Jump to content

Parc de joacă lângă gunoi

Recommended Posts

Posted

Proximităţi nefericite

Parc de joacă lângă gunoi

* Copiii se vor juca la leagănele cele noi între punctul de colectare a gunoiului şi o cramă de vinuri

O cititoare a "Vieţii libere", Dumitra Manole, ne‑a semnalat, telefonic, o situaţie în legătură cu construcţia unui parc de joacă pentru copii în Micro 40. Femeia ne‑a spus că parcul este amplasat destul de prost, între punctul de gunoi şi un depozit de vinuri şi că primăria ar fi trebuit să aleagă un alt loc pentru joaca copiilor. Am mers la faţa locului şi am descoperit problema: în spatele fostului Cinematograf Flacăra şi al sediului Electrica din Micro 40, muncitorii lucrează de zor la locul de joacă. "Noi nu ştim, nu am stabilit noi parcul de joacă. Noi avem doar contract să muncim aici şi asta şi facem", ne‑a spus şeful de echipă al muncitorilor de la Pallegrini SA, Marian Petrea. Oamenii puneau pavele pe aleile părculeţului şi montau leagăne, incinta fiind deja împrejmuită cu gard de protecţie. Totul bine şi frumos, însă pentru a intra în părculeţ am trecut pe lângă ghena de gunoi, care este aproape lipită de locul de joacă. În plus, din parc, în dreapta, se înalţă o pancartă verde crud pe care scrie cu litere de‑o şchioapă "Cramă". "Şi înainte tot parc pentru copii a fost, dar nu era amenajat. Alte parcuri nu sunt în zonă, doar la creşă sau peste stradă, la Ionescu", ne‑a spus şi doamna Diana Cazacu, mămica lui David, un băieţel care într‑o lună‑două va merge pe picioarele lui şi se va juca în părculeţ. Acum, că primăria amenajează un loc de joacă este un lucru bun, mai ales că s‑a terminat campania electorală. Dar dacă cineva venea pe teren înainte de a da autorizaţia de construcţie şi vedea "vecinii" viitorului loc de joacă - gunoiul şi crama de vin ‑, poate că găsea o altă soluţie. Sau poate că parcul a fost construit acolo tocmai pentru a mulţumi pe toată lumea: şi copiii, că au unde să se joace, şi tăticii, că au de unde să se alimenteze cu ceva vin şi gospodinele, că au unde să îşi ducă progeniturile când merg afară, să ducă gunoiul?!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26431

Posted

Mai toate parcurile pt copii au cate o baterie de containere de gunoi sau vreo spelunca unde sunt veselii pana taziu in noapte. Am un bebel de 2 luni si credeti-ma, ma plimb prin parcuri cu el.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.