Jump to content

A născut de opt ori ca să scape de puşcărie!

Recommended Posts

Posted

Incredibila poveste a unei escroace

Caterina, mereu gravidă

* A născut de opt ori ca să scape de puşcărie * 18 ani de închisoare neefectuaţi

Numărătoarea copiilor

"Eu am opt copii. Este copiii mei. Nu doar cel de şase luni! Vreau copilul, ca să îmi cresc copilul, până la un an de zile! Unde este legea, care până la un an de zile am voie! Tatăl lor este în puşcărie. Pentru furt. Ceilalţi? Trei, ba nu, doi sunt în puşcărie! Ba nu, unul! Restul sunt... La un asistent maternal sunt! Păi, eu îmi fac seama aici la puşcărie, că asistentul îi arde cu ţigara" Mi-a dat hotărâre instanţa, că să am grijă de copil. Cristina are 19 ani, este fiica mea şi are grijă de ceilalţi copii. Doi copii sunt în sistemul maternal. Doi au sindrom Down. Nu, ei nu sunt în Centru, sunt acasă, are grijă fiica mea Cristina de ei. Ceilalţi doi, care sunt normali, sunt acasă. Fiica mea are grijă de patru copii".

Între copii şi fapte, Caterina Matei are timp să rămână iar gravidă. Pentru că acesta pare planul gălăţencei de 40 de ani care a fost, pe rând, "funcţionar de la Primărie", "reprezentant al Poştei" sau "asistentă de la dispensar" "numai câteva dintre pretextele sub care a intrat în casele a şase bătrâni, pe care i-a jefuit în propriile lor locuinţe. Paguba mamei-hoaţe se ridică la peste 7.400 de lei şi nu a fost încă recuperată.

"Numai eu din tot Galaţiul?"

"Care faptă? Că fapta e veche! Eu vreau copilul! Că aţi văzut ce face asistenţi maternal la copil! Îl arde cu ţigara...", ţipa ieri, ca muşcată de şarpe, Caterina Matei, de 40 de ani, din arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi. Enervată de prezenţa jurnaliştilor (cu care singură a spus că vrea să vorbească), femeia se războia verbal cu toată lumea: "N-am făcut fapte. Din 8 iulie 2007 până în august 2008 eu am fost arestată. N-am făcut fapte! Mi-au luat copilul de şase luni, m-au sechestrat într-o cameră... Dar eu aveam întreruperea de pedeapsă. S-au făcut nişte anchete, care n-am fost niciodată citată, care n-am fost întrebată. Mi s-a luat copilul într-o măsură, care m-au imobilizat, care m-au cercetat... De lucrat am lucrat la filatură, la aprozar. Dacă am făcut vreo faptă, acum de ce vine organul de Poliţie şi din tot Galaţiul pe mine mă găseşte vinovată?! Am făcut... cum ce? Furt. Da... legea m-a condamnat pentru fapta ce am făcut-o. Pe 18 august am fost eliberată pentru copil şi acum m-o arestat din nou. Asta e faptă veche, din 2006-2007!"

Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt în relaţiile cu presa al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, ne-a relatat faptul că un procuror din cadrul instituţiei amintite a susţinut la Judecătoria Galaţi propunerea de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatei Caterina Matei, acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi furt, fărădelegi săvârşite în formă continuată şi în concurs real.

Serie recentă de şase păcăliţi

De la Liliana Constanda, procuror la Parchetul local Galaţi, am aflat că faptele incriminate au fost săvârşite în perioada 17 iulie 2007 - 30 iunie 2008. În acest interval de timp, Caterina Matei s-a prezentat la domiciliul a şase persoane (părţi vătămate) spunând că este funcţionar la Primăria Galaţi sau la Poşta Română. Apoi, sub pretextul că poate face demersurile necesare prin care să le reducă acelor persoane impozitele către respectivele autorităţi, încasa diverse sume de bani. În plus, profitând de neatenţia viitoarelor părţi vătămate (de obicei, în vârstă), fura bani din apartamentele acestora. În total, a furat 7.400 lei. De obicei acţiona în echipă cu concubinul său.

Perseverenţă infracţională, cazier bogat

Caterina M. a fost încarcerată ultima dată pe 11 iulie 2008, întrucât pe numele său fuseseră deja emise două mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea pe o perioadă de nouă, respectiv zece ani, pentru comiterea unor infracţiuni de genul celor enunţate mai sus. A fost pusă în libertate la data de 18 august, dar la câteva zile, pe 24 august, a săvârşit alte fapte similare, utilizând acelaşi mod de operare.

De altfel, despre perseverenţa infracţională a Caterinei Matei, de 40 de ani, "vorbeşte" destul de clar şi fişa personală de cazier care are 11 pagini. După cum reiese din acest document, începând cu 1997, a suferit mai multe condamnări prin sentinţe ale judecătoriilor din Galaţi, Brăila şi Tecuci, pentru comiterea unor fărădelegi de acelaşi gen.

"Preţul" libertăţii - opt copii

Totuşi, Caterina a reuşit să iasă repede de la zdup, după ce mai întâi a făcut cereri de întrerupere sau de amânare a executării pedepsei din cauză că e însărcinată sau pentru creşterea copilului. A şi ajutat-o acest tertip de foarte multe ori. Aşa, în timp, femeia a ajuns să aibă opt copii. La încarcerarea din data de 11 iulie 2008, de exemplu, s-a luat în acelaşi timp şi măsura plasamentului în regim de urgenţă a minorei Mihaela M., restul copiilor fiind deja în plasament la acea dată. Nici nu era greu ca bieţii copii să fie luaţi şi daţi în grija altora, întrucât erau ţinuţi în condiţii mizerabile, aşa cum reiese şi din evaluările făcute periodic.

A noua oară, fără "noroc"!

Miercuri, la Judecătoria Galaţi a fost admisă cererea procurorului privind arestarea preventivă a inculpatei pentru 29 de zile. Vă puneţi probabil întrebarea dacă C.M. nu va scăpa şi de această dată pe motiv de sarcină sau pentru a-şi putea îngriji copiii. Ei bine, nu! Când a fost reţinută i s-a făcut un control medical minuţios, ocazie cu care nu s-a constatat că ar fi însărcinată. Copiii pe care ar fi trebuit să-i crească? Toţi sunt în plasament, la asistenţi maternali, aşa că nu prea mai e portiţă de scăpare.

Mai trebuie spus că pe timpul audierilor făcute la Poliţie - ultimele la Secţia II - s-a comportat, după cum ne confirmă procurorul Liliana Constanda, deplorabil, adresând injurii, nerecunoscând nimic etc. De altfel, aşa s-a comportat de fiecare dată. Probabil pentru că se considera infailibilă şi cu asul din mânecă reprezentat de o eventuală sarcină, "accesând" dreptul legal de întrerupere sau amânare a executării pedepsei pentru creşterea copiilor, sau făcând tot felul de cereri între care şi cele privind contopirea pedepselor. Procedând aşa, a ajuns la un moment dat să aibă de executat un rest de 6.553 zile de închisoare, aproape 18 ani!

De luat aminte

Acum, se pare, nu prea mai poate scăpa, dar poţi să ştii?! E de reţinut, totuşi, din această poveste reală un aspect, şi anume acela că persoana în cauză a găsit mereu "oameni" pe care să-i păcălească. Sperăm că relatarea isprăvilor Caterinei să fie de ajuns pentru a-i face pe unii gălăţeni să fie mai atenţi cu cine le trece pragul şi le oferă cine ştie ce servicii şi facilităţi.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26504

Posted

Oare instanta nu poate s-o sterilizeze pe nemernica asta? Este escroaca...mama ei... Dar copii pe care-i face nu au nici o vina. Ar trebui sa se sesizeze cineva nu?

Posted

Legea nu poate s-o sterilizeze. Aici legea ar fi trebuit sa fie mai putin permisiva, mai putin umana; Ca la americani, mamaia asta eroina trebuia bagata la puscarie direct din maternitate sa nu mai apuce sa "fete" a doua oara. Si am spus bine sa fete, deoarece doar mamele nasc iar aceasta aratare nu se poate numi mama.

Posted

Dincolo de infractiunile pentru care este judecata, cea mai grava infractiune este aceea de a fi abandonat 8 copii. Si pentru asta, nu exista pedeapsa suficient de mare.

Posted
oricum se putea impiedica dupa ce a nascut prima oara sa nu mai nasca apoi

Adică să facem ca pe vremea naziştilor? Nu, nu cred... ar fi fost mai bine ca la recidivă să i se ia copilul nou-născut şi dat în grija unei familii care-şi doreşte un copil.

Posted

dupa ce a nascut primul copil si isi revenea,dupa ce o scotea din spital o bagau in inchisoare la asta m-am referit mai sus...oricum ea nu s-a gandit deloc la copii cand i-a facut...s-a gandit doar ca asa nu o sa intre in inchisoare

Posted

E oribil să bagi o mamă cu un nou născut în închisoare. Hai, merge să scapi o dată, de două ori (se mai întâmplă), dar a treia oară?

Poate c-ar fi trebuit supravegheată după ce a născut al doilea copil, s-ar fi găsit şi oameni să facă asta, dar ea nu are nici un respect pentru oameni... Tot cum vrea ea face... :X

Posted

In USA, externarea s-ar fi facut direct in duba inchisorii, iar copilul ar fi fost incredintat pana la adoptie unui asistent maternal. Asa ar trebui sa se faca si la noi.

• 1 year later...
Posted

Se pare că e o "modă" :o

O gălăţeancă naşte copii pe bandă rulantă ca să scape de închisoare

O tânără încarcerată la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a rămas de două ori însărcinată în timpul încarcerării şi a fost din acest motiv eliberată luni bune de zile. Acum a cerut să beneficieze de o a treia întrerupere a executării pedepsei pentru a-şi creşte una dintre odrasle. Simona Ali Sefer a născut până acum şase copii, doi dintre aceştia cu handicap mental sever. Instanţele de judecată au acceptat de două ori să o elibereze temporar pentru a aduce pe lume şi a avea grijă de nou-născuţi. Conform legii, o deţinută poate beneficia până la un an de întreruperea executării pedepsei până la naşterea copilului şi pentru creşterea acestuia. Tânăra a fost arestată preventiv pentru furt calificat pe 28.05.2007 şi condamnată la cinci ani şi opt luni de închisoare. Abia născuse şi a aflat în închisoare că poate beneficia de întreruperea executării pedepsei pentru creşterea copilului. A depus cererea la Judecătoria sectorului 5 din Bucureşti, iar pe 06.11.2007 era pusă în libertate. Peste opt luni şi 24 de zile se întorcea în puşcărie, dar nu a durat mult şi a rămas din nou însărcinată. Judecătoria Galaţi îi admite cererea de întrerupere iar pe 02.12.2008 femeia este iarăşi liberă. Peste mai puţin de patru luni, Simona Ali Sefer se întoarce în Penitenciar, dar nu durează mult şi depune a treia cerere de întrerupere a executării pedepsei, care a avut termen zilele trecute la Judecătoria Galaţi.

Femeia s-a obişnuit să stea la închisoare în reprize, dar susţine că nu o face intenţionat, aşa cum s-ar crede la prima vedere. „Aşa este legea la noi. Nu putem face avorturi şi ne protejăm mai puţin”, ne-a declarat tânăra care este de etnie romă. Vorbeşte cu emoţie despre Roxana, singura fată din cei şase copii, care are acum cinci ani şi nu înţelege prea bine de ce mama ei nu poate sta cu ea permanent. Toţi cei şase micuţi au fost daţi spre creştere fie unor asistenţi maternali, fie plasaţi în sistemul de protecţie a copilului. În momentul de faţă, toată familia tinerei este la închisoare. Mama Simonei Ali Sefer a intrat vineri, 16 octombrie, în comisia de liberări condiţionate iar femeia speră ca micuţii să fie luaţi spre creştere de bunică. Tatăl copiilor este şi el arestat preventiv pentru furt calificat, faptă pentru care sunt încarcerate şi cele două surori ale femeii. Simona Ali Sefer mai are de executat doi ani şi două luni de închisoare, timp suficient pentru a mai face încă doi copii, dar tânăra ne-a declarat răspicat că a pus capăt acestui capitol din viaţa ei.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... soare.html

Posted
Oare instanta nu poate s-o sterilizeze pe nemernica asta? Este escroaca...mama ei... Dar copii pe care-i face nu au nici o vina. Ar trebui sa se sesizeze cineva nu?

Am inteles ca instanta nu poate face nimic. Dar asa... la nastere, macar din greseala?!!! :twisted:

Posted

Dar am inteles ca in strainatate nu stiu pe unde sau poate si la noi? femeilor corecte la a 3-a nastere li se leaga trompele uterine sa nu mai poata face alti copii. Pe cand la escroacele astea le lasa sa faca n copii. Halal legi

Posted

Copiii deţinutei Sefer rămân în grija statului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a exclus categoric posibilitatea încredinţării celor şase copii ai deţinutei Simona Ali Sefer în grija mamei sale, eliberată acum câteva zile din Penitenciar. Simona Ali Sefer, femeia care a născut doi din cei şase copii în timpul executării pedepsei cu închisoarea, îşi vede zădărnicite demersurile pentru preluarea acestora spre creştere de către un membru al familiei. Mama deţinutei, condamnată la rândul său pentru furt calificat, a fost eliberată condiţionat zilele trecute din Penitenciarul Galaţi. Până acum, ea nu s-a prezentat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, cu toate că fiica sa ne-a declarat zilele trecute că doreşte ca bunica să aibă grijă de copii până va fi la rândul său eliberată din puşcărie. Instituţia consideră însă că familia Sefer nu îndeplineşte nici pe departe condiţiile pentru a creşte micuţii. „În viitorul apropiat este exclus să primească vreun copil pentru că nu au locuinţă. Nu prezintă garanţii morale şi materiale pentru a primi copii spre creştere”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan. Casa familiei Sefer, situată pe strada Dogăriei la numărul 137, s-a dărâmat astfel că singura şansă ca oamenii să aiba o locuinţă stă acum în mâinile municipalităţii. La această problemă se adaugă şi situaţia membrilor familiei, care până acum câteva zile se aflau „cazaţi” în Penitenciarul Galaţi. Cu toate că DGASPC Galaţi organizează vizite la Penitenciar pentru ca părinţii condamnaţi să îşi poată vedea copiii, Simona Ali Sefer nu a solicitat niciodată să-şi vadă copiii. Ea a susţinut însă în nenumărate rânduri că abia aşteaptă să iasă din puşcărie ca să-şi crească odraslele.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... tului.html

• 2 weeks later...
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.