Jump to content

Pensionarii au pichetat Prefectura


dcp100168

Recommended Posts

Circa 200 de pensionari au pichetat Prefectura

Aproximativ 200 de pensionari gălăţeni au pichetat, vineri dimineaţă, sediul Prefecturii, cerând condiţii mai bune de trai, acţiunea fiind organizată la numai două zile după ce Guvernul a anunţat majorarea pensiilor. Pensionarii gălăţeni care au participat la protest au scandat lozinci împotriva guvernului şi a ministrului Muncii, Paul Păcuraru. Ei au afişat pancarte pe care au scris: "Românii muncesc, politicienii trăiesc bine" şi "Jos Guvernul !". Manifestarea organizată de Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi vine la scurtă vreme după ce Executivul a anunţat majorarea pensiilor cu două luni în avans şi creşterea punctului de pensie, aceste majorări fiind catalogate de către protestatari ca fiind "gogoriţe". În plus, pensionarii gălăţeni afiliaţi la Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere au anunţat că vor declara 29 august ca fiind Ziua Naţională a Săracilor din România şi au spus că în fiecare an de acum încolo, la această dată, vor organiza ample manifestări de protest ale pensionarilor în întreaga ţară. Liderul organizaţiei de pensionari din Galaţi, Vasile Panţuş, a susţinut că a avut o discuţie cu reprezentanţi ai Prefecturii Galaţi pe marginea subiectului referitor la decizia de majorare a pensiilor, dar că nu s-a edificat complet în ce priveşte modul în care veniturile vârstnicilor vor creşte. "Nu ştim clar dacă aceste creşteri pentru grupele de muncă se vor aplica sau nu la toată activitatea sau numai la punctele realizate anual. Noi cerem să se înmulţească tot punctajul obţinut de un pensionar cu 50 la sută şi 25 la sută pentru grupa I şi, respectiv, grupa a II-a de muncă", a spus liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Vasile Panţuş.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a anunţat că va începe, de la 1 octombrie, soluţionarea problemelor legate de grupele de muncă, iar de la 1 noiembrie se va face majorarea cu 20 la sută a valorii punctului de pensie. "Acestea sunt resursele de care dispunem. Orice altă măsură înseamnă transferuri suplimentare de la bugetul de stat, ceea ce ar afecta şi alte domenii: sănătate, educaţie, infrastructură", a explicat ministrul Paul Păcuraru.

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca valoarea punctului de pensie să fie majorată începând cu 1 noiembrie 2008, cu două luni în avans faţă de temenul stabilit iniţial. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a arătat că punctul de pensie urmează să fie majorat din luna noiembrie cu aproximativ 20 la sută, de la 581,3 lei la 697,5 lei. El a precizat, totodată, că punctul de pensie va fi majorat, pentru fiecare an de activitate, cu 0,5 la sută din valoarea punctului pentru pensionarii din grupa I de muncă şi cu 0,25 la sută pentru grupa II de muncă. Majorarea va fi operată eşalonat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pensionarii gălăţeni au pichetat Prefectura

Aproximativ 20 de pensionari gălăţeni au pichetat, luni, sediul Prefecturii, nemulţumiţi fiind de mărirea preţului la biletele de tratament în lunile de vară, informează corespondentul AMOS News. Bătrânii sunt revoltaţi că trebuie să plătească 75% din valoarea pensiei pentru un bilet de tratament în staţiune, faţă de 50% cât era până acum câteva zile. Decizia de a creşte preţul la biletele de tratament în lunile de vară aparţine Casei de Pensii. Pensionarii gălăţeni au înaintat un memoriu Prefecturii Galaţi, cu destinaţia Casa Naţională de Pensii, şi spun că vor picheta şi la Bucureşti dacă doleanţele lor nu vor fi ascultate. În respectivul memoriu, pensionarii îşi exprimă nemulţumirea faţă de condiţiile de cazare din staţiuni şi de modul cum sunt trataţi când ajung acolo. Reamintim că aproximativ o sută de pensionari gălăţeni au protestat săptămâna trecută sediul Prefecturii, exprimându-şi nemulţumirea faţă de intenţia Guvernului de a nu aplica legea adoptată de Parlament privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.