Jump to content

UPC a introdus la Galaţi televiziunea digitală prin cablu


dcp100168

Recommended Posts

UPC a introdus la Galaţi televiziunea digitală prin cablu

UPC Romania a lansat un nou serviciu in Galati - televiziunea digitala prin cablu, UPC Digital TV, care permite accesul la peste 100 de programe de televiziune, fara antena de satelit.

Grila contine peste 100 de canale TV, grupate in 3 pachete:

• UPC Digital TV Small A HBO MaxPack, 64 de canale, pentru 45 lei

• UPC Digital TV Medium, 101 canale, pentru 40 lei (se poate opta si pentru pachetul HBO Max Pack, pentru 15 lei)

• UPC Digital TV Large, 107 canale, 65 lei

Pentru receptionarea semnalului digital prin cablu, UPC ofera, gratuit, in custodie, un decodor digital. Astfel, se poate receptiona serviciul digital pe unul dintre televizoarele din casa, in timp ce restul televizoarelor functioneaza prin semnal analogic. La cerere, se poate primi in custodie si un al doilea decodor, pentru 15 lei/luna.

Link to comment
Share on other sites

Digital nu inseamna neaparat mai bun, ci inseamna pur si simplu numeric.

Si RCS&RDS transmite digital si daca-mi aduc eu bine aminte, cand antena de emisie(spre sateliti) de pe cladirea FORUM 2000(sediu centralRCS&RDS) are probleme, pe toate posturile romanesti apare mesajul RCS&RDS NO SIGNAL(si mesajul din cate stiu apare si in reteaua UPC Astral; Oare de ce?). Cat despre pret, aici totul e evident. Si important pentru internauti, RDS lanseaza o noua oferta, internet cu viteze cuprinse intre 5 si 10mb/s(asta la abonamentele alea ieftine pe persoana fizica intrucat pe persoana juridica au capacitatea de a da E3

Link to comment
Share on other sites

Digital nu inseamna neaparat mai bun, ci inseamna pur si simplu numeric.

Digital înseamnă că semnalul e transmis în impulsuri, constante ca perioadă şi ca amplitudine. Analogic înseamnă că semnalul poate lua o infinitate de valori.

O transmisiune digitală e mult mai puţin afectată de interferenţe, de unde şi calitatea superioară a unei transmisiuni.

Link to comment
Share on other sites

La calitate ai dreptete, nu sunt interferente si depinde de TV-ul omului cat de bine vede, dar pentru HBO in Galati trebuie decodor cu cartele. Nu se face nimic in cutia de distributie, crede-ma pt ca lucrez pentru ei. Poate in orasele care au fost facute acum 2-3 ani sa aiba structura cum zici tu. La Galati este statie de receptie locala pana la inceputul anului viitor cand se va face conectarea pe fibra cu Bucurestiul, pentru a diminua timpul de receptie si distorsiunile cauzate de compresie-decompresie cauzate de transmisia prin satelit. :ugeek: . Pana una alta, calitatea receptiei analogice este beton si nu depinde de nr de clienti pe nod optic, pt ca sunt ff multe(la maxim 6 scari de bloc e un nod), iar pe digital nu se pune problema calitatii. Multi au fost surprinsi ca se vede digital toata grila de programe. Nu se asteptau...mai ales cei care au selectoare vechi cu banda ingusta si nu vedeau pe analogic vreo 6 programe din grila. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Acu' vreo trei-patru ani, m-am băgat, la fostul Astral, la nişte programe suplimentare (Discovery Science, Viasat History, HBO, etc.). Am aşteptat acasă, să vină băieţii să-mi pună vreun decodor, ceva, pe cablu. După vreo săptămână, nervos foarte, le-am dat un telefon, să reclam. Mi-au spus: "Dar aţi încercat să receţionaţi mai sus de ... (numele programului)? Băieţii v-au făcut conexiunea". Într-adevăr, recepţionam acele programe suplimentare, fără să fie intercalat ceva vizibil pe cablu.

Link to comment
Share on other sites

Da Relu, calitatea transmisiunii e mai buna pe digital, insa pe digital se poate pleca mult mai de jos. Romtelecomul transmite semnal analogic pentru canalul de voce(64KB cu pierderi < 0,2%), iar telefoanele mobile au semnal digital si canal de voce de 12KB; Deci digital nu inseamna mai bun, iar receptia se face numeric(interpretand totul in 0 si 1)

Link to comment
Share on other sites

Când am spus mai sus că o transmisie digitală e superioară, m-am gândit doar la faptul că acel canal e protejat contra interferenţelor. O emisiune analogică e într-adevăr mult mai fidelă decât una digitală dar necesită o pregătire specială.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

mi-e greu sa cred ca vor renunta la televiziunea analogica, care are in continuare avantajele ei. Nu esti obligat sa platesti cate un stb pentru fiecare tv si deci o cheltuiala in plus. Si la ce concurenta este acum pe piata nu isi perimit sa renunte la clienti in dauna digitalului.

Link to comment
Share on other sites

Uite ca eu am semnat alataieri seara contractul de trecere pe digital. Sunt la UPC Astral. Cum sa nu imi permit cand ma costa doar 70 lei/luna cablu digital + net iar cablu analogic+EBT+net era 68 lei/luna :d (EBT = cele 12 posturi suplimentare la pretul de 11 lei)

Acum sunt multumit pt ca pe digital voi avea niste posturi care le-am avut pe analogic prin vara lui 1995 dar de canda fst invazia de posturi ca OTV. B1, etc mi le-au scos. Acestea sunt: M6, RTL Klub, RTL, Rai Uno, Duna, DW, Sat1 si altele. Insa tot voi duce dorul la RTL II, Rai Due, Rai Tre si inca 3 posturi care nu le mai tin minte numele.

Mai am de precizat ceva. Toti cei care au EBT-ul UPC le recomanda sa treaca pe digital caci in curand se va desfiinta EBT-ul de pe analogic si aceste posturi (Discovery travel & Living, Discovery Science. Extreme Sport, Moteurs, MTV2, MTV Hits, VH1 Classic, Nickelodeon, si celelalte) vor fi transmise exclusiv Digital.

Link to comment
Share on other sites

Sunt foarte multumit de RDS. Am de la ei Televiziune Analogica prin cablu, Telefonie mobila, fixa si internet. Iar Televiziune Digitala am de la Romtelecom - Dolce, de asemenea foarte multumit. Tot de la ei am si inca o linie de telefonie fixa. De UPC sa nu mai aud, ca au jacmanit pana acum clientii dupa cum au dorit ei, insa de cand au intrat RDS-ul cu toate cele 4 servicii si au dat preturi foarte bune, le-au dat bine la temelie. Iar internetul de la RDS nu se poate compara cu cel de la UPC. UPC oricum e in cadere libera.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

UPC a lansat televiziunea digitala la Tecuci

Considerat o premiera in Tecuci, pachetul revolutionar de servicii TV oferit de UPC contine televiziunea digitala prin cablu si Digital Video Recorder (DVR). Astazi, 15 iulie 2009, UPC Romania a lansat servicii noi pentru locuitorii din Tecuci: televiziunea digitala prin cablu, UPC Digital TV. Cu noul serviciu, clientii au acces la peste 100 de programe de televiziune, la un pret avantajos, la o calitate deosebita a imaginii si sunetului, fara antena de satelit.

http://www.ziarulsemnal.ro/?p=749

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.