Jump to content

Eugen Baştiurea - antrenorul fetelor de la HC Dunărea Brăila

Recommended Posts

Posted

Baştiurea e alesul lui HC Dunărea

După cum anunţaseră încă din week-end, oficialii HC Dunărea Brăila au organizat, miercuri, o conferinţă de presă în care l-au prezentat pe noul antrenor principal al echipei. Zvonurile care au circulat după demisia surprinzătoare a Marinelei Pătru s-au confirmat, antrenorul cu care HC Dunărea va începe sezonul fiind gălăţeanul Eugen Baştiurea. “Am venit la Brăila cu gândul de a face performanţă. HC Dunărea a ajuns la un anumit nivel valoric, şi îmi doresc să ne menţinem acolo, ba chiar să încercăm să urcăm pe scară ierarhică. Ştiu că situaţia este grea, iar timpul care ne-a mai rămas până la startul sezonului este foarte scurt. Nu-mi este teamă, pentru că dacă ar fi să ne speriem de orice obstacol nu ne-am mai lua de antrenorat. Pentru mine este o provocare, îmi plac provocările, şi sper să realizăm lucruri frumoase”, a declarat Baştiurea.

Tehnicianul nu a semnat deocamdată contractul de antrenor cu gruparea dunăreană, însă spune că aceasta nu este decât o formalitate. “În urma discuţiilor pe care le-am avut în week-endul trecut cu conducerea clubului, am ajuns la o înţelegere verbală pentru a prelua echipa. Urmează ca în 2-3 zile să parafăm şi contractul. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, însă aspectele de fond au fost lămurite, deci nu cred să mai fie probleme”, a spus Baştiurea. Contractul dintre antrenor şi clubul brăilean va fi semnat pentru o perioadă de doi ani.

Baştiurea îl va avea ca secund pe localnicul Cristian Preda, cel care i-a fost student la facultate, şi elev la CSU Galaţi.

Teoretician desăvârşit

În vârstă de 49 de ani, Eugen Baştiurea este recunoscut în lumea handbalului ca un teoretician desăvârşit. Conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, Baştiurea este din această vară secretar ştiinţific al instituţiei amintite. De asemenea, noul antrenor al HC Dunărea are luat doctoratul în handbal. Ca antrenor, Eugen Baştiurea s-a remarcat mai mult în handbalul masculine. De numele său se leagă promovarea echipei CSU Galaţi în prima divizie, formaţie cu care a reuşit să şi ajungă în cupele europene. De asemenea, în perioada 2001 – 2003 a fost antrenor secund al naţionalei masculine de tineret, unde l-a avut ca “principal” pe actualul selecţioner Aihan Omer.

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/ha ... ea-3122203

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.