katman Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Adica astea? [thanks to google ] DIN BATRANI versuri: Gil Ionita R: De la mosii nostri noi am invatat Doina si balada ce ni le-au lasat. 1.Imi amintesc de vremea pe cand Ascultam fascinat un batran, Avea ani multi mosul si-a trait umbland Prin tzara de piatra si miros pagan. 2.Parul sau alb murmura bland o doina, Mustata si barba un cant haiducesc, Dar mainile lui, mainile-acelea In zbarciuri mi-aratase cum invinse durerea. 3.Mi-au povestit mainile sale De vremuri cu daci si romani. Mi-a dat Dunarea si Carpatii pan-la poale, Mi-a spus: "Ai grija, sunt ale tale!" 4.Sunt multi ani de-atunci si mereu mi-amintesc De batran si de pletele sale; Acum sunt eu mos si la randu-mi iti spun: "Ai grija, sunt ale tale!"
Relu Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mulțumesc, dar nu sunt astea versurile ... sunt o adaptare. Spun asta deoarece în școala primară l-am cântat la o serbare, cu corul, pe alte versuri...
dcp100168 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Am vazut ceva timp in urma la PRO TV , o doamna din Galati ( sau Braila?!?! :? ), care face niste lumanari deosebite ! Am vazut-o apoi si la targuri..... Daca-mi poate da cineva o informatie despre modul in care ar putea fi contactata,sau poate are magazin prin oras si eu nu stiu.....Multumesc ! ............vai, mai oameni buni, parca a intrat in pamant!......chiar nu stie nimeni ?!?! Poate-i asta... Lumânări modelate de mâinile unei gălăţence Pe rafturile magazinelor pentru cadouri găsim tot felul de obiecte care pot fi oferite în dar celor dragi. Printre ele se numără adesea şi lumânări frumos colorate, parfumate, cu forme geometrice sau artizanale. Puţini gălăţeni ştiu însă că în oraşul nostru există cineva care se ocupă de crearea, fabricarea şi comercializarea unor lumânări ieşite din comun. Cea care meşteşugeşte ceara cu propriile-i mâini dându-i formă de floare, casă sau om de zăpadă este Daniela Constantinescu. Ideea i-a venit în urmă cu zece ani, când a descoperit figurinele din ceară în paginile unei reviste şi a hotărât să încerce să facă unele similare. Modelele inspirate de acolo nu au fost însă foarte apreciate, aşa încât Daniela a hotărât să le personalizeze, să le modeleze după specificul anotimpurilor sau al sărbătorilor. „Fiecare sezon este o nouă provocare. Trebuie să fac mereu modele noi şi încerc să observ ce se întâmplă în jurul meu sau care sunt culorile preferate ale persoanelor de diferite vârste”. „Lucrez lumânările doar manual şi din cauza asta fac foarte puţine, pentru că până să iasă produsul finit trebuie făcute probe de culoare şi de ardere”. „Aş putea folosi o matriţă, dar am senzaţia că transmit o energie aparte făcând fiecare lumânare în alt fel. Sunt unicate, iar dacă un om vede zece colindători cu zece feţe nostime îl alege pe cel care corespunde stării lui de spirit”, este de părere inedita meşteşugăriţă. Prima lumânare realizată de creatoarea gălăţeană a fost un model foarte simplu, decorat cu flori uscate de câmp, care li s-a părut tuturor o minune. Următorul pas a fost să dea cerii chiar forma florilor, să creeze lumânări parcă abia culese din grădină. Unele modele reprezintă munca ţăranilor sau copiii jucându-se în zăpadă, altele sunt inspirate din tema nunţii, cu naşi, miri, preot, muzicanţi sau chiar biserici. „Nu am o metodă specială de lucru ci îmbin toate procedeele de prelucrare a cerii, prin turnare, prin scufundare, cu foiţă de ceară, cu sprayuri colorate”. „Lumânările sunt parfumate şi folosesc uneori materiale ajutătoare, naturale, cum ar fi ghindele, crenguţele sau scoicile, niciodată plastic. Sunt lumânări cu rol estetic, de oferit în dar şi mai puţin de ars”, spune Daniela Constantinescu. E nevoie de talent, imaginaţie şi pasiune pentru ca lumânările să aibă un aspect atât de natural şi armonios. Îţi vine greu să crezi că pot fi create de mâinile unui om. Chiar dacă recunoaşte efortul depus pentru a concepe noi modele, cât mai deosebite, Daniela spune cu modestie că este încă începătoare şi mai are multe de învăţat.Atelierul îl are improvizat acasă, într-o cameră adaptată nevoilor acestei îndeletniciri. I-ar trebui un alt loc special, unde să aibă un sistem de răcire cu apă şi alte instalaţii care nu pot fi amenajate într-un apartament de bloc, dar asta face parte dintre proiectele de viitor. Bucuria de a crea „Am ajuns la peste 100 de modele de lumânări şi mi-am propus să fac câte un exemplar din fiecare. Mi-ar trebui un spaţiu unde să le expun pentru că mai sunt persoane care vor să le vadă şi nu le pot arăta decât ceea ce lucrez în momentul respectiv”. „Am lumânări dragi care rezistă de zece ani, dintre primele pe care le-am făcut şi le-am păstrat în ideea de a vedea cum am evoluat. E adevărat că o parte dintre ele se strică deoarece contează mult condiţiile de păstrare şi trebuie ferite de razele soarelui”, mai spune Daniela. Cei care o susţin şi o ajută sunt soţul şi fetiţa care au păreri obiective şi uneori îi temperează spiritul creativ. De mare ajutor îi sunt şi observaţiile primite de la cumpărătorii sau vizitatorii târgurilor la care participă, în întreaga ţară, care o ajută să se perfecţioneze şi o îndeamnă să născocească alte modele. „E o încântare!”, spune ea cu entuziasm, referindu-se la întâlnirea cu cei care îi apreciază cu adevărat munca. La fel ar spune desigur şi cei cărora lumânările ei le înfrumuseţează casele şi le încălzesc sufletele. http://www.viata-libera.ro/articol-Luma ... nce_2.html
Relu Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 caut „testul Muller”... ăla în care ți se cere să-l ajuți pe dl. Muller să rezolve în două ore un set de sarcini prin oraș, cu limită de timp, că mai ai și vreo două întâlniri în agendă... l-am rezolvat la testarea psihologică, dar nu știu cât de bine, că nu ne-au zis și punctajul
da44na Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Stie cineva daca, sau unde se fac cursuri de croitorie in Galati ?.....ca " viitor fost somer"(in mai se termina si cu ajutorul de somaj), incerc sa gasesc o posibilitate de supravetuire ! Daca stiti ceva, va multumesc anticipat !
dcp100168 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Aţi încercat la AJOFM? Din păcate, pagina lor de net nu este actualizată, aşa că lista cursurilor de anul acesta poate fi aflată doar de la sediul lor.
da44na Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Nu se fac cursuri de croitorie, doar patiser, brutar.....pierdere de timp,oricum n-o sa ne angajeze nimeni dupa curs si pierd timp degeaba! Asa ca, daca as fi invatat sa confectionez haine, as fi putut lucra acasa....."o pun de o evaziune fiscala"fara nici un regret , numai sa invat eu sa lucrez.....chiar am auzit ca e o meserie pe cale de disparitie !!! Multumesc, sunteti prompt ca de obicei !
da44na Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Incerc din nou sa caut ceva cu ajutorul vostru, cu toate ca in ultimul timp vad ca sunt singura care mai posteaza in topicul asta ! Deci.....stie cineva unde se afla cabinetul particular de oftalmologie al d-nei dr. Bandar Venera ? Acorda consultatii si la Romar dar m-ar interesa cabinetul dansei. Multumesc!(in caz ca....)
katman Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Am cautat pe google dar nu se egzista.De ce nu incercati sa sunati la Romar si sa intrebati acolo? sau va spune cind are program si vorbiti eventual direct cu dumneaei cind o gasiti...
da44na Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Am cautat pe google dar nu se egzista.De ce nu incercati sa sunati la Romar si sa intrebati acolo? sau va spune cind are program si vorbiti eventual direct cu dumneaei cind o gasiti...... am incercat sa intreb la Romar, dar fetele alea sunt nervoase si chipurile prea "ocupate" sa vorbeasca civilizat la telefon.Voi merge la Romar in ziua cand are consultatii....multumesc !
Mikka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Am cautat pe google dar nu se egzista.Probabil si pentru ca e trecuta prin diverse "Bîndar".Mai exista si dr. Anca Bîndar, oftalmolog, foarte probabil fiica. Dr. A. Bîndar are cabinetul pe Traian, cam pe la jumatatea distantei dintre Brailei si Piata Mare.
riaji Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 mambo, iti pot recomanda unul, dar sunt sigur ca mai sunt si altii aici, pe forum, care-ar putea sa te ajute in mod direct
mambo Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 nu asteptam un ajutor de la cineva de aici "in mod direct". orice informatie e bine venita.
AndreiM Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 avocat pt recuperarea creantelor de la datornici. Treaba e destul de simpla daca ai documente de plata de la ei. Daca le ai, au fost refuzate si au trecut 4-5 zile de la refuz e cam nasol pentru tine caci se incadreaza la incident minor si nu mai ai ce sa le faci. Daca nu au trecut cele 4-5 zile poti apela la un executor judecatoresc si investesti acel document, conditia e sa nu fie girat. Mare atentie daca datornicii sunt din alte orase! Executor nu-ti poti alege decat din orasul DE UNDE AI DE PRIMIT BANI! Daca ai facturi emise si aceste facturi au in spate un contract te poti judeca cu ei, dar din proprie experienta iti spun ca dureaza ENORM si daca suma nu depaseste 5000 - 6000 de lei nu prea se merita. Alte solutii ar mai fi urmatoarele: Daca ai datorii la stat si vrei sa le achiti mergi frumusel la finante si-i dai in gat pe datornici. Iti strang ei banii . Ultima varianta.. firma de recuperare creante.
mambo Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 de la stat am de primit banii. si sunt cu mult peste valoarile estimate de tine.pana una-alta, caut sa achizitionez o vuvuzela.
AndreiM Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Daca e vorba de T.V.A e cam nasol. Ceva curios in cazul in care ai de recuperat T.V.A! Dupa ce o sa mareasca t.v.a-ul la 24%, cei care au de recuperat vor primi 19% sau 24% ?
Mikka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 cei care au de recuperat vor primi 19% sau 24% ? ?? Banuiesc ca e o gluma...
alina25 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Caut o persoana care colectioneaza timbre.. am 9 clasoare cu timbre de toate tipurile si din toate domeniile...ofer GRATUIT 5 dintre acestea...
Mikka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Caut o persoana care colectioneaza timbre.. am 9 clasoare cu timbre de toate tipurile si din toate domeniile...ofer GRATUIT 5 dintre acestea... M-ai gasit
alina25 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ok!!!..Tinem legatura sa vad cum/cand sa ti le dau....Poate ti le aduc la urmatoarea intalnire, desi sunt cam grele....asta daca le vrei pe toate 5 si nu numai acele clasoare cu timbre dintr-un anumit domeniu...
mambo Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Caut un frigotehnist, priceput la aparatele de aer conditionat.
Recommended Posts