Rami Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 (edited) Acest topik este un caz de viata real. Departe de mine gandul de a transforma aceasta sectiune in ceva asemanator cu "povestiri adevarate & company". E un caz de viata real, trait de mine si al carui sfarsit nu il cunosc. Il fac public pentru ca nu stiu daca singura voi putea sa ii aduc un final fericit si pentru ca va putea servi ca lectie moralizatoare de viata. Cu aproape 3 ani in urma, o vecina ii povestea mamei mele despre fiica ei, de nici 20 de ani, care tocmai nascuse un copil. Traind in concubinaj cu un barbat, presupus a fi tatal copilului, nu aveau nici casa , nici masa. Sufletul de copil care tocmai venise pe lume era lipsit de orice sansa. M-am hotarat fara sa clipesc sa ii fiu parinte spiritual si sa o ajut sa paseasca in viata. Nu mi-am dorit in mod neaparat sa am o finuta la acel moment. Dar il rugam pe Doamne- Doamne sa imi dea o finuta si sa fie scorpion. Dorinta mi-a fost implinita Si i-am pus numele bunicii mele, nume cu rezonata aristocratica : Elena In tot acest timp, am incercat sa o tin cat mai mult cu mine. Simteam ca acesta era cel mai bun lucru pe care il puteam face pentru ea. Am tinut-o in vbrate nopti in sir cand avea colici si cand ii ieseau dintisorii. I-am cantat nopti in sir pana cand am observat ca il prefera pe Julio Iglesias. Cu ea in brate faceam orice. Si o simteam linistita. Cand avea aproape 2 ani a trecut de la un presupus "tata" la altul. S-a mutat departe de mine si o vedeam din ce in ce mai rar, si fiecare vizita pe care mi-o facea ma cutremura. Arata din ce in ce mai rau, era mai slaba decat ar fi trebuit sa fie un copil de varsta ei, mai speriata, mai antisociala. Chiar si departe fiind , incercam sa o tin la mine cat mai mult. Atat cat ii permitea o mama egoista, care prefera sa o tina langa ea, in pericol. Pericol concretizat intr-un "tata" alcoolic si violent. Stiam ca ambele sunt tratate cu violente fizice si verbale. I-am propus de multe ori sa o lase pe Elena la mine, unde ar fi fost scutita de tratamentul unui "tata iubitor". M-am lovit de un refuz , motivat de o minte de mama inconstienta si fara capacitate de discernamant si sacrificiu pentru un copil. Totul a culminat cu vizita pe care mi-au facut-o ieri. Printesa mea era plina de semne ale violentei "tatalui", pe fata si corp. Lumea s-a prabusit in jurul meu si nu voi reusi niciodata sa inteleg cum un om poate lovi cu atata violenta un copil de nici 3 ani... Stiam ca nu e prima data , dar pentru prima data ii vedeam semne vizibile de violenta fizica. Aseara am intors problema pe toate partile. Si inca odata, un om, (dragul nostru admin, stiu ca nu iti place publicitatea, dar pe aceasta forma admite-o, te rog ), obiectiv si outsider, mi-a prezentat variantele. Astazi, cu ajutorul unui prieten de pe forum (si chiar daca nu iti va placea, Laurentziu, trebuie sa fii mentionat aici )am apelat la Protectia Copilului, care a trimis o echipa mobila la locuinta lor. Mi-am exprimat si acolo dorinta de a o integra pe micuta mea in familia mea. De a-i darui o copilarie linistita si o viata echilibrata. De a-i darui sansa sa fie iubita. E un drum lung. Si stiu ca langa mine, pe acest forum, sunt doi oameni care il vor face cu mine pana la capat. Dar cu ajutorul oamenilor si al lui Doamne-Doamne(care stiu eu ca ma va ajuta), in noiembrie o vom aniversa pe Elena , care implineste 3 ani si... cu permisiunea admin-ului nostru va fi copilul forumului Dar ,pana atunci, mai e drum lung. Si totusi, am invatat sa sper... Edited February 23, 2012 by Rami Link to comment Share on other sites More sharing options...
companio Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 poate nu copilul forumului ... dar poate copilul tau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted September 2, 2008 Author Share Posted September 2, 2008 A mea o simt de cand o stiu Mi-a transformat viata intr-o uimire minunata. Si,la nici doi ani, foarte atrasa de cosmeticele mele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Nu lăsa ca răutatea şi indolenţa să distrugă o viaţă de copil. Eşti naşa ei şi ăsta e un argument al dracului de puternic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted September 2, 2008 Author Share Posted September 2, 2008 Pentru mine, da,este. Legatura dintre noi este cel mai puternic argument pentru mine. Dar va fi si pentru altii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Nu pentru tine trebuie să fie. Pentru cei din jur. Uite, am asistat, ani în urmă, la un proces de divorţ unde se audiau martorii. Toţi au jurat pe Biblie, bla, bla, bla... A venit rândul unui cetăţean, care a declarat că este naşul de cununie al soţilor şi naşul de botez al copilului. A fost singurul care nu a făcut această formalitate a jurământului. Nimeni nu i-a pus la îndoială spusele. Poate a fost un caz izolat. Dar merită să încerci şi tu un asemenea argument. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted September 2, 2008 Author Share Posted September 2, 2008 Merita sa incerc orice. Pentru ca pot sa fac lumea mai buna pentru ea. Si doar asta conteaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 4, 2008 Author Share Posted December 4, 2008 Are 3 ani acum. E langa mine acum. E tot ce conteaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 4, 2008 Author Share Posted December 4, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Să-ţi trăiască şi să aveţi parte numai de bucurii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 4, 2008 Author Share Posted December 4, 2008 Multumim Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristian10oronaldo Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Wow, am citit istorisirea. Esti de admirat pentru tot ceea ce ai facut si faci pentru acest suflet nevinovat. Sa-ti traiasca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 4, 2008 Author Share Posted December 4, 2008 Multumim Link to comment Share on other sites More sharing options...
flieder Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Un copil este minunat, umple vieti, case, ganduri, simtiri...Gestul tau este superb si meriti toata admiratia!Sa fie sanatoasa Elena si pe voi sa va tina Doamne-Doamne puternici pentru a-i oferi in continuare o copilarie linistita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 iti multumim Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumy Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Sa-ti traiasca Rami,sa se faca mare,frumoasa si sanatoasa si sa te aprecieze mereu.Felicitari pentru tot ce ai facut pentru ea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 6, 2008 Author Share Posted December 6, 2008 iti multumim mult , chiar daca nu stim ce se va intampla maine ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted December 8, 2008 Author Share Posted December 8, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Cu nana la scarbici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts