedintele juriului este Aurel Manolache. Luni, 31 august, începând cu ora 11,00, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” are loc preselecţia concurenţilor din Galaţi. Tinerii cu vârste între 4 şi 18 ani vor fi audiaţi de un juriu format din Petrică Şovăială (preşedintele festivalului), Sofia Şerban, Teodor Munteanu şi Mircea Holiartoc. Concurenţii din străinătate – toţi din Republica Moldova – au fost automat înscrişi în concurs, pe baza pieselor trimise pe adresa organizatorilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

”Ceata lui Piţigoi” revine la Galaţi

Au început pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”. Festivalul este dedicat micilor interpreţi de muzică uşoară şi reprezintă o rampă de lansare pentru aceştia. Şi în acest an competiţia se desfăşoară pe trei categorii de vârstă: 4 - 7 ani, 8 -12 ani şi 13 -18 ani, iar concurenţii vor interpreta, obligatoriu, o piesă din repertoriul românesc.

Juriul din acest an se bucură de prezenţa unor nume sonore, în frunte cu preşedintele Aurel Manolache. Printre cei care vor nota evoluţia concurenţilor se numără: Titus Andrei (Radio România Actualităţi), Mihai Constantinescu, Sofia Şerban, Dumitru Cucu (TVRM), Valentin Dânga (Republica Moldova) şi Petrica Şovăială (directorul festivalului).

În urma preselecţiei pentru concurenţii din Galaţi, s-au calificat, pentru intrarea în concurs, un număr de 25 de tineri interpreţi, la cele trei categorii.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=16

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

„Ceata lui Piţigoi”

Centrul Cultural “Dunărea de Jos” organizează în perioada 11-13 septembrie 2009, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi”. La evenimentul din acest an participă 55 de concurenti, dintre care 8 din Republica Moldova, şi care vor intra în concurs în zilele de 11 şi 12 septembrie pe categorii de vârstă, 4 – 7 ani (8 concurenţi), 8 - 12 ani (25 concurenţi) şi 13 - 18 ani (8 concurenţi). Spectacolele vor începe la orele 17.00, urmând ca Gala Laureaţilor să aibă loc dumincă, 13 septembrie 2009, de la ora 11.00.

Festivalul va avea invitaţi speciali ca Mihai Constantinescu şi Evtodienco Victoria, câştigătoarea Trofeului „Ceata lui Piţigoi” 2008, care vor cânta pentru gălăţeni pe data de 11 septembrie 2009. În ziua următoare va susţine un recital „Corala Angelli”, din Tecuci, condusă de profesorul Mircea Călianu, iar pe data de 13 septembrie 2009 – Corala „Allegria”, condusă de Silvia Niţă şi Maria Crăciun, câştigătoarea premiului I la „Ceata lui Piţigoi”, ediţia 2008.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

Laureaţii festivalului

Festivalul internaţional de muzică uşoară pentru copii 'Ceata lui Piţigoi', aflat la a VIII-a ediţie şi organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, şi-a desemnat, duminică, laureaţii. Trofeul festivalului i-a revenit Alexandrei Penciu, din Galaţi, care a primit şi o diplomă specială acordată de preşedintele juriului, Aurel Manolache.

La categoria 4 - 7 ani, premiul întâi a fost câştigat de Alexia Urtoi, din Iaşi, premiul doi a revenit copiilor Raluca Tănase, din Brăila, şi Lorena Berdan, din Galaţi, premiul trei a plecat la Brăila, la Maria Crina Ivan, iar premiul special TVRM Cultural a rămas la Galaţi, la Ioana Stancu.

La categoria 8 -12 ani, premiul întâi i-a revenit Dianei Căldăraru, din Gura Humorului, premiul doi a fost adjudecat de Sabina Stroe, din Braşov, premiul trei a plecat la Chişinău, în Republica Moldova, la Lavinia Rusu, două menţiuni au fost obţinute de Aurora Totolici din Galaţi şi grupul vocal ,,Diaden' din Focşani, iar premiul special TVRM Cultural a fost primit de Antonela Dima din Călăraşi.

La categoria 13 - 18 ani, premiul întâi a fost câştigat de Diana Brescan, din Chişinău, premiul doi a revenit adolescenţilor Mădălina Boldea, din Reşiţa, şi Isabela Niţică, din Vaslui, premiul trei a plecat la Dubăsari, în Republica Moldova, la Svetlana Abornieva, iar premiul special al Redacţiei Muzicale Radio-România a fost obţinut de Radu şi Răzvan Forţu, din Galaţi, şi Iulian Pânzaru, din Brăila.

Câştigătorul trofeului 'Ceata lui Piţigoi' a plecat anul acesta acasă mai bogat cu 1.000 lei, câştigătorii premiilor întâi - cu 700 lei, cel de pe locul doi - cu 600 lei, iar clasaţii de pe locul trei - cu 500 lei. Toate premiile au fost asigurate din taxa de 75 lei achitată de fiecare concurent.

La festivalul din acest an, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, au participat 55 de concurenţi, dintre care opt din Republica Moldova.

Juriul festivalului a fost condus de Aurel Manolache, iar printre cei care au notat evoluţia concurenţilor s-au numărat Titus Andrei (Radio România Actualităţi), Mihai Constantinescu, Sofia Şerban, Dumitru Cucu (TVRM), Valentin Dânga (Republica Moldova) şi Petrică Şovăială.

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Preselecţie pentru "Ceata lui Piţigoi" 2010

Marţi, 31 august 2010, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, din strada Domnească numărul 61, începând cu ora 11.00, va avea loc preselecţia pentru cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi", eveniment care se desfăşoară, la Galaţi, în perioada 10–12 septembrie 2010. Precizăm că preselecţia se adresează concurenţilor din judeţul Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/preselectie-pentru-pitigoi.html

Link to comment
Share on other sites

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”

* ediţia a IX-a - Galaţi, 10-12 septembrie 2010

Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi” este dedicat micilor interpreţi de muzică uşoară şi se doreşte a fi o rampă de lansare pentru tinerele voci aflate pe drumul afirmării artistice. Organizator principal: Centrul Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi. Perioada şi locul de desfăşurare: 10-12 septembrie 2010, Galaţi. Condiţii de participare: concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani. Categorii de concurs: * 4 - 7 ani * 8 - 12 ani * 13 - 18 ani.

http://www.festivaluri.biz/documents/ceataluipitigoi.htm

Link to comment
Share on other sites

Festivalul de muzica usoara pentru copii ‘Ceata lui Pitigoi’ incepe vineri, la Galati

Cea de-a noua editie a Festivalului international de muzica usoara pentru copii “Ceata lui Pitigoi” va avea loc in perioada 10 – 12 septembrie, la Galati, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural “Dunarea de Jos”.

La festival sunt asteptati sa participe 84 de concurenti de la Bacau, Iasi, Bucuresti, Braila, Cluj-Napoca, Vrancea, Arges, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ialomita si Galati, dar si 6 concurenti din Republica Moldova.

Si in acest an, festivalul se desfasoara pe trei categorii de varsta: 4–7 ani, 8-12 ani si 13–18 ani, iar concurentii trebuie sa interpreteze, obligatoriu, o piesa din repertoriul romanesc.

Spectacolele vor avea loc pe scena Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, incepand cu orele 15,30, urmand ca Gala Laureatilor sa aiba loc duminica, 12 septembrie, de la ora 12,30.

Din juriul festivalului fac parte nume sonore ale muzicii: compozitorul Cornel Fugaru, presedintele juriului, Mirela Voiculescu Fugaru (textier), Cristian Alivej (compozitor), Aurelia Vaida (profesor canto), Liviu Manolache (actor, directorul Festivalului Mamaia Copiilor), Valentin Danga (Republica Moldova – compozitor) si Petrica Sovaiala (sef Sectie Scoala de Arta, directorul Festivalului).

Festivalul international de muzica usoara pentru copii “Ceata lui Pitigoi” este dedicat micilor interpreti de muzica usoara si se doreste a fi o rampa de lansare pentru tinerele voci aflate pe drumul afirmarii artistice.

http://www.observator.ro/51108/stiri-live/festivalul-de-muzica-usoara-pentru-copii-ceata-lui-pitigoi-incepe-vineri-la-galati/

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii Festivalului naţional de muzică uşoară pentru copii "Ceata lui Piţigoi", ediţia 2010

MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI a fost obţinut de ION MOISE BĂDULESCU din Piteşti.

CATEGORIA 13 - 18 ANI

PREMIUL I: BĂLUŢĂ CLAUDIU ALEXANDRU - CONSTANŢA, BÂTLAN ANGELA - GALAŢI

PREMIUL II: MATEIU DANIEL CĂTĂLIN - FOCŞANI, POPA IOANA - BUCUREŞTI

PREMIUL III: FĂNICA ELENA ALEXANDRA - TECUCI, OPREA OANA ELENA - GALAŢI

MENŢIUNEA I: CIORNEA IOANA VERONICA - CONSTANŢA

MENŢIUNEA A II-A: POPA RAMONA PAULA - GALAŢI

MENŢIUNEA A III-A: VÎLCOV CRISTINA - CHIŞINĂU, DUNAF FELICIA - CHIŞINĂU, PARASCHIV DRAGOŞ MIHAI - FOCŞANI

PREMIUL SPECIAL: DAN ANDREEA ANAMARIA - BUCUREŞTI, PERJARU MARIA ALEXANDRA - FOCŞANI, CIORNOVALIC ALICE ANA-MARIA - GALAŢI, ROMAN TINA - GALAŢI.

CATEGORIA 8 - 12 ANI

PREMIUL I: RUSU LAVINIA - CHIŞINĂU

PREMIUL II: SELEA IULIAN - PITEŞTI

PREMIUL III: ŞTEFAN ANDREEA - IALOMIŢA - FETEŞTI

MENŢIUNEA I: TUDURIU ANDREEA - BACĂU

MENŢIUNEA A II-A: PĂUNESCU ELENA - CONSTANŢA

MENŢIUNEA A III-A: POPA CATINCA - BUCUREŞTI

MENŢIUNEA A IV-A: VOICU ANA-MARIA - BRĂILA

PREMIUL SPECIAL: CAPTARU MARA - BUCUREŞTI, BÎTCU IOANA - CHIAJNA, COSTACHE ANDREEA ŞTEFANIA - PITEŞTI, COSTACHE MARIA GEORGIANA - PITEŞTI, MARAVELA ANDRADA - GALAŢI, CHESAR ŞTEFANIA MIHAELA - BUCUREŞTI

CATEGORIA 4 - 7 ANI

PREMIUL I: BAHRIN DARIA TEODORA - IAŞI

PREMIUL II: HORGHIDAN ANASTASIA IOANA - PIATRA-NEAMŢ, CIORNEA ANASTASIA - CONSTANŢA

PREMIUL III: NEACŞU REBECA MARIA - BRAŞOV

MENŢIUNEA I: MANEA DENISA ADRIANA - IAŞI

PREMIUL SPECIAL: ŞERBĂNESCU MĂLINA ANDREEA - BUCUREŞTI, ALECSOAE NICOLE ALEXANDRA - BUCUREŞTI

Concursul, organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galaţi s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă, fiecare cu premianţii ei, dar a fost desemnat şi un mare câştigător. De la ora 12.30, în sala mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, va avea loc ceremonia de decernarea a premiilor. Intrarea este liberă!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Azi-la_ora_12-30-Gala_Laureatilor_la_Festivalul_national_de_muzica_usoara_pentru_copii_-_-Ceata_lui_Pitigoi-_Vezi_aici_lista_castigatorilor_0_334166606.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Preselecţie pentru „Ceata lui Piţigoi” 2011

Vineri, începând cu ora 11,00, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (strada Domnească, nr.61), va avea loc preselecţia concurenţilor pentru cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”.

Candidaţii vor fi grupaţi pe trei categorii de vârstă: 5 - 9 ani, 10 -13 ani şi 14 -18 ani.

Atât la preselecţie, cât şi în concurs, tinerii interpreţi vor prezenta, obligatoriu, o piesă din repertoriul românesc. Festivalul va avea loc în perioada 9-11 septembrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

"Ceata lui Piţigoi" a ajuns la ediţia a X-a

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi" va începe vineri, 9 septembrie, la orele 16.00, pe scena Teatrului Dramatic Galaţi. S-au înscris în concurs 90 de concurenţi, cei mai mulţi la categoria de vârstă 5-9 ani. Participă interpreţi din: România (Bacău, Iaşi, Bucureşti, Brăila, Oradea, Neamţ, Galaţi, Vrancea etc.), Republica Moldova şi Bulgaria.

Preşedintele juriului va fi cunoscutul compozitor Virgil Popescu. Evoluţia concurenţilor va fi notată şi de Cristian Alivej (compozitor), Dan Dimitriu (compozitor), Aurelia Vaida (profesor canto), Valentin Dânga (Republica Moldova - compozitor), Rummy Nacheva (directorul Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii de la Veliko Târnovo) şi Petrică Sovăială (şef Secţie Şcoala de Artă, directorul Festivalului).

Pe data de 8 septembrie, la ora 19.00, la sediul Centrului Cultural Dunărea de Jos va avea loc tregerea la sorţi pentru intrarea în concurs. Evenimentul organizat de Consiliul Judeţului Galaţi şi Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi va fi prezentat de Monica Măciuceanu, Livia Crăiescu şi Mihai Topa. Invitaţi: clasa de balet, profesor Rodica Androne.

Programul pentru cele trei zile de festival se va desfăşura după cum urmează:

Vineri, 9 septembrie, orele 16,00

- Deschiderea Festivalului

- Concurs, categoria 5-9 ani

- Balet

- Concurs, categoria 10-13 ani

- Balet

- Recital - Vasilia Stoichkova (laureată a mai multor festivaluri, printre care Sezoni - Bourgas, Muzicalen Festival Plovdin - Bulgaria)

- Concurs, categoria 14-18 ani

Sâmbătă, 10 septembrie, orele 17,00

- Concurs, categoria 5-9 ani

- Balet

- Concurs, categoria 10-13 ani

- Balet

- Recital - Iva Angelicheva (căştigătoarea Marelui Premiu la Concursul Internaţional Rechni Nob Tutrakhan 2011 - Bulgaria)

- Concurs, categoria 14-18 ani

Duminică, 11 septembrie 2011, orele 11,00

- Gala Laureaţilor

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

LAUREAŢII FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII «CEATA LUI PIŢIGOI», EDIŢIA A X-A, 9–11 septembrie 2011

TROFEUL FESTIVALULUI.....PAŞA VALERIA – BĂLŢI – REPUBLICA MOLDOVA, CATEGORIA 14 – 18 ANI

CATEGORIA 14–18 ANI

PREMIUL I.....GAVRILĂ ADRIANA GEORGIANA – CĂLĂRAŞI

PREMIUL II.....MARICA BIANCA VASILIANA - LUPENI - HUNEDOARA

PREMIUL III.....ROMAN TINA – GALAŢI

MENŢIUNEA I.....DAMIAN GIULIANA – VRANCEA

MENŢIUNEA A II-A.....VASESA ILIEVA – BULGARIA

MENŢIUNEA A III-A.....POPA RAMONA – GALAŢI

CATEGORIA 10–13 ANI

PREMIUL I.....TOTOLICI AURORA MĂDĂLINA – GALAŢI

PREMIUL II.....BEJAN GABRIELA – BRAŞOV

PREMIUL III.....ENGALICEVA VALERIA – BĂLŢI – REPUBLICA MOLDOVA

MENŢIUNEA I.....BOGDĂNESCU RALUCA - BACĂU

MENŢIUNEA A II-A.....BOSTAN MĂDĂLIN CONSTANTIN - BACĂU

MENŢIUNEA A III-A.....CIOBOTARU PETRICA CASANDRA DENISA – ORADEA

CATEGORIA 5–9 ANI

PREMIUL I.....ZAHARIA DIANA - GALAŢI

PREMIUL II.....SAVA TEODORA - PIATRA-NEAMŢ

PREMIUL III.....PÎNZARU MIRUNA ANDREEA – BUCUREŞTI

MENŢIUNEA I.....MOVILĂ DIANA – GALAŢI

MENŢIUNEA A II-A.....BOBEICĂ RAFAEL – CHIŞINĂU – REPUBLICA MOLDOVA

MENŢIUNEA A III-A.....FLOREA BEATRICE MARIA – IAŞI, CAPTARU MARIA – BUCUREŞTI

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

"Ceata lui Piţigoi" 2012, între 7 şi 9 septembrie

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, în perioada 7 - 9 septembrie, Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”.

Noutatea ediţiei din acest an, a XI-a, o constituie intenţia organizatorilor este de a muta locul de desfăşurare de la Teatrul Dramatic, pe scena în aer liber de lângă Casa Sindicatelor, unde au avut loc şi celelalte festivaluri, de fanfare şi de folclor. Printre numele invitate în juriu se numără Silvia Dumitrescu şi Nicola. Prezentatoare va fi Anca Bartoş, soţia lui Pavel Bartoş.

Concursul va fi structurat, ca şi la ediţiile precedente, pe patru grupe de vârstă, 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani şi 14-16 ani, candidaţii vor interpreta câte o melodie din repertoriul internaţional. „Pe lângă concurenţi, vor urca pe scenă, în festival, Grupul Voces, care a câştigat Premiul I la Mamaia copiilor, în acest an, Alexandra Penciu, Maria Crăciun, Corala Allegria, precum şi elevii claselor de coregrafie”, ne-a declarat directorul Centrului Cultural, Sergiu Dumitrescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

„Ceata lui Piţigoi”, la Grădina Leonard

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” este organizat în perioada 7-9 septembrie de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Deşi până acum concursul avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, iar organizatorii doreau ca anul acesta să se desfăşoare pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, precum festivalurile precedente, a fost luată hotărârea de a fi mutat la Grădina Leonard a Teatrului Muzical

În juriul care va avea dificila sarcină de a desemna cei mai talentaţi copii vor fi nume mari: Virgil Popescu (preşedintele juriului) sau Silvia Dumitrescu.

Spectacolul începe, în fiecare seară de concurs, la ora 18.00.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Recital Silvia Dumitrescu şi Maria Crăciun

Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi” va debuta pe 7 septembrie cu concursul “picilor” (grupa 5-7 ani), ce a fost introdusă în premieră. Evenimentul se va desfăşura la Grădina de Vară a Teatrului Muzical “Nae Leonard”, iar spectatorii vor avea avea ocazia să asiste în prima zi la spectacole de balet şi la un recital al grupului Voces, câştigătorii locului I la Mamaia Copiilor 2012. Vor urca pe scenă şi cunoscuta solistă Silvia Dumitrescu, Marian Crăciun şi Alexandra Penciu, urmând ca tot în prima zi de festival să aibă loc şi concursul pentru grupa 14-16 ani.

Pe 8 septembrie concursul va continua cu grupele 8-10 ani şi 11-13 ani, iar spectatorii o vor putea vedea în recital pe Valeria Paşa, câştigătoarea trofeului “Ceata lui Piţigoi” ediţia a X-a.

Duminică, 9 septembrie, corul Allegria va susţine un recital, iar festivalul se va încheia cu gala laureaţilor. În concurs s-au înscris 67 de copii, 13 dintre micuţi fiind din Galaţi, împărţiţi pe categorii de vârstă.

Din juriu fac parte personalităţi ale muzicii româneşti şi internaţionale, fiind vorba de dirijorul şi compozitorul Virgil Popescu (preşedintele juriului), Rumina Naceva (directorul festivalului Veliko Târnovo-Bulgaria), Silvia Dumitrescu, Gabriela Valentir (realizator Radio România Junior), Mihai Alexandru (compozitor), Virgil Paşa (compozitor-Republica Moldova) şi Petrică Şovăială (directorul festivalului).

Câştigătorii trofeului festivalului vor fi răsplătiţi cu 1.600 lei pentru fiecare categorie de vârstă, urmând ca micuţii ce îşi adjudecă premiul I să primească 1.000 de lei, premiul II - 600 de lei, iar premiul III - 400 de lei. Fundaţia “Inimă de Copil” va sponsoriza acordarea menţiunilor speciale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Patru premii pentru Galaţi la Festivalul "Ceata lui Piţigoi"

Grădina de vară a Teatrului Muzical „N. Leonard” a răsunat, timp de trei zile, de cântecele „piţigoilor” veniţi din toate colţurile ţării la unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică uşoară pentru copii, cel al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Ediţia de anul acesta, organizată de profesoara de canto Monica Măciuceanu, a avut parcă mai multe plusuri faţă de cele anterioare: desfăşurarea în aer liber, abordarea în premieră a pieselor din repertoriul internaţional, prezentarea realizată cu umor şi profesionalism de Anca Bartoş - realizator la Radio România Junior - şi Alexandra Penciu (laureată şi ea, în urmă cu trei ani, la „Ceata lui Piţigoi”), valoarea mare a premiilor acordate, dar şi prestanţa juriului.

Ca de obicei, preşedinte al juriului a fost Virgil Popescu - dirijor şi compozitor, alături de Rumiana Naceva - director de festival în oraşul bulgăresc Veliko Târnovo, cunoscuta cantautoare Silvia Dumitrescu, Gabriela Valentin - realizator Radio România Junior, Mihai Alexandru - compozitor, Valeriu Paşa - compozitor din Republica Moldova şi prof. Petrică Şovăială - directorul festivalului şi şeful Şcolii de Arte din cadrul CCDJ.

Valoarea totală a premiilor a fost de aproape 10.000 de lei. În plus fiecare participant a primit câte o medalie, pentru că, deşi nu au urcat pe podium, toţi au câştigat admiratori şi experienţă. Aşa cum au declarat mai mulţi membri ai juriului, concurenţa a fost destul de strânsă, departajarea făcându-se şi la câteva sutimi. Trofeul a fost câştigat de bucureşteanca Janina Nicoleta Ghinea.

Din Galaţi, Diana Movilă este cea care a câştigat premiul I la categoria de vârstă 5-7 ani. Deşi abia va împlini 7 ani, mica artista mai are în palmares şi alte distincţii, printre cele mai importante fiind Premiul I la Festivalul „Camena” şi la „Mamaia Copiilor”, ca membră a grupului „Voces”. Tot din Galaţi, au mai câştigat câte un premiu al II-lea Mitzura Pentiuc, Sebastian Petre Mihai şi Raluca Munteanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii 2012 şi-a desemnat câştigătorii

Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi”, desfăşurat în perioada 7-9 septembrie la Grădina de Vară a Teatrului Muzical “Nae Leonard”, a fost un succes atât din punct de vedere organizatoric, al participării publicului, dar şi în ceea ce priveşte premiile adjudecate de micuţii din Galaţi.

La grupa piticilor (5-7 ani), premiile I şi II au fost câştigate de Movilă Diana şi Pentiuc Mitzura, ambele din Galaţi, în timp ce premiul III s-a dus la o concurentă din Buzău, Manolescu Bianca.

La grupa 8–10 ani s-a detaşat câştigătoare Pânzaru Miruna din Bucureşti, iar premiile II şi III au ajuns la Filipoiu Eleonora Maria (Slobozia) şi Lucan Denisa Ştefania (Năvodari).

Alţi doi copii din Galaţi (Mihai Petre Sebastian şi Munteanu Raluca Gabriela) au reuşit să se impună şi la grupa 11-13 ani, unde au câştigat premiile II şi III, în timp ce premiul I a fost adjudecat de Bragă Andreea (Republica Moldova).

La grupa 14–16 ani, premiul I a fost câştigat de Ionescu Irina (Bucureşti), în timp ce premiul II a ajuns la Ignat Ioana (Botoşani) şi Haidău Alexandra (Iaşi). Tot doi copii au câştigat şi premiul III, fiind vorba de Băluţă Claudiu Alexandru (Constanţa) şi Stănescu Ana (Bucureşti).

O micuţă din Năvodari, Lucan Denisa Ştefania, şi-a adjudecat premiul special „Ion Şerban”, în vreme ce trofeul festivalului a fost câştigat de Ghinea Janina Nicoleta din Bucureşti.

În concurs s-au înscris 67 de copii, 13 dintre micuţi fiind din Galaţi, împărţiţi pe categorii de vârstă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Înscrieri pentru Ceata lui Piţigoi 2013

Până pe data de 30 august se desfăşoară înscrierile pentru ediţia cu numărul XII a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, eveniment programat în perioada 6-8 septembrie 2013. În acest an, taxa de preselecţie este de 50 lei, iar taxa de participare în concurs de 100 lei.

Festivalul de la Galaţi, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, se va desfăşura pe patru categorii de vârstă: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani. Concurenţii participanţi la această manifestare vor avea obligaţia de a interpreta în concurs o piesă din repertoriul românesc sau cel universal.

Premiile oferite la ediţia a XII-a, de către organizatorii Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” sunt următoarele: premiul III - 400 lei, premiul II - 600 lei, premiul I - 800 lei, trofeul festivalului - 1.000 lei.

Pentru cei interesaţi să participe la festivalul de la Galaţi, data limită de înscriere este 30 august, iar pe 31 august va avea loc jurizarea pozitivelor precum şi a fişelor de înscriere.

presagalati.ro

Festivalul se desfăşoară la Grădina "Leonard" a Teatrului Muzical, în perioada 6-8 septembrie, spectacolele fiind programate în fiecare zi de la ora 18.00

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

De astăzi până duminică, „Ceata lui Piţigoi” dă adunarea la Grădina Leonard

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” începe astă-seară, la ora 18,00, la Grădina „Leonard” (iar în caz că vremea va fi nefavorabilă, în sala Teatrului Muzical). Până duminică, gălăţenii sunt invitaţi la trei spectacole de excepţie, cu intrare liberă: pe lângă cei 57 de concurenţi din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Italia, publicul va putea urmări şi recitaluri susţinute de solişti valoroşi. Festivalul va fi prezentat de Alexandra Penciu (finalistă la Vocea României) şi Maria Drăgoi.

O grupă nouă de vârstă: 4-6 ani

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, organizatorul festivalului, vorbind despre numărul de concurenţi de la această ediţie apreciază că: „Este cu puţin mai mare decât cel de la ediţia trecută: avem 57 de concurenţi. În plus, am introdus în acest an încă o categorie de vârstă 4-6 ani, care se adaugă celorlalte trei categorii, 7-9 ani, 10-12 ani şi respectiv 13-15 ani. Sperând ca de la an la an să creştem valoarea acestui festival, am încercat ca juriul să fie corect şi echidistant”.

Premii substanţiale

Petrică Şovăială, directorul festivalului, a declarat că la preselecţia pe Galaţi s-au prezentat 23 de concurenţi, din care au fost admişi 18. Din ţară, participă concurenţi din Turda, Năvodari, Vaslui, Slobozia, Piatra Neamţ, Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Roman, Iaşi, Călăraşi, Brăila, cărora li se adaugă şi concurenţi din Republica Moldova, Bulgaria şi Italia. Fiecare concurent va cânta o melodie cu negativ, ordinea intrării în concurs fiind trasă la sorţi. La fiecare categorie de vârstă se vor decerna premiile I, II, III, în valoare de 800 lei, 600 lei şi respectiv 400 de lei. De asemenea, se va acorda şi trofeul festivalului, în valoare de 1.000 de lei.
„La ediţiile viitoare, concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestră. Nu vrem să-i învăţăm de mici cu negative: trebuie să cânte live, datoria noastră este să-i formăm”, ne dezvăluie Sergiu Dumitrescu câte ceva din planurile ambiţioase pe care le are în legătură cu acest festival.

Programul celor trei zile

Deschiderea festivalului are loc astă-seară, la ora 18,00, cu prima parte a concursului, urmată de un microrecital susţinut de Oana Sârbu. Sâmbătă, de la ora 18,00, va fi partea a doua a concursului şi un recital susţinut de Grupul Voces (câştigătorul Trofeului la Festivalul Mamaia Copiilor, 2013), Alexandra Penciu şi Bogdan Teoharie. Duminică, de la ora 11,00, va fi Gala laureaţilor şi un recital al formaţiei Şcolii de Arte. Intrarea este liberă la toate cele trei spectacole. Festivalul are şi un imn, melodia "Ceata lui Piţigoi", compusă de Dumitru Lupu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trofeul Festivalului “Ceata lui Piţigoi” 2013 a ajuns la Bucureşti

* Opt premii şi menţiuni pentru gălăţeni

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat, la Grădina „Leonard”, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, organizat de  Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Au participat 57 de concurenţi din Bulgaria, Italia, Republica Moldova şi România. Juriul, alcătuit din: Virgil Popescu - preşedinte (compozitor), Rumi Nacheva  (directorul Festivalului Veliko Tarnovo - Bulgaria), Mihai Trăistariu (solist muzică uşoară), Oana Sârbu (solistă muzică uşoară), Eugen Dan Drăgoi (dirijor, compozitor), a acordat următoarele premii: Trofeul Festivalului - Iulian Selea (Bucureşti). La grupa 4-6 ani: Premiul I - Bianca Manolescu (Buzău), Premiul II - Andreea Lavinia Aldea (Bacău), Premiul III - Ştefania Alexa (Bacău), Menţiuni - Emma Gherganu (Bacău), Denisa Marin (Braşov), Alexandra Ciobotaru (Galaţi). La grupa 7-9 ani: Premiul I - Ioana Bulgaru (Galaţi), Premiul II - Cezar Mircea Ioan (Piteşti), Premiul III - Bianca Gârmacea (Galaţi), Menţiuni - Diana Movilă (Galaţi), Daria Vasilieva (Bulgaria), Cătălina Dragomir (Galaţi), Angela Constantinică (Galaţi). Grupa 10-12 ani: Premiul I - Denisa Lucan (Năvodari), Premiul II - Ioana Mârţi (Roman), Premiul III - Denis Midone (Republica Moldova), Menţiuni - Bogdan Ştirbu (Roman), Roberta Popa (Râmnicu Vâlcea), Diandra Bancu (Roman). La grupa 13-15 ani: Premiul I - Gabriela Amzaru (Călăraşi), Premiul II - Ioana Ignat (Botoşani), Premiul III - Gabriela Munteanu (Galaţi), Menţiuni - Ştefana Ilinca Horoiu (Turda), Alexandra Pascu (Galaţi), Renata Verneş (Turda). S-au acordat şi două premii speciale: Premiul “Ion Şeban” - Eleonora Filipoiu (Slobozia) şi Premiul “Mihai Trăistariu” - Denisa Lucan (Năvodari).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

"Ceata lui Piţigoi" 2014, la Grădina "Leonard"

* Stela Enache şi Silvia Dumitrescu, în juriu

Ediţia a XIV-a a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi” începe astăzi, în Grădina de vară a Teatrului Muzical “Nae Leonard”, cu varianta sălii teatrului, pentru vreme nefavorabilă, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, Sergiu Dumitrescu, managerul Centrului Cultural “Dunărea de Jos” (CCDJ), alături de directorul festivalului, prof. Petrică Şovăială, de la CCDJ.

Desfăşurat între 27 şi 29 iunie, cu intrare liberă, competiţia aliniază 52 de concurenţi din ţară, din Republica Moldova şi Bulgaria, rămaşi în după preselecţie. Juriul este internaţional: preşedinte este Viorel Gavrilă, din echipă făcând parte Hristo Paskalev - Pascal, solist din Bulgaria, cunoscutele interprete Stela Enache şi Silvia Dumitrescu, precum şi compozitorul Mihai Alexandru.

Vor evolua, pe patru categorii de vârstă, copii talentaţi, de la 6 la 18 ani.

Prezentarea, „cu poante”, va fi făcută de Ioana Bulgaru, elevă premiată a Şcolii de Arte a CCDJ, şi actorii Eduard Şişu şi Aurelian Iorga, de la Teatrul „Gulliver".

Premiile vor fi consistente: Trofeul valorează 1.000 lei, Premiul I - 800 lei, Premiul II - 600 lei, Premiul III - 400 lei. Vor fi şi cate trei menţiuni la fiecare categorie de vîrstă, în valoare de câte 100 de lei fiecare.

Spectacolele de vineri şi sâmbătă încep la ora 18.00. Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor vor avea loc pe 29 iunie, la ora 11,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Au început înscrierile pentru "Ceata lui Piţigoi" 2015

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos Galaţi.

Concursul se va desfăşura în perioada 19-21 iunie, la Galaţi, iar înscrierile se fac până pe 14 iunie. Candidaţii trebuie să-şi aleagă o piesă din repertoriul românesc sau internaţional şi să trimită pe adresa de email petrica.sovaiala@yahoo.com negativul şi pozitivul melodiei în format mp3, fişa de înscriere (ce poate fi găsită pe site-ul www.ccdj.ro), copie după certificatul de naştere şi copie după buletinul însoţitorului.

Mai trebuie achitată taxa de preselecţie de 70 de lei, care se trimite în contul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi (CCDJ) RO65TREZ3065010XXX000280. Pe 15 iunie are loc preselecţia.

Reprezentanţii CCDJ spun că interpreţii care vor fi admişi în finală vor fi anunţaţi de reuşită pe 16 iunie. Astfel, candidaţii vor fi nevoiţi să plătească şi taxa de participare în valoare de 150 de lei.

Mai multe informaţii despre premiile concursului puteţi găsi pe site-ul www.ccdj.ro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

"Ceata lui Piţigoi 2015" - 61 de copii cântă la Casa de Cultută a Studenţilor

Vineri, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi va începe cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “Ceata lui Piţigoi”. La această ediţie participă 61 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii din diverse judeţe ale ţării, dar şi din Bulgaria şi Republica Moldova. Juriul care va alege cei mai bun interpreţi este compus din : compozitorul Horia Moculescu (preşedinte) şi Rumiana Nacheva (Sylver Yantra Festival - Veliko Tarnovo, Bulgaria), compozitorul Andrei Kerestely şi Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi, instituţia organizatoare a Festivalului. Deşi concursul se adresează copiilor, concurenţa nu este deloc o joacă, pentru fiecare grupă de vârstă luptându-se pentru premiul I, între 12 şi 16 copii. Conform regulamentului, vineri seară se vor desfăşura concursurile pentru grupele de vârstă 6-8 ani şi 9-11 ani, urmând ca sâmbătă să urce pe scenă cei înscrişi în grupele de vârstă 12-14 ani şi 15-18 ani. Duminică va avea loc gala laureaţilor, când cei mai buni interpreţi vor fi premiaţi. "Trofeul este premiat cu 1.000 de lei, iar pentru fiecare grupă de vârstă este un premiu I, de 800 de lei, premiul al II-lea, de 600 de lei, premiul al III-lea, de 400 de lei şi câte trei menţiuni, a câte 100 de lei", a spus profesorul Petrică Şovăială, preşedintele Festivalului, precizând că bugetul total al festivalului este de aproximativ 20.000 de lei. Totuşi, la această sumă au contribuit şi participanţii, pentru că, potrivit regulamentului, fiecare concurent a achitat o taxă de 150 de lei, la care se adaugă şi taxa de 70 de lei pe care a plătit-o la preselecţie.

Sunt programate şi recitaluri. Şi cum Festivalul Ceata lui Piţigoi se doreşte a fi o rampă de lansare pentru tinerele voci aflate pe drumul afirmării artistice, primul recital, din această seară va fi susţinut chiar de câştugătorul trofeului de anul trecut,  Doru Ciutacu. Până duminică inclusiv sunt programate şi alte recitaluri surpriză pe care cei interesaţi le vor descoperi venind la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi". 

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.