dcp100168 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Tânără atacată de urs în timp ce dormea în cort pe Valea CerbuluiO tânără din judeţul Galaţi a fost atacată de un urs, duminică noaptea, în timp de dormea în cort pe Valea Cerbului din Buşteni, aceasta fiind internată cu leziuni uşoare, informează NewsIn. "Tânăra, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Cosmeşti, judeţul Galaţi, a fost atacată de un urs în jurul orei 3.30 în timp ce dormea în cortul instalat pe Valea Cerbului din Buşteni. Ursul a sfâşiat cortul cu ghearele, provocându-i leziuni uşoare tinerei care a fost internată la spital", a declarat azi, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu. Primăria Buşteni a anunţat săptămâna trecută că urmează să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru a solicita aviz de relocare a 13 urşi din această zonă, după ce la Sinaia 11 urşi au fost mutaţi din pădure în judeţele învecinate. Cele mai multe atacuri ale urşilor în zona staţiunii Buşteni au avut loc pe Valea Cerbului, însă şi cartierele Valea Albă şi Telecabinei, parcarea dintre Buşteni şi Poiana Ţapului şi cartierul Zamora au fost vizitate de câteva astfel de animale.
Relu Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 N-am fost niciodată în Valea Cerbului, dar din auzite, se pare că lumea campează acolo tocmai pentru urşi...Deci, cine e de vină?
webstar Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Pentru incidentele de genul acesta putem da vina pe mentalitatea feudala a unora. De data asta cei care au gresit, sunt vest europenii care tipa ca Romania este sinonim cu dezastrul ecologic insa nu sunt atenti la statistici. In Romania traiesc cca 40% din carnivorele mari din Europa, cca40% din mamiferele mari, 30% din pasarile Europei traiesc in Delta Dunarii. Daca-mi aduc bine aminte, luna trecuta in urma unui incident similar, autoritarile romane au solicitat sprijinul starelor dezvoltate din vest care "apreciaza" ecologia. Surpriza: Desi Romania le oferea ursi gratis pentru repopularea padurilor din "statele civilizate", acestea au refuzat. Practic in acest moment ecosistemul din zona Brasovului este dezechilibrat(cred eu) fiind prea multe mamifere mari(cca5000-7000) pe un areal relativ mic cu resurse limitate. Dar ciudat este tocmai faptul ca desi in Romania si Polonia traiesc 70-80% din speciile Europei si cca70% din fauna acesteia, aceste doua state sunt prezentate ca fiind dusmanii ecosistemelor, iar Anglia si Franta sunt prezentate ca fiind in avangarda ecologiei; Asta da MARKETING de TARA.
Recommended Posts