Jump to content

Din dragoste pentru un copil


Rami

Recommended Posts

Acest topik este un caz de viata real. Departe de mine gandul de a transforma aceasta sectiune in ceva asemanator cu "povestiri adevarate & company". E un caz de viata real, trait de mine si al carui sfarsit nu il cunosc. Il fac public pentru ca nu stiu daca singura voi putea sa ii aduc un final fericit si pentru ca va putea servi ca lectie moralizatoare de viata.

Cu aproape 3 ani in urma, o vecina ii povestea mamei mele despre fiica ei, de nici 20 de ani, care tocmai nascuse un copil. Traind in concubinaj cu un barbat, presupus a fi tatal copilului, nu aveau nici casa , nici masa. Sufletul de copil care tocmai venise pe lume era lipsit de orice sansa. M-am hotarat fara sa clipesc sa ii fiu parinte spiritual si sa o ajut sa paseasca in viata.

102_39717b4f5561f8ff89d8fd7238f7beb2_thu

Nu mi-am dorit in mod neaparat sa am o finuta la acel moment. Dar il rugam pe Doamne- Doamne sa imi dea o finuta si sa fie scorpion. Dorinta mi-a fost implinita :-) Si i-am pus numele bunicii mele, nume cu rezonata aristocratica : Elena :-)

In tot acest timp, am incercat sa o tin cat mai mult cu mine. Simteam ca acesta era cel mai bun lucru pe care il puteam face pentru ea. Am tinut-o in vbrate nopti in sir cand avea colici si cand ii ieseau dintisorii. I-am cantat nopti in sir pana cand am observat ca il prefera pe Julio Iglesias. ;) Cu ea in brate faceam orice. Si o simteam linistita.

Cand avea aproape 2 ani a trecut de la un presupus "tata" la altul. S-a mutat departe de mine si o vedeam din ce in ce mai rar, si fiecare vizita pe care mi-o facea ma cutremura. Arata din ce in ce mai rau, era mai slaba decat ar fi trebuit sa fie un copil de varsta ei, mai speriata, mai antisociala. Chiar si departe fiind , incercam sa o tin la mine cat mai mult. Atat cat ii permitea o mama egoista, care prefera sa o tina langa ea, in pericol. Pericol concretizat intr-un "tata" alcoolic si violent. Stiam ca ambele sunt tratate cu violente fizice si verbale. I-am propus de multe ori sa o lase pe Elena la mine, unde ar fi fost scutita de tratamentul unui "tata iubitor". M-am lovit de un refuz , motivat de o minte de mama inconstienta si fara capacitate de discernamant si sacrificiu pentru un copil.

Totul a culminat cu vizita pe care mi-au facut-o ieri. Printesa mea era plina de semne ale violentei "tatalui", pe fata si corp. Lumea s-a prabusit in jurul meu si nu voi reusi niciodata sa inteleg cum un om poate lovi cu atata violenta un copil de nici 3 ani... :( Stiam ca nu e prima data , dar pentru prima data ii vedeam semne vizibile de violenta fizica.

Aseara am intors problema pe toate partile. Si inca odata, un om, (dragul nostru admin, stiu ca nu iti place publicitatea, dar pe aceasta forma admite-o, te rog :-) ), obiectiv si outsider, mi-a prezentat variantele.

Astazi, cu ajutorul unui prieten de pe forum (si chiar daca nu iti va placea, Laurentziu, trebuie sa fii mentionat aici ;) )am apelat la Protectia Copilului, care a trimis o echipa mobila la locuinta lor. Mi-am exprimat si acolo dorinta de a o integra pe micuta mea in familia mea. De a-i darui o copilarie linistita si o viata echilibrata. De a-i darui sansa sa fie iubita.

E un drum lung. Si stiu ca langa mine, pe acest forum, sunt doi oameni care il vor face cu mine pana la capat. Dar cu ajutorul oamenilor si al lui Doamne-Doamne(care stiu eu ca ma va ajuta), in noiembrie o vom aniversa pe Elena , care implineste 3 ani si... cu permisiunea admin-ului nostru va fi copilul forumului :-) Dar ,pana atunci, mai e drum lung. Si totusi, am invatat sa sper...

Edited by Rami
Link to comment
Share on other sites

Nu pentru tine trebuie să fie. Pentru cei din jur. Uite, am asistat, ani în urmă, la un proces de divorţ unde se audiau martorii. Toţi au jurat pe Biblie, bla, bla, bla... A venit rândul unui cetăţean, care a declarat că este naşul de cununie al soţilor şi naşul de botez al copilului. A fost singurul care nu a făcut această formalitate a jurământului. Nimeni nu i-a pus la îndoială spusele.

Poate a fost un caz izolat. Dar merită să încerci şi tu un asemenea argument.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un copil este minunat, umple vieti, case, ganduri, simtiri...

Gestul tau este superb si meriti toata admiratia!

Sa fie sanatoasa Elena si pe voi sa va tina Doamne-Doamne puternici pentru a-i oferi in continuare o copilarie linistita.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.