Jump to content

Mircea Toader se judecă cu statul

Recommended Posts

Posted

Presedintele PD-L Galati, urmarit de Securitate timp de sase ani

Judecatoria Galati a inceput ieri audierile in procesul deschis impotriva statului roman de presedintele Partidului Democrat Liberal, filiala Galati, Mircea Nicu Toader, si sotia sa, Domnica Toader. Sotii Toader solicita daune de 200.000 de lei pentru ca, in perioada 1982-1988, le-au fost interceptate convorbirile telefonice si le-a fost perchezitionat ilegal apartamentul pe motiv ca ar detine valuta si aparatura electronica interzisa. In plus Mircea Toader si-a pierdut pentru sase luni functia de director al Centrului de Perfectionare al Navigatiei Fluviale Galati, fiind mutat disciplinar la Navrom. Securitatea i-a confiscat fostului secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si cecuri in valoare de 100.000 de lei la valoarea din anii ’80, pe care i le-a restituit ulterior, banii provenind din activitatea de expert naval.

Instanta de judecata a audiat la termenul de ieri doi martori si a inregistrat sase dosare cu inregistrarile convorbirilor telefonice ale familiei Toader. “Am constatat cu surprindere ca Securitatea ne asculta telefoanele inca din 1982, chiar daca a facut-o doar partial, pentru a ne pune apoi permanent sub supraveghere din 1985 si pana in 1988”, ne-a declarat avocata Domnica Toader.

Judecatoria Galati a amanat procesul pentru 11 martie, la solicitarea Ministerului de Finante, reprezentatul statului in proces, acesta urmand sa analizeze pana atunci dosarele cu inregistrarile telefonice si sa formuleze un punct de vedere.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=15

• 5 months later...
Posted

Toader a câştigat în primă instanţă

Secretarul executiv al PDL Mircea Toader a câştigat la Tribunalul Galaţi procesul intentat statului român, căruia i-a cerut despăgubiri pentru persecuţiile exercitate de fosta securitate asupra sa şi a familiei sale în perioada comunismului, sentinţa instanţei nefiind însă definitivă. Potrivit sentinţei Tribunalului Galaţi, Toader ar trebui să beneficieze de la statul român de despăgubiri în valoare de 100.000 de lei, pentru persecuţiile exercitate împotriva familiei sale de către Securitate în anii comunismului. Decizia Tribunalului Galaţi poate fi însă atacată cu recurs de către Ministerul de Finaţe.

Mircea Toader a declarat că se aşteptă ca autorităţile să facă recurs în acest proces. "Nu sunt interesat absolut deloc de partea pecuniară a acestei chestiuni juridice. De altfel, întreaga sumă ce îmi va reveni după emiterea unei sentinţe definitive şi irevocabile o voi dona celor nevoiaşi. Ce vreau să subliniez în acest context este că statul trebuie să îşi asume responsabilităţi din toate punctele de vedere. Aşa cum şi-a asumat trecerea de la capitalism la democraţie trebuie să îşi asume şi deciziile proaste sau care au creat efecte dramatice, cu toate că lucrurile astea s-au întâmplat sub conducerea comunistă. Oricum, cele pe care eu şi familia mea le-am pătimit nu pot fi răscumpărate cu bani", a declarat Mircea Toader.

• 2 weeks later...
Posted

Interesant... Oare cate milioane de romani n-au avut de suferit de pe urma Securitatii? Oare cei care au murit schingiuiti prin beciurile si inchisorile Securitatii sau la Canal, primesc ceva? :evil:

Domnul Toader era mare si tare director, oare nu ar trebui sa plateasca si el statului (comunist) niste bani ca l-a proptit acolo, sus, ca mare stab? :evil:

Cine, de fapt, plateste acesti banii? Parte din ei, romani care au avut si ei de suferit de pe urma Securitatii, nu? Interesant... Domnu' Toader daca asa intelegeti sa va exprimati ca politician (ca la alegeri s-a vazut clar rezultatul), mai bine lasati-ne...

• 4 weeks later...
Posted
Interesant... Oare cate milioane de romani n-au avut de suferit de pe urma Securitatii? Oare cei care au murit schingiuiti prin beciurile si inchisorile Securitatii sau la Canal, primesc ceva? :evil:

Domnul Toader era mare si tare director, oare nu ar trebui sa plateasca si el statului (comunist) niste bani ca l-a proptit acolo, sus, ca mare stab? :evil:

Cine, de fapt, plateste acesti banii? Parte din ei, romani care au avut si ei de suferit de pe urma Securitatii, nu? Interesant... Domnu' Toader daca asa intelegeti sa va exprimati ca politician (ca la alegeri s-a vazut clar rezultatul), mai bine lasati-ne...

Domnul Toader are dreptate, problema e ca insusi partidul pe care il reprezinta incurajeaza si promoveaza fost turnatori ai securitatii cum este Mona Musca pe de o parte pe de alta fostii securisti sunt actualii oameni de afaceri si chiar membri in partidul care il serveste. Seful ii zice fara securisti si turnatori iar in PDL este Sandu Traian, Andrei Lisinschi, Marius Necula, Florea Paul si multi altii care nu prea erau straini securitatii gagatene .

Asta este ironia cea mai mare ca inca ii si promoveaza in functii importante nu doar simpli membri.

Posted

Saracu' de el. Si-a adus aminte tocmai dupa 18 ani de la Revolutie ca au fost persecutati. Tocmai in anul electoral 2008, cand a pierdut sefia CJ. :lol: Poate in 2036 o sa-si aduca aminte ca trebuia sa faca ceva pentru galateni in 2008 cand a ajuns parlamentar. :lol:

• 9 months later...
Posted

Deputatul Mircea Toader a câştigat daune morale de 50.000 lei pentru că a fost hărţuit de Securitate

Curtea de Apel Galaţi a hotărât ca statul român să plătească daune morale în valoare de 50.000 de lei deputatului PDL Mircea Toader pentru hărţuirea la care a fost supus de către fosta Securitate, transmite corespondentul NewsIn. Curtea de Apel Galaţi a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă în procesul intentat statului român de către soţii Mircea şi Domnica Toader. Actualul deputat PDL, care a pretins daune morale pentru hărţuirea la care a fost supus de către Securitate în timpul regimului comunist, a obţinut suma de 50.000 de lei, un sfert din cât ceruse la instanţa de fond. "Noi am cerut două miliarde de lei vechi, iar Judecătoria Galaţi a dat un miliard. Tribunalul Galaţi a redus suma la 500 de milioane, iar Curtea de Apel Galaţi a respins şi recursul nostru, şi recursul statului şi am rămas cu 500 de milioane (lei vechi - n.r). (...) Am înţeles că trebuie să mă duc la Finanţe cu hotărârea definitivă, Finanţele o trimit la Bucureşti şi pe urmă intră într-un cont pe numele soţului, că (acţiunea, n.r.) e pe numele lui", a declarat, luni, avocatul Domnica Toader, soţia deputatului PDL Mircea Toader. Potrivit aceleiaşi surse, banii obţinuţi în urma procesului deschis în 2004 vor fi donaţi în scopuri caritabile. "Îi dau la bisericuţa care se construieşte pe Faleza Dunării, . Mai am o fetiţă pe care o îngrijesc de 12 ani, ei îi dau. Şi le mai dau şi copiilor care sunt cu probleme", a spus Domnica Toader.

Posted

Raman la parerea mea: mizerabil gestul lui Toader.

Doresc marelui politician sa explice unuia care a bagat vreo 10-15 ani de puscarie sau Canal, cam cum a fost hartuit dumnealui in functia de director. Eventual sa-i explice si cum va trebui sa-i achite domnului secretar de stat si niste banuti...

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.