Relu Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Ce-ar fi normal să fie şi nu e?Uite, în Mazepa 2, unde locuiesc, nu este şcoală. Cele mai apropiate şcoli sunt Scoala 2 în Ţiglina 1 şi Scoala 28, în Mazepa 1.Bombănea şi soacră-mea: "La noi, în 17, nu e amenajat nici un loc de joacă pentru copii".
riaji Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Pai... la mine in Micro 20 lipsesc multe. Cel putin in partea de cartier in care stau eu (spre Real, la iesire din oras). Lipsesc cosuri de gunoi, lipsesc strazi asfaltate (cred ca din 90 nu a mai fost asfaltat vreun m2 in zona aia), lipsesc locuri de joaca amenajate pentru copii (care nu ezita sa stea in mijlocul strazii sau calare pe copaceii care abia rasar in fiecare an), lipsesc spatii verzi amenajate, lipsesc.. gradinite (astea se pare ca lipsesc de peste tot). In schimb, avem parcari, avem scoli in apropiere 43 si 3 (in M21 - mai departate totusi decat sunt scolile 28 si 2 fata de Mazepa 2), avem si vaci sau cai ce pasc vara prin fata blocului (adica nu avem inca un primar) si avem si destule garaje (pentru cei inversunati Sincer... daca as avea posibilitatea sa schimb ceva in cartierul in care locuiesc, nici nu as sti de ce sa ma apuc mai intai. Probabil as termina intai Bisericuta care se chinuie sa fie ridicata de ani buni de acum, iar mai apoi as trece la asfaltat si la amenajat spatiile verzi.
tomcat0 Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 in 39... lipsesc cu desavarsire spatiile verzi, parculete pentru copii sau pt batrani, cosuri de gunoi (sunt vreo 3 in tot cartierul), si cred ca in primul rand ii lipseste EDUCATIA si BUNUL SIMT... si cu asta am spus totul
gigi Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 In Micro 13 lipseste cu desavarsire bunul simt. Aici notiunea nu a existat, probabil, niciodata, de vreme de la cel mai mic pana la cel mai mare se comporta asa. Vecinii isi arunca gunoiul pe geam, cand se imbata, arunca sticle sau borcane. Se asculta manele la orice ora, si nu este o figura de stil cand spun asta. Se fac gratare din zori si pana in noapte la garaje, fara a se gandi cineva ca pe altii ii deranjeaza. Dar asta e una din micile probleme. Trec masini de mare tonaj - tiruri, basculante, zilele trecute chiar un excavator foarte mare, cu o cupa imensa, insa politia nu trece pe aici sa vada ceva. Si chiar daca ar trece, probabil, ar veni sa isi repare masinile la garajele din zona - asa cum nu o data am vazut - si in niciun caz pentru a-si face datoria si a le aminti soferilor de pe tiruri ca intra pe strazi cu interzis peste 3,5 tone. A si sa nu uit caii, mai mari, mai mici care pasc linistiti printre masini, in fata blocurilor. Ce oras frumos, vorba lui Andries!
kos Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 In cartierul unde locuiesc lipsesc multe dar pe mine ma framanta strada unde locuiesc. Desi are pretentii de bulevard, lipseste canalizarea si strada : e o ulita! O ulita prafuita vara si noroioasa iarna. Pe strada, firmele platite din buzunarul nostru nu au facut niciodata curatenie. Isi face fiecare in dreptul portii si asa se mentine curatenia.
tomcat0 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 chiar daca nu ma refer strict la subiect, as vrea sa fac o comparatie cu ceea ce am vazut in Iasi saptamana asta... am vazut ce inseamna curatenie, angajatii de la firmele de salubritate erau non-stop pe strazi, udau, taiau, maturau, stergeau, etc... am vazut cum arata niste trotuare aerisite, fara rahaturi de consignatii amarate la tot pasul... am vazut ce inseamna bun simt, cultura, rusine, respect, lucruri pe care in Galati n-ai sa le vezi nici in 90 de ani de acum incolo, am vazut cum arata locuri de joaca pentru copii fara garaje intre blocuri... am vazut cum e sa nu auzi o manea dintr-o masina intr-o saptamana, ceea ce la noi in oras cred ca nici o zi nu reusesti sa treci... am vazut grupuri de tineri interesati, care discutau despre lucruri interesante, nu despre ce au mai tras pe nas sau ce au mai spart sau mazgalit, etc... am vazut clar un pas imens spre civilizatie!
Relu Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Coşurile de gunoi, ar trebui să fie în interiorul fiecărui cartier. măcar unul la 100 de metri, să poţi arunca o hârtie, un ambalaj, un serveţel după ce ţi-ai suflat nasul...
riaji Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Referitor la ce ai spus tu, tomcat0, vreau sa spun cu toata gura, inca odata, ca ASA ESTE Nu am fost de curand in Iasi, nu stiu cum mai este acum, dar acum cativa ani, am ramas mai mult decat placut surprins sa vad atat de mult bun simt, de la studentii care se plimbau seara pe strada pana la batraneii care te salutau respectuos ziua in autobuz sau tramvai. Cu siguranta, este un model demn de urmat pentru orasele din restul Moldovei in special, si chiar pentru multe din Muntenia. Am mai auzit ca la fel este si in Cluj sau Timisoara, deci tind sa cred ca problemele de pe la Galati incolo pleaca, asa ca tot respectul pentru cetatenii acelor urbe.
cristinaluca Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 in tiglina 3 spatii verzi mai sunt dar degeaba daca sunt pline de hartii, pet-uri si alte gunoaie. cosurile de gunoi lipsesc iar acolo unde mai e cate unul are grija cate un nesimtit sa arunce gunoiul alaturi. daca vrei sa iesi cu bebelusul la plimbare nu ai unde. trotuarele sunt pline de gropi dar si de masini parcate. strazile au mai fost asfaltate dar sunt inguste si nu e indicat sa mergi cu caruciorul ca se gasesc destui vitezomani prin cartier. cainii parca au mai disparut dar au aparut in schimb pisicile. bine ca macar ele nu musca... inca. la moda in cartier sunt izolatiile exterioare. peste tot se lucreaza intr-o veselie. galagie cat cuprinde. rezultatul: blocuri peticite pe ici pe colo in culori pastelate. se poarta rozul , portocaliul si albastrul
marius Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 In Micro 17 este o lipsa acuta de spatii verzi si de strazi asfaltate. In purul stil romanesc, o gramada de firme au sapat santuri in strazi, iar apoi acestea au ramas acoperite doar cu pamant. Mai trebuiesc mentionate si stradutele de pe langa biserica Sf. Ilie, care inca nu au facut cunostinta cu asfaltul.
carmencita Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 carierul meu, respectiv micro 39, este deosebit de fumos. Pacat ca este populat.
tomcat0 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 carierul meu, respectiv micro 39, este deosebit de fumos. Pacat ca este populat. subscriu
George Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Credeti ca numai Galatiul are cartiere fara scoala? Uite ca si Braila are asa ceva. Cartierul Obor. Cea mai apropiata scoala fiind in cartierul Hipodrom. Carterul Chercea e un cartier destul de mare. Dupa marime ar fi trebuit sa se mandreasca cu vreo 4 scoli dar nu are decat 2. Cei care stau prin capatul cartierului fiind nevoiti sa vina cu autobuzul pana la scoala 22. Ce sa zicem de cealata scoala scoala 13 care este ascunsa rau de tot incat eu inca nu am ajuns sa o vad cam pe unde e dar ce stiu sigur e ca nu este asigurata cu transport in comun. Cei care invata acolo, tb sa vina sa coboare la Statia Soseaua Focsani si sa mearga apoi pe jos vreo 30 min.
simoniki Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Eu as spune ce nu lipseste ...........Nu lipsesc in fiecare sfarsit de saptamana manele care iti dau trezirea si vesnicele bocanitui ale vreunui vecin care isi repara constant apartamentul (am avut surpriza ca anul trecut in seara zilei de 31dec inca se mai reparau pereti) nu lipsesc sacrificarile de gaini oficiate constant de o familie de rromi (tigani pt sufletul meu) iar in zile de sarbatori carlani sau porci (in functie de sarbatoare) chiar in fata blocului, nu lipsesc echipajele de politie care fac raiduri prin cartier si se fac ca nu vad taraful de lautari care ne incanta dupa-amiezile chemat tot de acea familie de minoritati. Intr-adevar nu lipsesc locurile de joaca pentru copii, ccontainarele de gunoi si scolile. Dar in rest ..e durere in MIcro 40
silviudeep Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ceva mai multa curatenie, bun simt. Inca o problema ar fi numeroasele izolatii care se realizeaza si strica fatadele si asa prafuite de-a lungul anilor. Daca s-ar acorda ceva mai multa atentie acestui aspect si eventual educarii "vecinilor" nostri ar fi o mare realizare. E ok ca au aparut cosuri de gunoi pe stalpi, desi se gasesc indivizi care arunca in continuare pe jos.
busumary Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Cartierului meu ce.i lipseste? in Port ,as spune eu,cateva strazi in plus asa s.ar mai rasfira si acele case de tigani,ca parca sunt "semanate" la norma,asa.s de dese,si facilitatea unui transport direct via India ptr a 70%din locuitorii cartierului numai cu bilet de dus...In rest...ar fi liniste si pace !
Aiyana Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ce-ar fi normal să fie şi nu e?Uite, în Mazepa 2, unde locuiesc, nu este şcoală. Cele mai apropiate şcoli sunt Scoala 2 în Ţiglina 1 şi Scoala 28, în Mazepa 1. Bombănea şi soacră-mea: "La noi, în 17, nu e amenajat nici un loc de joacă pentru copii". Şi eu locuiesc în Mazepa 2, la şapte minute de Şcoala nr.28 şi la cinci minute de Şcoala nr.2. Unde-ai vrea să mai apară una? La mine în casă? Acest cartier nu prea are lipsuri. Eu m-aş plânge de ceea ce avem în exces: câini şi pisici.
riaji Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Acest cartier nu prea are lipsuri. Eu m-aş plânge de ceea ce avem în exces: câini şi pisici. Eu n-as prea zice. In primul rand locurile de parcare... MAREA PROBLEMA. In alt doilea rand, spatiile verzi (chiar daca faleza e aproape). Ambele probleme ar putea fi cu usurinta rezolvate daca ar disparea (iti ridic mingea la fileu, ultramarine ) marea aia de garaje...
George Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Eu locuiesc in Braila in Centru, de fapt cartierul unde este blocul meu se numeste Hristo Botev, un cartier micut din 3 alei si 5 blocuri de 4 etaje, marginite de 2 strazi principale in forma de L La parterul blocurilor de pe cele 2 strazi principale sunt tot felul de magazine de la alimentari pana la Galmopan, fornetarii, shaormerii si pana la magazine de haine. Ma pot palnge ce le lipsesc cartierelor din imediata apropiere: NUMELE. Nu au fost botezate. Oare e singurul oras ce are vreo 3 cartiere din centru nebotezate?
Aiyana Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Acest cartier nu prea are lipsuri. Eu m-aş plânge de ceea ce avem în exces: câini şi pisici. Eu n-as prea zice. In primul rand locurile de parcare... MAREA PROBLEMA. In alt doilea rand, spatiile verzi (chiar daca faleza e aproape). Ambele probleme ar putea fi cu usurinta rezolvate daca ar disparea (iti ridic mingea la fileu, ultramarine ) marea aia de garaje... Locurile de parcare nu sunt o problema specifică acestui cartier, ci intregii ţări. Credeam că atragem atenţia asupra problemelor stringente, care-şi pot găsi rezolvare în viitorul apropiat. Oricum, ştii cum s-a procedat în Amsterdam? Au fost înfiinţate NUMAI parcări cu plată, iar străzile au fost îngustate (scoţându-se câte o bandă). Ai grijă ce-ţi doreşti! Îti spun exact ce vor face edilii noştri: vor desfiinţa mica "mare de garaje" (pentru care unii chiar au autorizaţie şi uşor nu le va fi; durează ani) care de fapt susţine alunecarile de pâmânt de pe Română (că acolo baţi) şi vor înfiinţa parcări cu plată sau pentru cei de la bănci. Şi... cum aceste parcări sunt concesionate pe bani grei, se vor îmbogăţi pe spatele nostru în continuare. Apoi, vor trece la îngustarea falezei şi poate că peste 10 ani vom prefera şi noi scuterele şi bicicletele ca Olanda sus-menţionată. Cât despre spaţiile verzi la care ţii atât, află că există două parcuri lângă al meu bloc: unul chiar în faţă - rămas fără gazon şi fără bănci, rachete care s-au dovedit foarte necesare 'intermediarilor' de fier vechi - şi unul lângă VIVA sau cum s-o mai numi, care nu ţine chiar de faleză, ci de zona Mazepei şi Ţiglinei. Acum, dacă vrei să-ţi vezi copilul jucându-se în faţa geamului, fă şi tu ceva în acest sens! Mama a plantat copaci când eram noi mici şi nu e singura care a întreţinut zona din jurul blocului. Nu putem să ne plângem şi să aşteptăm să facă altcineva pentru noi! Sau putem... că doar aşa ne-am învăţat. E România. Eu le-aş cere ceva pentru cartierele mărginaşe, care au probleme reale, dar nu trebuie să gândim la fel. Ne vedem prin zonă!
riaji Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Eu chiar consider aceste probleme deosebite, iar daca s-ar dori, s-ar gasi solutii. Nu stau in zona.. stau pe la periferie unde lipsesc ceva mai multe decat in Mazepa. Crede-ma ca stiu orasul foarte bine, implicit si zona Mazepa.. Acum, ca tu locuiesti acolo, poate ca vezi putin altfel problema.. insa eu stiu ca de fiecare data cand am treaba in zona, nu am unde sa las masina in 90% din cazuri. Asa ca pun chestia asta la acest capitol. La fel si cu vegetatia. Spatiile verzi pot reprezinta, cu adevarat, o problema a intregului oras, insa cred ca nici chiar Mazepa nu se poate dezice cu 2-3 copaci in fata blocului si faleza aproape. Nu cred, sincer, ca vor ingusta faleza (ci mai degraba se va duce la vale cu totul din cauza traficului si a constructiilor) si nici nu vad o problema in aparitia unor parcari cu plata. Acum.. ca va fi o taxa de parcare, mi se pare ok, dar oricat de idioti ar fi toti cei de prin Primarie si CL, nu cred ca vor negocia intr-un asa hal incat sa te ajunga prea scumpa acea parcare. Ar fi o modalitate civilizata de rezolvare a problemei, cat despre investitorul care ar face afacerea asta, ar avea tot dreptul sa vrea sa-si recupereze din banii investiti, nu? Asta e si ideea.. cetatenii sa aiba unde parca, el sa aiba ce manca Oricum.. discutia se poate lungi si lati in toate directiile pe tema parcarilor.
Aiyana Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Ai grija la semnificatia cuvintelor pe care le utilizezi! In ceea ce priveste licitatiile organizate pentru locurile de parcare, te suspectez de naivitate. Poate fi insa numai o prima impresie. Eram si eu asa candva. Eu am mereu unde sa parchez in Mazepa 2 si nu cred ca sunt o soferita mai buna decat tine. Daca vrei, contacteaza-ma pe privat sa-ti dau idei.
riaji Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ai grija la semnificatia cuvintelor pe care le utilizezi! In ceea ce priveste licitatiile organizate pentru locurile de parcare, te suspectez de naivitate. Poate fi insa numai o prima impresie. Eram si eu asa candva.Eu am mereu unde sa parchez in Mazepa 2 si nu cred ca sunt o soferita mai buna decat tine. Daca vrei, contacteaza-ma pe privat sa-ti dau idei. Referitor la cuvinte, fac si eu ce pot. Cat despre situatia cu parcarea privata.. eu faceam referire la solutia ideala. Ca vor exista mereu cativa oameni politici gata sa acorde sprijinul altor cativa oameni de afaceri pentru un parteneriat de tip public-privat (cu nu stiu ce interes..) e altceva. Am sa tin cont de sfatul tau, dar te rog: ideile sa fie legale, ca dup-aia ma trezesc pozat si pus pe forum de ultramarine la lista neagra
chirac Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Ce nu-i liseste!!!Multe ii lipsec promisiunile facute de ani si ani ; Mina de om gospodar;Patrula jandarmeriei,politiei comunitare ;bunul simt al unor locatari de arunca diverse resturi menajere de la etaj;trotuare ,spatiu verde Circula un zvon ca cei de la ecosal fac cite o cursa pe zi pentru a face economie la motorina stau bidoanele si hirtiele pri cartier ca florile ;Avem din belsug gunoi, o rampa pentru container printre masini in parcarea publica. Zilnic se arunca cu lopata var ori clor praf pe linga containere,cind bate vintul masinili sunt albe de praf mai varuim si presurile pri casa. Ce avem si ce n-avem?M-ai STIM?? :roll: Dupa parerea mea este necesara o claca, contributia noastra a tuturor la stabilirea disciplinei de mediu prin participarea la curatenie generala dupa care primaria sa stabileasca programe de mentinerea curateniei si intretinere spatii verzi .Este necesar ca terenul din domeniu pumblic sa fie responsalizat ,sa fie cesionat unor persoane fizice ori juridice si cu fonduri de la primarie sa fie mentinuta curatenia in cartiere.Persoanele carora li se vor atribui aceasta sarcina este musai necesar sa aiba domiciliul ori sediul in cartierul respectiv.Cred ca vor scade drastic cheltuelile cu itretinerea curateniei la nivel de oras ramanind sarcina firmelor specializate in transportul resturilor menajere sa faca numai servicii de transport /m3.CU siguranta va merge altfel treaba!
milagros Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Coşurile de gunoi, ar trebui să fie în interiorul fiecărui cartier. măcar unul la 100 de metri, să poţi arunca o hârtie, un ambalaj, un serveţel după ce ţi-ai suflat nasul...Perfect de acord. Sunt chiar indignata de gumele de mestecat care fac parte din cimentul de pe trotuare, mai ales in fatza unor magazine. Daca ar exista totusi si niste legi care sa interzica aruncarea gunoiului pe strada. . . :!:
Recommended Posts