Jump to content

4.500 de locuri în grădiniţe

Recommended Posts

Posted

4.500 de locuri în grădiniţe

Pe 15 februarie se da startul inscrierilor la gradinite. Batalia cea mare, pe cele 4.500 de locuri disponibile, se va da pe locurile de la gradinitele cu program prelungit. Conform regulilor impuse de Ministerul Educatiei, parintii trebuie sa-si inscrie copiii la gradnitele din cartier, acolo unde sunt arondati. In cazul in care nu fac acest lucru, risca sa fie repartizati pe locurile ramase neocupate la celelalte unitati prescolare. In cazul in care parintii doresc sa-si duca odraslele la o anumita gradinita, vor fi nevoiti sa astepte terminarea inscrierilor, in luna mai, si apoi sa vada daca sunt locuri libere la unitatile solicitate. In caz contrar, vor fi indrumati spre alte gradinite.

Posted

Sunt in cauza, din discutii mi s-a zis ca inscrierile se fac dupa 1 februarie, reveniti. Fusei pe 1 dimineata si kinderul a fost ultimul inscris. Oare trebuia sa ma duc pe 01.02 de la ora 00.00.01" ?

Posted

Păi dacă n-ai avut o pilă :P

Acu' vorbind serios, acu' doi ani nu înţelegeam ce-o apucase pe soţie febrilitatea depunerii dosarului de înscriere ...

Posted

Nu sunt locuri în grădiniţe şi şcoli la câţi copii sunt :(

Aşa că, fiecare dă din urechi cât poate, nu doarme noaptea ...

Un nepoţel de-al meu a fost la o grădiniţă particulară, înfiinţată la parterul unui bloc, într-un apartament cu două camere. Poate ar fi şi asta o soluţie.

Posted

Nu, asta nu e o solutie cu gradinitele particula de la bloc. Imi pare rau ca nu avem mai multi tehnocrati (sau poate niciunul). Eu asa vad lucrurile: sunt Ministerul Invatamantului, buunn. Pai atunci dau o baza legala prin care, pe baza datelor primite de la Statistica, imi programez locurile in scoli, gradinite, licee, facultati pe 5-10 ani d'acu inainte. Nu am pentru anul 2009 locuri in gradinite: inchiriez sedii pentru un an, doi, trei, le amenajez, angajez cu durata determinata, rezolv momentul. Estimez surplus, atunci cedez sediile sau le inchiriez si nu mai reinnoiesc contractele. La fel si pentru scoli, la fel la sate si comune. Eu asa vad un sistem de invatamant adaptiv dpdv al locurilor de scolarizare.

• 4 months later...
Posted

1.300 de prescolari risca sa ramana „pe dinafara”

Aproape 1.300 de copii, aflati la varsta la care ar trebui sa ajunga la gradinita, ar putea ramane pe dinafara din cauza deficitului de locuri la gradinite. Problema este una nationala si este asumata chiar si de ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, care spunea zilele trecute ca numarul copiilor din intreaga tara care au intre 3 si 7 ani si ar trebui inscrisi in gradinite, in acest an, este cu 200.000 mai mare decat cel al locurilor existente. Cu toate acestea, inspectorul scolar adjuct Mitica Dudau, de la Inspectoratul Scolar Judetean spune ca avem de-a face cu o criza aparenta a locurilor la gradinite, care se simte doar la nivelul oraselor. “Nu avem inca o situatie clara a inscrierilor, pentru ca inca se mai pot face. Pot sa va spun insa ca noi am putea acoperi in jur de 25.000 de locuri la nivelul intregului judet, daca ne luam dupa cifrele de scolarizare din anii precedenti. Din pacate, am sesizat ca, anual, din totalul copiilor care ar trebui inscrisi doar 75% vin la gradinite. Daca ar fi sa vina toti cei 25.000 de copii, abia atunci am avea o criza a locurilor la gradinite”, spune inspectorul scolar adjunct. Singura solutie in vederea evitarii unor astfel de situatii de criza ramane, fara indoiala, continuarea investitiilor in infrastructura scolara. Pana atunci insa, Inspectoratul Scolar va incerca sa rezolve pe moment criza locurilor de la gradinite prin extinderea la maxim a grupelor din gradinitele existente.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.